reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie jako ciężarówki po raz drugi :)

Kasiurek po prostu Twój brzuszek wydaje mi się ciut nisko, ale to nic nie oznacza, że będziesz miała jakiś wcześnieszy poród czy coś. Każda ciąża i każda kobieta inna to i brzuszki mają inne. Moja znajoma w ciąży miała tak nisko jakby między nogami i zawsze jak ją widziałam to myślałam, że on zaraz jej na ziemię spadnie:-D

reklama
Kasiurku jeżeli chodzi o Twoj brzus to zależy od zdjęcia jeżeli wsadzisz sobie dłoń pod biust i zmieści Ci sie cala tzn, ze brzuś się obniżył, jeżeli nie to znaczy, ze jest ok wg mnie masz ok :)

ja mam plan :):) schudnąć 3 kg... od dzisiaj zaczynam ćwiczenia od jutra dieta :)
to z dłonia to od kotrego monetu ciazy bo na pocztaku to zawsze wchodzi ;] teraz dzis mi chodzi cala dlon hmm nie wiem stresuje sie ....

Dziewczyny dopadlo nie jakies wstretne chorobsko. Gardlo mnie boli tak, ze mowic nie moge i pojawiaja sie biale naloty:eek: do tego wymiotowac mi sie chce. Bralo mnie od tygodnia, ale ratowalam sie czosnkiem, cytryna, mascia rozgrzewajaca...ale wieczorem mnie rozlozylo. Juz u tesciowej bylam slaba , bylo mi zimno i dostalam jakiejs trzesiawki. Kurcze nawet sliny nie moge przelykac. Przepraszam, ze marudze, ale takmi zleeeee. Rano musze jechac do lekarza...

dzisiaj przespaliśmy całą noc :tak:

Kasiurku wstawie Ci zaraz fotke jak ja miałam brzuch ... też mi sie wydawało, ze jest nisko a połozna mi zawsze mówiła, ze nie mam nisko... jak Cię coś martwi jedź do położnej... ona Ci sprawdzi, czy masz nisko czy nie szczególnie, ze pierwszą ciażę mialaś z problemami...

IiM ZDRÓWKA ŻYCZĘ

to była zima wiec pewnie w granicach Twojego tc..

http://imageshack.us/photo/my-images/810/img1651r.jpg/
Uploaded with ImageShack.us

a taki miałam w sierpniu przed porodem...

http://imageshack.us/photo/my-images/100/img1879yz.jpg/
Uploaded with ImageShack.us

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Cześć Wszystkim!

Pajka
ale miałaś ładny brzuch :D Nieduży. Ja mam nadzieję że w tej ciąży też będe miała taki mały kompaktowy :p
IiM zdrówka również życzę!

Znacie jakiś sprawdzony syrop dla dziecka na mokry kaszel ? (bez recepty)

JaMamma - Flegamina, Flavamed - tylko nie pamiętam czy one są na receptę czy bez recepty. Flegamina moim skromnym zdaniem lepiej działa.

IiM - jak pojawiają się białe naloty na migdałkach to pewnie angina - wtedy jeśli jest wirusowa, to leczy się ją ... LODAMI, a jak bakteryjna to koniecznie antybiotykiem i wtedy już bez lodów. Także koniecznie idź do lekarza!!!

Rany jaką ja miałam koszmarną noc, Szymek gorączkował, 3 razy się budził z gorączką ponad 39 stopni, 3 razy mu zbijałam Nurofenem i Panadolem na zmianę, na dodatek od 5 nie śpi... Padam!!! Mój mąż też biedny, bo zasnął przed północą a o 4 musiał wstać do roboty bo na śniadaniach dzisiaj pracuje, i przez najbliższe dwa dni pracuje na śniadaniach i jak wróci to padnie i w nocy nie pomoże także masakra totalna!... Wczoraj byliśmy z Szymkiem u lekarza, ma zapalenie gardła i dostał antybiotyk, więc mam nadzieję, że dzisiaj już w dzień gorączka mu minie...
No i mnie martwi, że ja dalej mam kaszel i cały czas mnie gardło boli - kaszel mam co prawda mniejszy, ale

dzewczyny zdrówka
rysia także dla synka

u nas w nocy było w miarę, oprócz tego, że standardowo młody wrócił do nas do łóżka w nocy, no nie chce mi się wstawać żeby go uspokoić, to Adam wstaje i zabiera go do nas

JaM flegamina jest dla takich maluchów truskawkowa :-)

pajkaa ślicznie wygladałaś w ciązy :-D i chyba tez lubisz fiolety ;-)

JaMama flegaminę kup tylko do 17 mozesz podawać dziecięca ma smak truskawkowy kosztuje ok. 10 zł na nos mozesz Stodal podawać jak silnie kaszle w nocy coby spokojnie maluszek spał... dziekuje :-) mało przytylam w ciaży a i tak jak patrze na te fotki to zdaje mi sie, ze mega gruba byłam :-D

Rysica
zprobuj sobie na gardło hasco sept... ja stosowałam mi pomagalo... tylko nie wiem , czy w ciaży wolno... ale chyba tak...

Fioletowa oj uwielbiam fiolety i rudości :-D jestem przeciwieństwem mojego męża ktory uwielbia kolory stonowane a ja intensywne

reklama
Pajka ja daję Ambrosol a Flegamina nie ma podobnego działania ?
Coś ta moja Julka z tym kaszlem długo :( Dziś chyba kupię taki syrop na miodzie, ale za chiny ludowe nie pamiętam nazwy. Może któraś używała ? chyba białe opakowanie miało niebieskiego misia na pudełeczku

Patrze tak sobie na prezent dla Julki na mikołaja i na święta. Wspomina o piesku z gwizdkiem z EPEE ale ten pies kosztuje ponad 200 zł co za bezsens nie to że jestem sknera, ale zabawka na jakiś czas a droga jak cholera a pewnie i tak robiona w chinach. W planie jeszcze kamper z barbie, lalka dzidziuś ale musi sikać :) namiot do domu jakiś domek, teraz Julka ma fazę robienia sobie "domków" po całym mieszkaniu. A jeszcze piesek CHI CHI z torbą albo klinika dla psów lub salon piękności ;D Ceny tych zabawek przyprawiają o zawał. Widziałyście takie lalki (dla mnie trochę to upiorne): http://allegro.pl/lalka-jak-prawdziwe-niemowle-reborn-i1922470005.html

Ostatnia edycja:
Do góry