reklama

mamusie grudniowe:)

My przyzwyczalilismy mala do zasypiania wieczornego w loziu w ten sposob ze najpierw tulilam kolysalam, potem odkladalam do lozia ale caly czas moja buzia byla przy buzce malej, calowalam ja szeptalam do niej, potem stopniowo sie oddalalam (wcale nie tego samego dnia) aby tylko rekami ja dotykac czyli glaskalam po glowie, bardzo pomagalo masowanie brzusia i trzymanie reki na brzusiu. Potem mala zauwazyla karuzele i to byl przelom wielki. Acha u mojej bardzo pomoglo na poczatku zgaszenie wszystkich swiatel w pokoju, oprocz malutkiej lampki, ale wcale nie nad jej lozkiem.tylko tyle aby widziec czy ma oczy jeszcze otwarte czy zamkniete.

Wszystkiego najlepszego dla jubilatow!!!

Witamy nowa mamusie, fajnie ze nas tak duzo

reklama
My nie mamy problemu z zasypianiem , mała zasypia szybciutko jak narazie - tylko problem w tym że mi się nie chce jej w nocy odkładac zwłaszcza że karmię ją na leżąco i dzemie sobie leciutko a ona zasypia i tak mi jej szkoda ruszac:-) :-) :-) . Natomiast mamy problem bo nie chce ani smoka ani butli karmie tylko piersią więc zadnych wypadów i dłuższego pobytu u znajomych bez małej nie moge zaplanować. Oczywiście staram sięje dawac chociaż butle ale odrazu jest plucie.
Zosia nie stważa mi większych problemów - pomijając kolke ktora mineła .
za 8 dni 3 miesiączki mała waży już 6,5 kg i ma 62 cm.

Załączniki

• PICT0136.JPG
    PICT0136.JPG
    58,6 KB · Wyświetleń: 53
Odwiedzila dzis mnie kolazanka z patologii z malutką Nicolą
czyli była pierwsza randka :) :)

i trzymajamy kciuki za moja kolezanke lutowke ktora miala urodzic w walentynki, wazy grubo ponad 100kg (prawie 40kg przytyła) i ledwo sie rusza :)
i chodzi w klapkach bo w nic sie nie miesci
meczy sie bidulka, w czwartek idzie na wywolanie porodu

nieistotku trzymam kciuki za twoją koleżankę. No żeczywiście sporo przybrała i nie dziwie się że jej ciężko. Daj znać jak bedziesz wiedziała cos wiecej.
Mój Filipek już śpi:happy2:

Nieistotna pozdrow kolezanke, bedziemy tzrymac kciukasy:-)
Margaret niezla ta Twoja Zosia, ladnie wazy. Majeranka o miesiac starsza a wazy troche mniej.
Dziewczyny wyslijcie mi na priva daty imienin i innych swiat waszych pociech. Postaram sie zrobic liste, pozniej bedziemy ja uaktuakniac.

reklama
witam cieplutko wszystkie mamusie,jestem poczatkujaca forumowiczka od dzisiaj i szukam pomocy bo nie mam bladego pojecia jak sciagnac suwaczek dla mojej Alusi. dla mnie to ciemna magia a nie wspomne juz o wklejaniu zdjec ehh:( a chcialam pokazac moja niunie urodzona 3.12.2006 godz.8,45 w niedziele po 4,35 godzinach porodu. :-p

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry