reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

mamusie grudniowe:)

Witajcie Grudnióweczki!!! Jestem wreszcie;miałam zepsuty komputer,ale teraz jest ok. Mam zaległości... Zacznę od czytania...Pozdrawiam!!!

reklama
Miłka tak jak Nonek pisała.. świecę trzyma i odpala ojciec chrzestny, matka chrzestna podaje szatkę czy jak niektórzy zwą krzyżmo a rodzice trzymają dziecko. Co do kupna "akcesoriów" to już chyba zależy od dogadania się. My sami kupowaliśmy bo nieco się pospieszyłam a poza tym u nas chrzestnymi jest małżeństwo i nie chciałam ich dodatkowo narażać na koszty. Poza tym my w ogóle nie byliśmy nastawieni na prezenty czy wydawanie kasy przez chrzestnych bo ja chciałam by moje dziecko miało chrzestnych od tego by z nim chodzili na spacery, uczestniczyli w jego życiu, spacerach, zabawach a nie takich co się pokażą raz na ruski rok i na komunię strzelą prezent. Teraz nieco żałuję, że nie pozostawiłam zakupu świecy, krzyżma i ozdób chrzestnej bo miała super pomysł.. Aaaa.. no i ubranie do chrztu chrzestna kupuje- u nas kupiła i jeszcze do szpitala przyniosła choć wtedy wiedziała tylko, że jej mąż a mój brat będzie chrzestnym..
Ona chciała kupić świecę i krzyżmo takie (sprzedam jej pomysł dalej..hehe..):
CHRZEST - SZATKI Z HAFTEM IMION I DATY CHRZTU (174018294) - Aukcje internetowe Allegro
TRADYCYJNE ŚWIECE DO CHRZTU Z IMIENIEM I DATĄ. (176868773) - Aukcje internetowe Allegro

Co do cen to ja za świecę płaciłam podobnie, krzyżmo także..

Witaj Oczekująca.. :-)

A co do zdjęć ślubnych.. hmm.. U nas nie było fotografa.. Niestety ale nie było chętnego do zarobku ponieważ my braliśmy ślub nietypowo w pierwszy dzień świąt wielkanocnych.. i mimo, iż w święta była stawka 150 % to i tak nie było chętnego fotografa.. dostaliśmy propozycję by jeszcze raz ubrać się i uczesać i przyjechać na zdjęcia kilka dni po ślubie.. ale my nie chcieliśmy tak więc jeden z gości robił zdjęcia..i dlatego nie są zbyt ciekawe..:baffled:

dzieki kate oglnie starm sie tak robic, ale za bardzo nie dziala, jak mowie odejdz od telewizora to udaje glucha:no: , no nic wszystko sie da przezyc, zaczelam pic melise he he

Kate znam te oferte. Ogolnie to mi niezbyt sie podoba i jest daleko. Wynalezlismy dom z drugim domkiem obok- z garazem i takim ala mieszkankiem. Macieja bedzie mial swoje miejsce do majsterkowania a jak badzie niegrzeczny bedzie go gdzie oksmitowac;-).
Powiedz mi na jakim etapie Twoj maz moze wykanczac. Tzn. to jest stan surowy zamkniety- trzeba zrobic wszystkie instalacje i wylewki, ocieplic z zewnatrz. Ale zreszta napisze na priva pozniej, nie bede zasmiecac tutaj. A i jeszcze jak bardzo jest drogi...:eek: tylko szczerze.

"Powiedz mi na jakim etapie Twoj maz moze wykanczac. Tzn. to jest stan surowy zamkniety- trzeba zrobic wszystkie instalacje i wylewki, ocieplic z zewnatrz. Ale zreszta napisze na priva pozniej, nie bede zasmiecac tutaj. A i jeszcze jak bardzo jest drogi...:eek: tylko szczerze."

tez jestem ciekawa :-)

sliczne jestescie wszystkie panny mlode
ja juz marze o tym weselichu i po nocach mi sie sni
w w czerwcu moja kuzynka a wlipcu wesele mojej siostry wiec musze dawkowac doznania mojej rodzinie hihi i poczekam chwile zeby odetchneli

reklama
hej dziewczyny!
Pierwsze co to chciałam złożyć życzonka dla małych solenizantów, wiem że wczoraj był dla nich ważny dzień:) Tak żadko tu zaglądam że aż mi głupio czasami co kolwiek tu napisać...pewnie już sie odzwyczaiłyście ode mnie i Filipka.. w sumie nie dziwie się:-( Przepraszam was. Teraz po prostu mam sporo obowiazków i zaglądam tu jak tylko mogę.
Tak wiec wszystkiego najj najjj dla was dzieciaczki kochane:happy:

Mój Filipek dziś o 6:00 skończył 3 miesiące i zaczął 4miesiąc:-)

Do góry