reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

mamusie grudniowe:)

Tez sobie myslalam ostatnio ze jakis ruch tu maly...a kiedys kazda wolna chwile na bb spedzalam tak jak wiekszosc z nas.

Dita na lotnisku w porzadku...zaostrzona kontrola ale ja roznicy nie zauwazylam.
A na miejscu wiekszosc ludzi nie wiedziala ze jakas bomba wybuchla bo ani radia ani tv nie sluchali. Poza tym we wschodniej czesci Majorki bylismy wiec zupelnie z drugiej strony.

Boziu Marika jutro do przedszkola smiga...ciekawe czy sie szybko zaklimatyzuje.

Nieistotna super wyjazd...mnie sie gorskie wyprawy marza...

Kate cenzuruj te foty szybko bo tez bym luknela:tak:

reklama
fajnie, że wakacje się Wam udały

Kate mam pytanie do Ciebie... W mówi abym powiedziala dzieciom, że on umarł, nie chce ich widywać, Maja się ciągle o niego pyta... co ja mam jej odpowiadać? Powiedzialam jej (moj błąd) że tatuś nie bedzie z nami już mieszkal i mam zupelnie inne dziecko... strasznie przygaszone, smutne, jeszcze bardziej nerwowe... ona jest taka kumata nie wiem co mam jej mówić... a znam W i wiem, że ich nie odwiedzi, ... powiedział nawet, że moze zrzec się praw...

hej
Marika po pierwszych dwoch dniach w przedszkolu. Pierwszego dnia bez problemu. Powiedziala zebym pozniej po nia przyszla ale drugiego nie chciala mnie puscic i plakala:(
Jak si uspokoila i zaczela rysowac powiedzialam jej ze ide sikac i ucieklam. Podobno byla grzeczna , nie plakala.
Ale jak opowiadala tatusiowi wieczorem jak bylo to powiedziala ze fajnie, ze rysowala a mamusia uciekla hehe. Cwaniak maly.
Poki co po dwie godzinki byla ale jutro juz na 5 zostaje bo ja do pracy lece.
Mam nadzieje ze bezproblemowo bo serce mi peknie a koniecznie musze do pracy isc i nie moge sie spoznic.

Roni piekne kolczyki na nk pokazujesz. Jak sie takie cudo robi? Tzn z jakiego materialu.

Buziaki dla wszystkich

Elou, wróciłam z Węgier. Było super :-) Byliśmy też w Hajduszo, ale z pięciu miejsc co byliśmy to mi się podobało tam najmniej :-p Ogólnie się kiedyś rozpiszę na temat, a teraz spadam oglądać Housa ;-)

Cwaniak cwaniak...teraz placze ze chce isc do przedszkola. Ja jej mowie ze jutro jak tylko wstanie to pojdziemy a ona na to ze juz wstala hehehe.

Ciekawe jak w rzeczywistosci to jutro bedzie wygladalo.

Co z tymi fotami Kate...cenzurujesz i cenzurujesz:):):)

Hej
wszyscy sie chyba wakacjuja
Ja tez czekam na zdjecia nie koniecznie scenzurowane :)
Maja fajnie ze Marice podoba sie w przedszkolu no i ze podobało sie wam na Majorce
Kasia z super ze wyjazd na wegry sie udał :-)
Roni widziałam opis na nk :-( jak mała z gipsem sobie radzi?? buziam mocno
Nieistotna wszystkiego najlepszego :tak: buziaków moc
Aenya co u was?

U nas czas leci szybko na spacerkach piaskownicach i placach zabaw, pluskaniu sie w basenie jak ciepło, filip napalony na przedszkole jak łysy na grzebień :-) codziennie opowiada co on tam bedzie robic
ogolnie to dzieci mam potwory wrzeszczace :-D od rana do nocy Maja jeszcze nie przespała zadnej nocy :baffled: a juz stara baba jest
Buziaki wszystkim

reklama
Kamila, hehe, to nie zazdroszczę. U nas nocki powyżej 4 zęba już spoko są. Oba gnomy śpią grzecznie. Wręcz częściej się zdarza że Piotrek się budzi.
Mi też czas jakoś przecieka przez palce, ciągle w tym tygodniu coś załatwiam...
Np. wczoraj szczepionka Pepego na pneumokoki (przed przedszkolem). Zmienili u nas lekarkę, nowa to jakaś makabra.
Ja do niej, że chcę receptę na Pneumovax23. A ona na to:
L: Ale to Prevenar jest zalecany
Ja: Przez kogo niby?
L: No bo on ma białka 7 serotypów pneumokoka, takich najczęstszych u dzieci
Ja: Pneumovax ma również te same 7, a oprócz tego jeszcze 16 dodatkowych innych
L: ale Prevenar jest zalecany u dzieci
Ja: tak, do 2 roku zycia, bo u młodszych dzieci Pneumovax nie wywołuje odpowiedzi, Piotrek jak pani widzi ma 2,5 roku
L: ale ten tańszy nie wywołuje odpowiedzi
Ja: wg. badań klinicznych wywołuje powyżej 2 roku zycia, nie wywołuje u niemowląt, a mój syn jest jakby starszy
L: ale cała Europa szczepi Prevenarem...
Ja: Nie jest to dziwne, bo cała Europa szczepi niemowlęta...
L: Ale Pneumovax nie redukuje nosicielstwa
Ja: Dla mnie nosicielstwo jest nieistotne :-p
itd itp

Normalnie nie wiem czy ci lekarze tacy głupi, czy im Wyeth płaci, WTF??? A jeszcze jak pomyslę ile osób zapłaci dodatkowe 300 zł bo uwierzy w te bzdurne argumenty to mnie szlag trafia...:baffled::angry:
W końcu dała mi receptę. "ta szczepionka to raczej nie zadziała, ale zaszkodzić nie powinna". Normalnie muszę lekarkę zmienić chyba. Buu.:dry:

Poza tym Piotrek mocno się usamodzielnił w tym tygodniu, aż w szoku jestem. Na placu zabaw śmiga sam (zawsze chciał żeby go potrzymać za rączkę przy różnych zjeżdżalniach itd), je sam, sika już normalnie sam, myje rączki i ząbki sam. Maciek coraz bardziej gada i w końcu mam dziecko co robi sztuczki (papa, brawo, no no no, Piotrek nic kompletnie takiego nie robił). Można się chwalić jaki pseudozdolny ;-);-);-) No i gadać zaczyna - mama, tata, dziadzia, pies, kwiatki, daj mi (of kors sepleniące, ale dużo wcześniej i ładniej niż Pepe). Powoli się puszcza i staje bez trzymanki, śmiga z pchaczami, to akurat chyba później niż Piotrek. :happy: I tyle o nas. W tym tygodniu jedziemy do teściów, w przyszłym na weekend na Warmię ze znajomymi. Ostatnie promienie letniego słońca trzeba wykorzystać :-)

Do góry