reklama

mamusie grudniowe:)

reklama
:-D FILIPEK - STO LAT!!! :-D

sugarspunsister wszystko bedzie tak jak trzeba :tak:
kate_less zazdroszcze popijawy też mam się ochotę ściaprać :cool2: no i oczywiście pochwal się fryzurą ;-)
Kinga85 to nie prawda, że jak ząbki wyjdą wszcześniej to są słabsze, trwałość ząbków jest uwarunkowana genetycznie i zależy również od tego czym dziecie karmisz (podobno dzieci na cycu mają zdrowsze zęby bo mleko matki nie zawiera sacharozy) i czy od małego o nie dbasz :tak:
kasuelf gratuluje ząbka:-D :-D :-D mojej pierdółce się wybija i wybija i się kurna wybić nie może :no: a młoda marudna jak cholera :eek:

majerana tez ma od wczoraj pierwszy dolny zabek przebity. Na razie go tylko slychac.
Kasuelf jak juz to 31 jeszcze przed nim ;-);-);-), ale dzieci mecza sie tylko 20 zabkami wiec jeszcze zostalo 19. :-):-):-)

Wow! Gratuluję pierwszych ząbków!!! :-D

100 latek dla Filipka! :laugh2:

U mnie coś dziwnego - albo kupa albo ząbki. Mały dziś marudził, ślini się strasznie, pakuje ciągle łapy do gęby... ale ząbków nie widać. Nie wiem o co chodzi? :confused: On taki raczej miękkogłowy, więc ząbków nie przewiduję za wcześnie... hm. Pewnie kupa go męczy bo dawno nie robił, a ślini się tak po prostu..

A z królika mi została skóra i kości, biedulek. Ale jakiś bardziej ruchliwy ostatnio więc może się wyleczy z tego ścierwiastego opuchnięcia.. :no:

no nie wiem.. mi pediatra powiedziała że im później ząbki wyjdą tym lepiej. Bo im szybciej tym są słabsze... To nie moje słowa lecz pediatry.
Ja o jame ustną mojego brzdąca dbam, zawsze po jedzonku mu wycieram delikatnie wacikiem nasączonym wodą aby wyczyścic i zapobiec pleśniawkom:-)

Zaraz wybieramy sie na spacer:-D

Dita - jak sprzątanie, hahaha... :confused: :laugh2: :-)

Fryzurka jest OK... spróbuję umieścić zdjęcia później... albo jak sobie zafarbuję w tygodniu...

Co tu tak cicho???

To z wychodzenim zabkow to prawda. Choc niestety nie mamy na to wplywu. To genetycznie uwarunkowane jest. Ale o zeby trzeba dbac od poczatku.
Moja znajoma, ktorej corka miala pierwsze zeby jak miala 10 m-cy musiala od 2 r.z. latac do dentysty, bo mala miala prochnice smoczkowa. A mala nie pila nic slodkiego i nie jadla slodyczy. A moja Julka miala 5 m-cy i 4 zeby, ciagle pije soki, je slodkie az uszy sie trzesa i zeby ma jak ta lala.

U mego malego prawa dolna jedynka bedzie na dniach
on zawsze mial za duzo wapnia i fosforanow wiec licze ze beda mocne :)

kate czekam na foto
ja w tym tygodniu tez sie farbne- na ciemno :)

moja mata sie popsula :(
zaraz bede ja naprawiac

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry