reklama

mamusie grudniowe:)

czesc dziewczynki :)

nic mi nie jest, po prostu kompa nie mam.. mam nadzieje, ze niedlugo sprawimy sobie nowke sztuke :)

zyje przygotowaniami do wyjazdu mojego ukochanego przyszlego mezusia :D (dzisiaj ustalilismy w USC date slubu.. 16 wrzesnia, 13.00 hihi) strasznie mi smutno, ze jedzie, ale mam nadzieje, ze szybko zleci... 2 miesiace :( wyjezdza juz w najblizsza srode...

u mnie dziwnie, kilka razy malo co nie zemdlalam z tych upalow w autobusie, masakra... a dzisiaj to juz ledwo sie przytrzymalam sciany w szpitalu, bo nie moglam zapanowc nad swoim cialem :( tak duszno...
moja kochana babcia teraz w szpitalu - noge zlamala w udzie... biedulka :( ale humor jej nie opuszcza, wiec mam nadzieje, ze szybko wstanie :) i nie bedzie marudzic.. wiecie, jak to ze starszymi ludzmi... ale moja babcia bardzo na chodzie i licze bardzo na nia, ze pomoze nam w opiece nad nazym skarbkiem, jak sie urodzi...

poza tym strasznie bola mnie cycki, znaczy - tak ciagna, jakby skurcze jakiess... chyba rosna ;-) sa juz calllkiem spore! czasem az nie moge reka ruszyc! hehe

a Dzidzi w ogole nie czuje na razie... az sie zaczelam martwic.. na szczescie wizyte mam juz we wtorek, dam znac :) bede go prosic, zeby wyszukal klejnoikow naszego Skarbka ;-) moze sie uda? a noz, widelec... ;-)

i brzuch mi nie rosnie wcale :/ mam wrazenie nawet, ze sie zmniejszyl :/ ale moze taka moja uroda :)

do bra, to tyle :)

czarna - ale ja mysle, ze ty bedziesz miala dziewczynke jednak ;-)

buziaki! do kiedys ;-)

reklama
:laugh:Cześć mam na imię Beata i jestem ze Świnoujścia.Termin mam na 7 grudna.Kiedys dawno przesiadywałam tu i czytalam,ale pózniej nie zaglądałam.To moje drugie dzieciątko,,niestety dwa lata temu mialam ciążę obumarła w 7 tyg.o maleństwo było zaskoczeniem,ponieważ przestaliśmy się starać i do 7 tyg drżenie,,ale jak do tej pory wszystko jest dobrze.MAluch rośnie..jednak na ostatnim USG nie zdradził płci:)Pozdrawiam.

czarna79 dzieki za linka. wedlug niego powinnam przytyc od 3 do 6 kg !!! a jest 1kg na plusie.
a jak to u was wyglada w praktyce?

..aenye te upaly sa dobijajace!! co do ruchow to sie nie przejmuj. ksiazkowo powinny wystapic kolo 20 tyg.
na grudniowym forum dziewczynki poprostu wyjaztkowo szybko zaczely czuc malenstwa :)
u mnie np te ruchy nie sa jeszcze regularne i wystepuja najczesciej wieczorem  :)
sprobuj cos skrobnac po wizycie. ja mam w srode  :laugh:

I ja Cię witam Beti32 no i oczywiście gratulacje.Zachęcam do częstrzego zaglądania do nas i wstaw sobie suwaczek maleństwa.

Jupiiiii mój suwaczek przeskoczył do 5 miesiąca ale numer jak się ciesze. Co do ruchów to już coraz bardziej są wyczuwalne ale tylko w momencie jak się połoze i sa juz to kopniaczki choc jeszcze delikatne niestety m jeszcze nie czuje bo jest bardzo niecierpliwy i mysli ze jak tylko połozy dłon to kopnie ale tak nie jest to kruszynka kopie kiedy chce :P a nie kiedy on by chciał. Ale ja sie rozkoszuje tymi kopniaczkami to cos niesamowitego :laugh: ale mysle ze w przyszłym tygodniu bardziej sie rozkreca i zarowno m jak i corcia poczuja je rowniez.

Ja ciagle nie czuje zadnych kopniaczkow :( ale czekam cierpliwie i mam nadzieje ze juz nie dlugo:)))
Upaly mnie wykanczaja, ale planuje wakacje w sierpniu:))) juz sie nie moge doczekac jak bede sobie plywac w basenie i popijac drinki hehe (drinki oczywiscie beda "oszukane"....

Pozdrawiam wszystkich:)

kate zauwazyłas ze patrzac na przypuszczalne terminy mamy 2 dni roznicy a twoj suwaczek pokazuje 4 dni. Masz ustawione od OM czy od daty bo ja mam oby dwa od daty ;) Pytam tylko tak z ciekawosci.

Hej dziewczynki :) Ja już po moim mini urlopie.. bylo cudnie :)

Przed samym wyjazdem bylam u gina, polozna badala tetno maluszka, on cos zadnego sprzetu nie lubi i znow uciekal jak szalony, polozna mowila ze widzi jak sie rusza, a tam nic nie wiedze buu no coz.. ale serduszko bije cudnie
Troche sie szyjka zaczela otwierac po antybiotykach wiec dotalam no-spe 3 razy dziennie i wyszko powinno byc dobrze :)
Dzidzia na pobyt nad morzem nie narzekala :)

Witam, witam...

nowe mamusie szczególnie gorąco ;D

Czarna - nic nie zmieniałam od ostatniej zmiany, więc nie wiem czemu się "przesunęło". OM miałam 3 marca i na tej podstawie wyliczyło mi TP.

Jesli chodzi o ruchy dzidzi - to jest moja druga ciąza i szybciej wiem, że to dzidzia ::)

Jutro wybieram się do internisty - znowu pieprzone zatoki!! Jak smarkam - znowu krew. Musi mi pomóc ;)
Za tydzień 18 wizyta u gina i USG połówkowe, może płeć zobaczymy??

Aha - mam problem: jak kucnę, to czuję straszne napięcie na wargach sromowych i przy ujściu pochwy /tak jak by zaraz miało mi wszystko wypaść :D/. Nic się nie dzieje - tylko takie uczucie. Czy któraś też tak ma??? A może słyszała o tym?
Zapytam się gina w następnym tyg, ale może coś któraś wie???

Buziaki

reklama
helo....
Kate Ty to sie masz z tymi zatokami a dotego te upały współczuje.To dlatego bo ja zmieniłam suwaczek ja ustawiłam na date terminu porodu.

Ja mam wizyte u gina za 2 tyg a na połówkowe umówilam sie w 22 tc tak poleciła gin podobno najlepszy czas.
Jezeli chodzi o twoj problem niestety niespotkałam sie z tym wiec Ci nie pomoge.
Ja natomiast zaczelam czasmi odczywac bóle podbrzusza z lewej strony i juz sie wystraszyłam ale poczytałam troche i wywnioskowałam ze to pewnie te wiazadła gdyz teraz wszystko szybko rosnie i sie naciaga.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry