reklama

mamusie grudniowe:)

agnieszka z dwojka nie jest zle
a z jednym luzik
moze za duzo na siebie bierzesz

Może to głupie ale ja z dwójką dzieci nie dałabym sobie rady,teaz z jednym mam problemy a z dwójką....wolę nawet nie myśleć.Czasami mam wrażenie że i tak mało czasu poświęcam dziecku.Alan robi się coraz gorszy,biję,kłóci się,robi wszystko na złość,ogólnie jest nie dobrym dzieckiem i zastanawiam się czy to przejściowe czy już tak zostanie?I nie wiem co zrobić by było lepiej aby Alan się zmienił na lepsze.
To fakt może za dużo na siebie biorę albo powiem inaczej biorę na siebie wszytsko,tylko czasami mi mąż pomaga jak ma wolne bo w tygodniu ciągle pracuje a jak wraca z pracy to jest tak padnięty że żadnego pożytu z niego nie ma.

reklama
hmmm
no coz
kwestia organizacji

no i nie pisz kobieto glupot "ogólnie jest nie dobrym dzieckiem i zastanawiam się czy to przejściowe czy już tak zostanie?" bo mi sie noz w kieszeni otwiera
dwulatek to ciezki kawalek chleba ale duzo zalezy od Ciebie

moze kasia pomoze i cos doradzi

maz zmeczony... no moj tez jest padniety ale ja mam prace 24/7 i jakos musimy sobie pomagac

aga pamietaj że jest coś takiego jak bunt dwulatka:-D
U nas tez moj mąż zmeczony po pracy i ja tak samo,ale jakos sobie radzimy i pomagamy wzajemnie.
heloł!
wczoraj miałam super popołudnie i wieczór:) Maż zabrał mnie do kawiarni na szarlotkę i kawke:) potem pomylismy troszke SAMI w domku co namietnie wykorzystalismy.:-p
ogolnie zadowolona jestem.
Teraz czekam na niego i tez ruszamy na miasto tylko tym razem w trojke:happy:

Różnie bywa i nie każdy ma tak dobrze.I po co od razy kogoś zle krytykować ahhh idę wypić kawkę:-)

Kinia to super.....może nie długo wiadomość o fasolce co?ściskam buziaczki:-)

oj tam zaraz krytykować, nikt tu nie krytykuje :no: każdy mówi to co ma na dany temat do powiedzenia:tak:

A ja... tez pije sobie kawke. mężuś zanął.. :)

aga to bunt dwulatka jak kinga pisze, poczytaj o tym troche w necie,
dobre podejscie do tego i uda sie uniknac akcji w typie rozwrzeszczanych bachorow rodem z superniani

kazde dziecko to przechodzi, jedne bardzej, drugie mniej

ja teraz czytam bardzo fajna ksiazke Jak mówić, żeby dzieci nas słuchały - jak słuchać, żeby dzieci do nas mówiły - Adele Faber, Elaine Mazlish - Merlin.pl

bardziej dotyczy starszych dzieci, ale polecam

a jak jest z dwojka?

mniej sie przejmujesz wszystkim

ja przy Hani nie mialam na nic czasu, teraz mam dwojke i o wiele wiecej czasu:-D

hmmm
czy poczulas sie krytykowana?
z mojej strony takiego zamyslu nie bylo
jesli krytyka to konstruktywna
zreszta jak moge krytykowac Ciebie jako matke skoro nigdy sie nie spotkalysmy i wiem o Tobie malo :-)

napisalam ze z dwojka jest ok a z jednym luzik , jesli odebralas to jako krytyke to trudno ;-)
do wszystkiego potzreba zdrowego rozsadku :laugh2:

atol mam z tej samej serii : rodzenstwo bez rywalizacji
tez bardzo fajna, uzupelnienie pierwszej

reklama
laski dostalismy zaproszenie na chrzest
myslelismy ze go nie dostaniemy bo impreza za 1.5tyg a dzis marcin dzwonil do brata by zapytac o auto i na koniec tamten rzucil ze mamy zaproszenie na chrzest :eek:
i teraz problem co kupic? bo ja nie bywalam na chrztach
dziewczynka ma 6mc i jest obrzydliwie bogata i ma wszystko wiec raczej cos niepraktycznego

a i dostalam dzis telefon, mam d900i i kabelek usb jak zdobyc jakies dzwonki??

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry