reklama

mamusie grudniowe:)

Stówa dla Iggiego i Julii!!!

aenye - no wyłaź z doła!. A jeśli ma azs, to przecież da sie żyć!. Moja Ala ma i co? - muszę jej tylko bardzo często natłuszczać skóre, kupować cholernie drogie specyfiki do kąpieli a przy gorszych atakach smarować sterydem. I git - jakoś poza tym nie zauważyłam zmiany jakości naszego życia;)))

Nieistotna - dużo marchewki i ryżyku - może to pomoże.

reklama
Ha cała noc nie zrobił kupki :)
czyli nie jest zle. brzuch az mu caly bulgocze wiec jeszcze nie koniec
nie ma sie co cieszyc za wczesnie :)

Aenye moj ma na twarzy to samo, wyglada jak pomarszczony staruszek
ale lekarka powiedziala ze do 3 mc nic nie bedzie wyrokowac

Sugar Kulka sto lat dla waszych potomków :)

:yes: Życzonka dla naszych solenizantów :yes:

Nasze forum jest najlepsze z nikim mi się nie chce gadać tylko w Wami :-D :tak: :-D
Moja już nie ssie smoka bo go cholera cały czas wypluwała :unsure: , a jak próbowałam go czymś leciutko zastawić (kocyk, pielucha) to się dławi :oo: więc mam znów etat człowieka smoka :dry: Chociaż teraz potwór :tak: śpi rano się darała 15 minut od tak dla zabawy i ją zostawiłam :-p samą, wróciłam po chwili wziełam na ręce i spi jak zabita szantażystka mała :frown:

Milka moze trzeba zmienic ksztalt smoka, albo wielkosc??????

Ja wlasnie przykrylam buzke pielucha, zobaczymy czy usnie malutka.
W nocy sie obudzila o 7 i zebralo jej sie na smianie. Az nie potrafilam sie zezloscic ze ja jeszcze spiaca, tylko smialam sie do niej na zmiane ziewajac

To szkoda, bo smoczek to cudowna rzecz :-D To co wisi Ci na cycku teraz?
A z tym placzem, to tez juz czasem zostawiam placzaca i zdarza sie ze sie sama uspokaja. Pisze ze juz zostawiam, bo w pierwszym miesiacu to bieglam jak tylko zakwila, a teraz jak ide sie kapac, biore nianie i nagle mala zaczyna plakac, a wiem ze wszystko jest z nia oki, to sciszam nianie i sie dalej kapie.
PS usnela z pielucha na buzi hahahaha

Aenye maly wyklad na temat AZS:
Nalezy do chorob alergicznych w ktorych powstawaniu biora udzial:
- czynniki genetyczne
-1 i 2 typ nadwrazliwosci
OBJAWY GLOWNE:
- swiad
- rodzinne wystepowanie schorzenia
- przewlekly i nawrotowy przebieg
- typowa lokalizacja zmian ( u dzieci czesci zgieciowe konczyn; u doroslych czesci wyprostne konczyn)
- Swiad - przewlekly
- nawrotowy ( lepiej, gorzej)
OBJAWY POMOCNICZE:
- suchosc skory
- zcienczenie skory wokol oczu
- obecnosc dodatkowego faldu skory pod dolna powieka lub gorna ( objaw Dennie Morgana)
- przerzedzenie dystalnej czesci brwi ( zewnetrznej) objaw Herthogo
- przewlekle zapalenie czerwieni wargowej
- zapalenia brodawek sutkowych
- schorzenia zalezne od 1 typu reakcji alergicznej- pokrzywka, przewlekle zapalenie spojowek, astma oskrzelowa, katar sienny
- nietolerancja lanoliny
- nietolerancja pokarmow- mleko, kakao, orzeszki ziemne, cytrusy, ryby morskie
- wystepowanie lupiezu bialego, najczesciej na ramionach obecne sa ogniska o zluszczajacej sie powierzchni
- rogowacenie okolomieszkowe
- zaostrzenie zmian skornych po stresach
- obecnosc polakierowanych paznokci ( to wynik drapania sie, plytka paznokciowa sie sama poleruje)
- bialy demorfizm
- wzrost stezenia IgE w surowicy
- sklonnosc do wtornych nadkazen skornych
- obnizenie zawartosci ceramidow i kw. linolenowego w plaszczu tluszczowym skory.
ABY ROZPOZNAC AZS NALEZY POTWIERDZIC MINIMUM 3 OBJAWY GLOWNE I 4 DODATKOWE!
To co napisalam, nie jest przepisane z ksiazki!
Chce tylko zaznaczyc, ze moja Majeranka ma na buzi takie przesuszenia, jakby luseczka na policzkach, jak potrze buzia o np. kocyk od razu ma zaczerwieniona mocno twarz. Mam sie tym nie przejmowac- tak mowila lek. Najprawdopodobniej jest to skaza bialkowa, ale lekka.

Hejka,

Aenye - mojej koleżanki dzidzia miała nie schodzącą wysypkę, mimo diety bez nabiałowej i pediatra kazał jeść przez parę dni tylko ryż, kurczaka i marchewkę , żeby zobaczyć czy to pokarmowe. Po dwóch dniach wysypka zaczęła schodzić. Może popróbuj?

Nieistotna, Smecta nie hamuje biegunki, tylko działa ochronnie na śluzówkę przewodu pokarmowego, wytwarza taką warstwę ochronną, możesz podać, na pewno nie zaszkodzi.

100 lat dla Iggiego i Juli!

Piotrus po szczepionce mocno się obraził na cycka. Musze go na siłę karmić, bo płacze z głodu, a jeść nie chce... na razie daje rade, ale trochę frustrujące. śpi też słabo, budzi się z płaczem biedul. Mam nadzieję, że do jutra przejdzie...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry