pingwinku, jak twoja mala usypia i jest przy tym niespokojna (jak moj, w dzien nigdy spokojnie nie zasnie, rzuca sie, ma niesamowity odruch ssania, a wypluwa z wrazenia smoka, rzuca lbem na prawo i lewo, czasem na noc tez trudno mu zasnac) to nakryj jej glowke tetrowka! dziala jak miod!!! moj zasypia w nie przymierzajac 30 sekund!
co do stapania - moj tez tak ma :-) do siadania mu niespieszno, ale spina juz odpowiednie miesnie (czasem probujemy :-) z ciekawosci)
spi jak aniol :-) dzieki Bogu za gripe water (choc czasem nadal ma bolki) i tetrowa pieluszke na glowie!!! no i za smoczek...
bosz, laski, mam straszny film, ze moje dziecko ma AZS... dzwonie jutro do dermatologa i umawiam sie na jakas prywatna wizyte... zna ktos moze jakiegos w trojmiescie...? bo normalnie ta wysypka nie schodzi, juz niby nie ma syfkow ani nic, tylko zostala taka tarka-skorupa na buzi, sucha skora na maksa... az przy usmiechaniu sie ma zmarszczki :-(
nie zauwazylam, zeby dostawal jakichs nowych syfow po zjedzeniu czegos dziwnego... nabialu nie jadlam 10 dni i zadnej roznicy nie widzialam... wiec olalam...
i teraz cialko ma w ten sam desen zaatakowane..
nadmienie, ze i ja mialam AZS, ale przy dojrzewaniu zanikl, ale i siostra taty i moj maz tez... wiec dziedzicznie moze byc...
mam dola jak stad do kosmosu w zwiazku z tym...
nonku, chyba ty mialas ten problem...? powiedz, bardzo to uciazliwe? zejdzie kiedys? i czy mozliwe, zeby przez pierwszy miesiac nie bylo nic a nic, a nagle po miesiacu z dnia na dzien cos nowego, az w koncu cale cialko w drobnych syfkach, az do skorupy (buzia)???
dodam, ze to jest przezroczyste, nie czerwone.
dramat :-(
kurka, my kapiemy miedzy 22 a 24 ;-) hihi. ale maly slicznie spi, dzisiaj 7,5h bez przerwy!!!
a ja wczoraj dostalam Pachnidlo (ksiazke) i niedlugo sie zabieram :-) i bylismy w restauracji (maly u dziadkow, wygralam z laktatorem!! roznie sciagam, zalezy od czasu, ktory ubiegl od ost.karmienia, ale nie sa to astronomiczne ilosci, najwiecej dotad 140ml, maly cos kolo tego wciaga, 130-160ml), a dzisiaj (wczoraj ANI JEDNEGO MIEJSCA!!!) w kinie na 9.30 rano ;-) HEHEHE. ostatnio bylam tak wczesnie w kinie w podstawowce chyba.