reklama

mamusie grudniowe:)

Kasu wlasnie taka praca jak Twoja by mi pasowala jesli chodzi o godziny.
Dostalam malia o nastepnym interview jutro. Kurcze i sie zaczelo cos dziac. Moze wreszcie cos odpoiedniego znajde.

Padam dzis. Ledwo zyje. Marice chyba wrasta paznokiec u nozki i poplakiwala cala noc ze ja bolo nozia dopiero jak zapodalam nurofen to zasnela po jakims czasie. Oczy na zapalki dzis.

reklama
Maja na pewno cos ciekawego znajdziesz:), tamta praca to nie dla mamy godzinowo.

Jak wyglada to jej wrastanie pazurka? W paluchu? Sprobuj na nastepna noc zalozyc jej taki malutki tamponik z chusteczki pod paznokiec w miejsce wrastania. Tak zeby nie wrzynal sie w skore. I tak kilka dni dopoki nie paznokiec nie przerosnie tego miejsca. Najlepiej, zeby paznokiec byl obcinany tak, zeby byl poza obrebem skorki jesli Marika ma temdencje do wrastania.

Dzis wyjezdza moja bratanica, skonczy sie pomoc przy szalonej Mance. A jutro dom pelen ludzi:-p.

Manka ogolnie jest okropna, nie daje mi rano spac:baffled:. Skacze po mnie, wymysla preteksty zebym musiala wstac- mama kasza, mama siku, mama pupa.

Nona z tym paznokciem to juz nie pierwszy taz. Chodzi o duzy u nozki.
On tak jakby jej sie z boku rozdwajal tworzac przy samym boku malutki drugi paznokietek. I ona to sobie skubie, wyrywa. Ogolnie ma paskudne paznokietki u nozek chyba po tatusiu. Sama nie wiem ...chyba pojde z tym do lekarza. Nie wiem czy sa jakies preperaty dla dzieci. Ogolnie duze pasnokcie u nog ma strasznie miekkie i takie porozdwajane. U raczek jako tako wygladaja ale tez mieciutkie.

maja, Filip tez tak ma, ale przy malym paznokciu. do tego mial zazolcenia i zrogowacenia (zgrubienia)na dwoch najmniejszych paznkociach u stop. u rak tez delikatne paznokietki. u nas lekarz kazal podawac preparat multiwitaminowy, ponoc dzieje sie tak przy braku witamin. u nas o niebo lepiej w temacie, odkad podawalam multi-sanostol, teraz kidabion.

Aenye ja podaje multisanostol i dalej to samo.No moze niezbyt regularnie;-)Wiec zaczne sie do tego przykladac i zobaczymy. Dzikei za info. A po jakim czasie u Fifolka zauwazylas poprawe?

:-)
Sie witam w prawie wiosenny dzien
Moja noc masakra zeby jak nic ida dla Majki ale jakos juz sie chyba przyzwyczaiłam do tych nieprzespanych nocy :-)
Maja godziny straszne jak ma sie dziecko ja bym szukała czegos innego
Nieistotna jak Filip?
Nonek moj mały tez siła zawsze wyciaga mnie z łozka rano :rofl2: np sciaga pieluche i mowi ze chce kaka co u niego znaczy kupe i albo wstane albo zagrozenie klocka na srodku dywanu :-D:-D
Dita udanego wyjazdu :tak:
Aenya chetnie bym pojechala do mamy oj chetnie ale podroz z dwojka dzieci wozkiem pociagiem mnie pzeraza trochę no i raczej nikła szansa na odpoczynek
:-)
Ukradli nnam wczoraj rekawiczki z wozka moje i filipa zostawiałam wozek na klatce na 5 minut porazka co za ludzie

Wlasnie slyszalam, ze zima wraca, FUJ!!!

Wiele dzieci ma problemy z pazurkami u nog. Mance tez sie rozdwajaja. I sa okropne do obcinania. Najwazniejsze, zeby przy wrastaniu nie obcinac na polokraglo. Zawsze na prosto. Praparatow dla dzieci na paznokcie nie ma, jedynie wlasnie preparaty witaminowe jak mowi Aenye.
U manki dwie pietki przebite:-). jeszcze dwa zeby i koniec problemow z zabkowaniem:-).
\
Kamila wspolczuje kradziezy, masakra jacy ludzie sa okropni.

reklama
Nona ja wlasnie tak jej obcinam...na prosto zreszta eksperci jestesmy od wrastajacych paznokci bo M ma z tym ciagle problemy.
Zobaczymy moze witaminki podawane regularnie pomoga jak u Aenye.

Ja od rana walcze z firma ubezpieczeniowa. Zalozylsmy sobie w aucie takie rury aluminiowe z przodu i na pace. Teraz ubezpieczyciel mowi ze oni nam za nie nie zwroca kasy tak samo jakby nie wyrazili zgody na ich zalozenie. Bo w sytuacji potracenia pieszego ma on male szanse i wtedy oni musza kase bulic.Ale ewentualnie moge sobie nowe rury kupic wyslac im fakture i moze uda sie odzyskac kase. A rury zbyt drogie zeby ryzykowac szczegolnie ze i tak kasa potrzebna. I chyba nic nie wskoram.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry