reklama

mamusie grudniowe:)

a ja dziś wybrałam się z dzieciakami na spacer i złapała nas MEGA ulewa, dobrze, że folie na wózek miałam,... juz mnie trzepie, zaraz łykne ze 2 polopiryny, 3 rytinoscorbin i mam nadzieję, że do jutra rozejdzie się po kościach. Uciekam do wyra, Branoc Paniom

reklama
czesc, kofane :-)

u nas jakby chorobowo cisza, odpukac, tfu tfu tfu!

zaraz lece z mlodym do przedszkola, ale mam straszneggoooo lenia i zamulam przy kawie i bb, zamiast 'nas' ubierac, ech:sorry2:;-)
a musze z nim do tego przedszkola, bo on sie calkiem nudzi w domu, a zdrow jakby jak rybka. a ja i D mamy dzis zabieg czyszczenia zatok u laryngologa, mial ktos? bo skierowanie dostalam kiedys daaawno juz i dopiero teraz mi sie przypomnialo, jak mialam to przepaskudne zapalenie (3 dni normalnie nie widzialam na oczy z bolu kosci i glowy, D to samo).

kamila
, ale z malego zlosnik.. kurcze! :-( ale przyzwyczai sie, a ty super dajesz rade :-)

cosmo
, kuruj sie :-)

nieistotku,
antybiotyk moim zdaniem to gruba przesada, skoro nie widziala ani czerwonego gardla, ani nic w oskrzelach. same wymioty moga byc z wielu przyczyn, glupie zatrucie nawet, a wysoka goraczka moze byc od chocby trzydniowki czy zebow. daj znaka, jak na placu boju dzisiaj! i wspolczuje zarzygania polowy chatki, u nas lajtowo przeszlo, odpukac!

milego dnia!

Hejo

Ja nie mialam nigdy nic wspolnego z zatokami odpukac wiec nie posluze rada dowiadczonego

U nas takze "juz po chrobie" zero kaszlu, kataru, goraczki, wymiotow,, nic,, maly bawi sie jak zwykle
co mnei bardzo cieszy

a jak tam reszta ktorzy zamierzaja chorowac? Cosmo, Nona?

Nieistotna - jak rzyga to może być:

- wirus (wysoka gorączka może być, ale max 3 dni) - wtedy antybiotyk w śmietnik bo nie zadziała
- bakteria (bardzo mało prawdopodobne bo raczej jedzenie jest pasteryzowane i też raczej nikt nie daje czegoś zleżałego) - wtedy antybiotyk zadziała, ale daje się Nifuroksazyd, który się nie wchłania z przewodu pok. więc działa miejscowo, a nie Augmentin
- toksyna (to już prawie wcale nieprawdopodobne w epoce azotanów) - wtedy antybiotyk też do niczego

Powiększone węzły chłonne nie mówią czy dać antybiotyk, możesz mieć powiększone przy zwykłym przeziębieniu bez gorączki, a możesz nie mieć przy pneumokoku (mój nie miał, a miał gorączkę 39,2 ponad tydzień).

Przy rotawirusach rzyganie powinno przejść po ok. dobie, może pojawić się sraczka wtedy trzeba na maksa nawadniać. Jak rzyga to w sumie ile wody nie dasz to raczej wyrzyga, więc bez stresu z nawadnianiem. Przeciwgorączkowe lepiej w czopkach jak nie ma sraczki. Takie dziecko jak nasze to raczej w dwa dni się nie odwodni, co by się nie działo.

Ja bym odczekała 3 dni czy zejdzie ta gorączka, jak nie to poszła do lekarza drugi raz. Pewnie do tego czasu przejdzie mu ta cała choroba. :tak:

No i widzisz sama :D To rady wtedy na przyszłość wyszły :-)

Mam pytanie - katar u malucha jak się objawia? Wypływa z nosa? Bo mojemu odfridowuję ciągle jakieś gluty, ale nie wiem czy iść do lekarza. Bo nic mu z nosa nie wypływa, tylko charczy i furczy.

ja medluje się zdrowa :-) przeszło, tylko Misiek mi troszke pokaszluje, ale dam mu syropek i powinno przejść :-)

aenye nie wiem czy to o to chodzi, ale ja miałam kiedyś ściagane zatoki taka szczykawą wielką... daja na to znieczulenie

cosmo, nie, ja mam jakies takie oczyszczanie woda pod cisnieniem, nie wiem, zobaczymy :-) ponoc bez znieczulenia :-) i trzeba mowic kikikikiki ;-)

kasia
, moj katarzy niemal non stop i wyplywa mu dopiero od niedawna, tzn odkad dlugo na brzuchu pelza. wiec jak najbardziej katar bez wyciekow moze byc. nasivin 0.01% pomoze :-) i polecam spray nivei (sol) do noska, superwydajny i megawygodny :-)

Aenye - no ja go traktuję solą plus fridą na razie. jeszcze nie było tak, żebym musiała go zakraplać, generalnie po odciągnieciu glutków ok. 8 godzin jest spokój z katarem. A ty chodziłaś do lekarza z tym katarem? Takie bzdurne mi się wydaje chodzenie, bo co mi powie - frida i sól, co robię. A kaszleć nie kaszle nic.

reklama
Kasia, to normalne taki "katar", moje obydwa bachorki mialy i git
rob co robisz i nic wiecej nie trzeba...

ja sie pochwalam sie mloda
odkryla lapy ;-) cos pozniawo, ale fajnie to wyglada bo macha nimi jeszcze troche niezdarnie :-D

Nieistotna, mam nadzieje ze to tyle tej choroby
i uwielbiem lekarzy ktorzy na wszystko daja antybiotyk :baffled::baffled:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry