reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

ollena np. esprit wysyła teraz w całej europie, a ciuszki ciążowe mają takie zajebiszcze że szok, ceny to drugi szok, ale jak mi się już uda się zajść to chyba zaszaleję i coś sobie tam kupię
teraz jakieś wyprzedaże ciązowych tu są ESPRIT European Online-Shop - fashion for women, men and kids!

ja po lekarzu, chatę ogarnęłam, poprasowałam, teraz mogę się poobijać...

reklama
fioletowa fajnie masz , ja mam dziś takiego lenia , że nic mi się nie chce i jakoś nie radzę sobie z tym ogarnięciem chaty hihihihih .

Ollenaa ja również zastanawiałam się nad psem , bo synuś mi żyć nie dawał , ale namówiłam go na świnkę morską , bo nie trzeba z nią wychodzić , ale jest superaśna , znajomi śmieją się , że nie odbiega wiele od Yorka hihihi , w sumie jest też duża bo waży już około 1,300kg

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Ostatnia edycja:
alebur ja czekam na dzien jak wroce z psem do domku i bedzie wiekszy luz ze spacerami;)
aldo ubrania w Espirit mi sie nie wyswietlaja, ale wyobrazam sobie ze sa ladne:) mm mowi zebym kupowala i nie zastanawiala sie ale mi na wszystko szkoda kasy...szczegolnie na ubrania w ktorych juz nie bede pozniej chodzic. Ale fakt.. w poprzedniej ciazy chodzilam jak dziadowa, nie mielismy kasy wtedy:( obiecywalam sobie, ze w drugiej sobie odbije...ale narazie nie mam nastroju:(

cześć...ja tak na chwilkę, żeby po prostu się odezwać
na razie nie czytam, ale mam postanowienie, że do końca tygodnia zacznę uczestniczyć bardziej aktywnie

nie biorę żadnych prochów i trochę walczę sama ze sobą...ręce mi się trzęsą jak galareta...

Lila jest u Dziadków do końca miesiąca...jedziemy po nią dopiero za 2 tygodnie, bo wcześniej nie dam rady

dzięki, że mogę się wygadać

Ullana jak dobrze ze sie odezwalas! Wpadaj do nas czesciej, zobaczysz, wszystko sie ulozy.
Ollena - jak facet daje kase to ja bym sie w zyciu dwa razy nie zastanawiala :-D a o tej dostawie to alebur pisala, nie ja ;-)
alebur dzieki :-) widze, ze u Ciebie bardzo zaawansowane dzialania, wierze ze z clo i pregnylem od razu zajdziesz :-) powodzenia!

Aleks poszed spac, a ja nawet obiadu nie moge zrobic, takie mam mdlosci :/

aha Ollena, a jakie macie plany, bedziesz rodzic w UK i potem bedziesz z dwójká dzieci w domu? My dlatego tez wracamy, bo ciezko by bylo mi samej z dwojka, chociaz Twoj synek starszy od mojego, wiec na pewno bedzie latwiej niz z takim malenstwem jak Aleks teraz jest :-)

Ostatnia edycja:
Aldo ja w Irlandii jestem. Tak, rodze tutaj na pewno, porodu nie wyobrazam sobie gdzie indziej. W maju rodze, w lipcu na poczatku lece na lato do PL, choc moze wczesniej sie uda i albo zostaje do konca sierpnia albo juz na cacy zostaje w PL.

Ullana super, ze jestes! Napisz jak sie czujesz :-)
Ooo, masz babo placek, wyglupilam sie, ale skad moglam wiedziec? wszystkie poinformowane i nic nie daly znac...
Ullana bardzo mi przykro, bardzo mocno Was przytulam!!!!

Ostatnia edycja:
Ollena no super by bylo jakbys zostala juz na stale, wiecej wsparcia od rodzinki i dzieci usmiechniete :-) No ja mam ten problem, ze bede teraz rodzic w PL i CHOLERNIE sié tego bojé, tutaj w Anglii to jednak luksus byl ten porod, mimo ze bolesny, to jednak wspominam jak najlepiej.
Dziewczyny niedlugo bédé zaczynala odliczanie do powrotu!!!!! :-) 4 listopada wyjezdzamy do PL na zawszeeeeeee !!!! :-) Moj L. ma juz zalatwiona prace, a ja bede kombinowac cos sama, probuje otworzyc wlasny jednoosobowy biznes, moze macie jakies pomysly na cs ciekawego? Probuje z copywritingiem i pozycjonowaniem, ciekawe czy cos wyjdzie...

aldo no tak super, nie super, bo mm by tu zostal, dzieci by go bardzo rzadko widywaly, to mlodsze to by go w ogole nie znalo. No i tak sie zastanawiam, czy to fair zeby cala opieka i wychowanie spadlo na mnie?
Co do porodu w PL to tam za wszystko trzeba placic (chociaz u nas w miescie teraz znieczuelnie zrobili za darmo), za porod rodzinny, znieczulenie itd. U nas niby za darmo ale podobno nie bardzo chca dawac, pewnie dlatego ze darmowe..
Tutaj w IE, znieczulenie kazda kobieta dostaje obowiazkowo, porod rodzinny tez obowiazkowy, jak facet nie chce to namawiaja bardzo.

Pomyslu na firme nie mam, ale fajnie, ze wracasz.
Moja kolezanka z tad, tez pojechala z dwojka dzieci na tydzien do PL, udalo jej sie znalesc prace, przyleciala z mlodszym na tydzien sie spakowac i wczoraj poleciala juz na stale. Oczywiscie maz zostal tu.. zazdroszcze bardzo! choc pewnie wszedzie dobrze gdzie nas nie ma...

No dobrze powiedziane Ollena, ze wszedzie dobrze gdzie nas nie ma.
Tutaj tez znieczulenie daja od reki, opieka super, wszystko super, polozna ze mna bez przerwy i do tego slodka jak miod, a jak maz nie chce byc, to szpitak wynajmuje doule.
Ja tez chcialam znieczulenie, bo mialam tylko 4cm a cerpialam strasznie, L. zaprowadzil mnie do WC, wrocilam, polozna dzwoni do anastezjologa, sprawdza rozwarcie, a tu 9,5cm, czyli rodzimy ;-))) wiec ze zneiczulenia nici hehe. Ile trwaly Wasze porody dziewczyny? Moj od pierwszego skurczu do urodzenia Aleksa troche ponad 4h.

Ollena no rodzina powinna byc razem, a Twoj M nie ma jakichs perspektyw na prace w PL? No i czy on w ogole chce wracac.

reklama
aldo mm nie chce wracac narazie, bo chce tu dorobic sie emerytury irlandzkiej, jeszcze 5 lat mu zostalo. Zreszta on musi nasz dom skonczyc, nie ma po co wracac dopoki nie bedziemy mieli gdzie mieszkac. Mnie to moze rodzice na chwile przygarna, ale cala rodzina to nie bardzo;)
U mnie skurcze zaczely sie ok 16 a urodzilam o 9 rano nastepnego dnia. Ok 2 w nocy dali mi znieczulenie, ale darlam sie tak ze przychodzili mnie uspokajac... tak jak to by cholera ode mnie zalezalo. No i super szybki mialas porod, zycze sobie i Tobie takiego samego teraz ;)

Najwazniejsze, ze Twoj m ma zalatwiona prace, to bardzo wazne! A Olus idzie do zlobka czy narazie zostanie w domku? ja zastanawiam sie czy teraz jak bede w PL nie zapisac dzieci moich (haha) do przedszkola i zlobka na nastepny rok, miejsce na wszelki wypadek zaklepac :) ale kogo drugiego? domniemana dziewczynke lub chlopczyka S. ? ;)

Do góry