JaMamma - Flegamina, Flavamed - tylko nie pamiętam czy one są na receptę czy bez recepty. Flegamina moim skromnym zdaniem lepiej działa.
IiM - jak pojawiają się białe naloty na migdałkach to pewnie angina - wtedy jeśli jest wirusowa, to leczy się ją ... LODAMI, a jak bakteryjna to koniecznie antybiotykiem i wtedy już bez lodów. Także koniecznie idź do lekarza!!!
Rany jaką ja miałam koszmarną noc, Szymek gorączkował, 3 razy się budził z gorączką ponad 39 stopni, 3 razy mu zbijałam Nurofenem i Panadolem na zmianę, na dodatek od 5 nie śpi... Padam!!! Mój mąż też biedny, bo zasnął przed północą a o 4 musiał wstać do roboty bo na śniadaniach dzisiaj pracuje, i przez najbliższe dwa dni pracuje na śniadaniach i jak wróci to padnie i w nocy nie pomoże także masakra totalna!... Wczoraj byliśmy z Szymkiem u lekarza, ma zapalenie gardła i dostał antybiotyk, więc mam nadzieję, że dzisiaj już w dzień gorączka mu minie...
No i mnie martwi, że ja dalej mam kaszel i cały czas mnie gardło boli - kaszel mam co prawda mniejszy, ale