reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

No więc jestem!
Kasiurek - DZIEKI!!! Zainspirowałaś mnie do tej wizyty i zadzwoniłam i akurat się na dziś termin zwolnił.
No więc tak - lekarz dosyć fajny, bez problemu zlecił badania i dziś zrobiłam już FSH, estradiol i Prolaktynę, a w 21 dc mam zrobić TSH, LH i progesteron.
Powiedział, że dobrze że biorę Castagnusa po antykach, bo on zawsze dobrze działa. Ponadto powiedział, żeby się u niego z wynikami pokazać, i jak zobaczy wyniki te z 21 dc to pewnie będzie mnie leczył Duphastonem. Ale jednocześnie życzył mi, abym do niego już w ciąży trafiła :) Sympatyczny starszy człowiek, ale widać, że taki prawdziwy lekarz - przejął się i podjął działania, zamiast zasłaniać się tym, co niektórzy, że to za króko po odstawieniu tabletek czy że rok się trzeba starać bezowocnie, żeby badania zlecili.

No, cieszę się, że poszłam :) Będę wiedziała na czym stoję ;]

Kasiurek - a co do objawów ciąży, to ja w 5tc3d jechałam autokarem 400 km (Warszawa-Szklarska Poręba) i już wtedy mnie w busie nieźle mdliło, niedobrze mi było, duszno i spodnie mi w brzuch uwierały! Jak wracaliśmy po 3 dniach, było jeszcze gorzej, ale na szczęście nie wymiotowałam. 6tc1d byłam już w Wawie, pojechałam na USG i już biło serduszko :)

Poza tym u mnie spokój - wróciliśmy, Szymuś się sam bawi cichutko, ja na necie, zaraz gołąbki wstawię a mąż wybył na piwko z siostrą ;]

IiM - mam termometr! Od jutra już nie będziesz sama z mierzeniem tempki ;]

Ostatnia edycja:
reklama
Kasiurka - ja mialam objawy bardzo wczesnie, jeszcze przed terminem okresu mialam z rana odruchy wymiotne, ale przekonana o tym, ze to za wczesnie, nawet nie podejrzewalam ciazy. Takie ostre nudnosci zaczely sie chyba okolo 7 tygodnia, ale nie wymiotowalam ani razu, choc moze przyniosloby mi to ulge...A jak u Ciebie? Zaczelo sie?​

Rysica - super, ze udalo Ci sie zalapac na wizyte i do tego do fajnego doktorka. Pewnie jest doswiadczony facet i wie jak sie w razie czego Toba zajac. No, ale miejmy nadzieje, ze bedzie tak, jak Ci zyczyl - nastepna wizyta w ciazy:-)

A my wlasnie wrocilysmy z zakupow i spaceru. Kupilam piekne czeresnie i melisa wlasnie je zajada masakrujac koszulke...dobrze, ze kupilam tez vanish:-)

Resim 712.jpgResim 711.jpgResim 705.jpg
pencil.png

Ostatnia edycja:
dziewcyzny dizekuje za info dotyczace objawow ja orpocz bolacych sutow ;p nie mam za duzo i w sumie niekeidy mnie mdli.......... i boje sie ze cos nie tak .......aaaaaaa zwariuje ja chce sie czyms zajac ;p

Rysica- widzisz trafilas na normlanego kolesia ;] i bedzie odbrze ;] bo tak ma byc !!! a paczkuszka dojsżła ?

IiM no twoja cora to prawdziwa modelka;]

Kasiurek - jeszcze nie doszła, awizo też nie ma... Jutro pewnie będzie :-) ale spokojnie, mam 2 op więc aż tak mi się nie spieszy ;)

A co do objawów - nie ma reguły! Mnie ledwie mdliło tak na co dzień - właściwie tylko raz na kilka dni, za to jak mega mdłości miałam jak jechałam autobusem/tramwajem. A z ciążą było wszystko w porządku. Za to Mamuśka23 co tu z nami była, od stycznia dwa razy przecież poroniła, a przecież wymiotowała i to bardzo - co by mogło wskazywać na dobrze rozwijającą się ciążę, a jednak tak nie było. Więc Ty się nie przejmuj! Bo tak naprawdę więcej jest dziewczyn, które mają tylko subtelne objawy! :)

IiM - no cudnie Twoja niuńka z tymi czereśniami wygląda! :D A powiedz jakie u Was "na porządku dziennym" są owoce, jakich u nas nie ma, albo są ale nie są tak często spotykane?

Ufff a ja w koncu uspilam mala i moge bezkarnie porobic to co lubie:-) Kasiurek nie widziala zdjec z FB, ale jak ostatnio weszlam na BB, to Melisa postanowila schowac sie w sypialni, odkrecic pudelko ze swoim kremem i wysmarowac cala siebie oraz moje lozko...caly dom pachnie jej kremem. Dobrze,ze sie go nie najadla...

Jesli chodzi o nasze tureckie owoce, to latem wszedzie sprzedaja pyszne arbuzy. Jemy je co drugi dzien, albo i nawet codziennie - zimne z lodowki pokrojone w duuuza kostke. No i melony - moje ulubione. Sa tez granaty, siweze figi i cos co sie nazywa "yeni dünya" czyli "nowy swiat"- nigdy nie spotkalam tego owocu w PL i nie wiem jak sie nazywa. W Turcji sa tez miejscowe banany - takie maluskie, pyszne pomarancze i inne owoce znane w Polsce na codzien. Melisa za owocami to srednio przepada, za to uwielbia jarzyny. Ciagle ma w rece ogorki albo zielona papryke:-)

Kasiurek nie stresuj sie, mdlosci i cala reszta to sprawy indywidualne:-) napewno wszystko jest w porzadku:-)

To moge Cie pocieszyc, ze nie ma tu tak dobrych jablek jak w Polsce, nie ma tez jagodek, malin jest bardzo malo.... Ja bym chciala zrobic soku malinowego na zime, ale w zeszlym roku w ogole ich nie znalazlam. Za to pierwszy raz robilam syrop wisniowy i wyszedl bomba:-) W tym roku tez bede robic.

Cześć Kochane :)
Nie doczytałam wszystkich zaległych postów :) - ale jak mnie nie ma, jest ich więcej :)
Armia M wczoraj została oddana na badania, zobaczymy co z nimi nie tak.. :)

reklama
no i juz lepszy humorek ???? Mou bedzie git ;] ja trzymam kcoiukasy a zauwazyliscie ze u nas to w sumie tak naprawde 4 osoby sie odzywaja haha rownie dorbze na gg mozna knferencje zorbic hihih ;]

IiM -mowisz ze jablek dobrych niet - ale w sumie taka egzotyke bym sobie pojadla przez jakis czas ;]

Do góry