reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

KAKAKarolina-no niestety wiem o tym że jak by mnie od razu zdiagnozowali to pewnie juz bym była mamą 2 raz,a tak jeszcze muszę czekać wydawało mi sie że moja gin jest oki ale wiem że się myliłam i już nigdy do niej nie przyjdę teraz został mi tylko prywatny gin bo jest naprawdę oki ale nie przyjmuje juz na kasę chorych:( i sporo mnie to będzie kosztowało ale warto!!!!!!

reklama
Aleksandra co się odwlecze to nie uciecze. Ja już dawno uciekłam od lekarza z NFZ i chodzę prywatnie w dodatku do koleżanki mojej mamy, która jest bardzo dobrym ginekologiem-położnikiem. Więc mam nadzieję, że jestem w dobrych rekach. Koleżanka z PCO już drugie dziecko u niej urodziła;-). W tym cyklu zaczynamy badania.

Witam
Już po testach alergicznych jesteśmy i po wizycie u alergologa. I dupa blada. Kuba ma uczulenie na trawy i zboża z podejrzeniem astmy lekkiej. Nie wierze:no: Tak źle mi się ta choroba kojarzy. Teraz Kubuś śpi a ja mam ochotę ryczeć

kakakarolina powiem Ci ze wlasnie D wracajac z pracy ma kupic tesciwko ale nie wiem kurde czy testowac od razu czy pierwszymi jutrzejszymi suśkami...

iza:) iza nie dołujemy sie nie dołujemyyy astma to choroba wyleczalna :) wiec nosek do góry i uśmiech prosze

a u mnie dzisiaj rewolucja ale w całkiem inna strone mam wielkie obrzydzenie do jedzenia jeszcze dzisiaj nic nie jadłam bo jak widze cokolwiek co mozna zjesc to mi niedobrze młodemu jak zupe dawałam to myslalam ze zwymuiotuje;//

hahahahaha kacper przyszedł do mnie w jednym kaloszu a nadrugiej miał kozaka i do mnie ale fane i wogole musze sie wam pochwalic ze juz sam liczy do 10 :) tylko swojego imienia nie potrafi jak narazie wymówic

Siwa astma nie jest wyleczalna. Co prawda lekka forma jaką miewają dzieci może ustąpić jak dziecko wyrośnie z alergii. Ja mam jednak przed oczami zdanie że jest to choroba śmiertelna. Kuba mus wyrosnąć !

iza:) napewno wyrośnie :) moja siostra miała alergie na roztocza trawe sierść i wiele innych rzeczy obecnie ma 15 lat i ani śladu po alergi a rozpoznano u niej jak miala okolo 3lat i bodajrze jak szla do szkoly to juz bylo po

Witam się popołudniowo ;-)
Iza nie dołuj się będzie dobrze bo musi :) mój smyk ma dysplazę oskrzelowo-płucną może z tego wyrośnie a może nie, ale nie ma co się od razu nastawiać na to najgorsze. Bądź dobrej myśli ;-) Tulę mocno ;-)
Karolina też kiedyś myślałam o tych mikroskopach ale spotkałam się z negatywnymi opiniami na ich temat i całkiem zrezygnowałam z takiej inwestycji. Zaciskam żeby @ nie przyszła.
Siwa poczekaj do rana będzie pewniejsze chociaż patrząc na twoje objawy nie ma szans na jedną kreskę :-p
A ja byłam na monitoringu i mam ogromną torbiel na lewym jajniki aż 69mm. Doktorek powiedział, że mam nic z tym nie robić i w następnym cyklu wziąć 2 tab CLO. Przynajmniej endo miałam ładne bo 13 mm także ja się już nastawiam, że z sierpniowego układu odpadam pewnie jako pierwsza ale cóż jak mówiłam wrzesień też fajny :tak:

Hej dziewczynki dziś odebrałam wyniki cytologi wszystko jest oki UF:biggrin2:

Kate23-Ja miałam już mega doła nic tylko płakałam a jak widziałam mamy z brzuszkiem to szlochałam jak dziecko teraz juz jest troszkę lepiej nie fiksuje jak widze że znowu przyszła@ dzieki za słowa otuchy i na pewno bede pisała co i jak jak komus mówię że mam problem z zajściem to mówią masz jedno to sie ciesz ale same wiecie jak to jest całuski i ściskam

Lolcia-dzieki za dobre słowo bardzo się przyda
:-)

Pajak-to sa moje wyniki z usg
trzon macicy o wymiarach 54 *42 *45 mm
macica o równomiernych obrysach i równomiernej echogeniczności
Endometrium jednorodne o grubości 4mm

jajnik prawy o wymiarach 51 * 23 mm i strukturze nieprawidłowej
-o budowie charakterystycznej dlaPCO
jajnik lewy o wymiarach 43 * 27
*mm i strukturze nieprawidłowej
-
o budowie charakterystycznej dlaPCO
w zatoce Douglasa płynu nie stwierdzam

na razie na tej podstawie stwierdzono PCO
i na objawach jakie mam nie regularną@ otyłość brzuszna jakiej nigdy nie miałam,wypadające włosy zarost na buzi i od pępka do dołu i pogorszyła mi się cera nigdy nie miałam problemu nawet jak dojrzewałam, nie wiem czy po tym można stwierdzić że mam PCO w 100%ale z tego co czytałam i mówił mi gin to tak

powiem Ci tak, ze ja poszlam do lekarza innego niz obwcna lekarka i lekarz mi powiedzial, ze mam pcos na podstawie zerobionego usg w 6 dc... okaząło się, ze to nie jest prawda...wyniki mialamw normie rowniez tuje glównie na brzuchu, mam wysoki testosteron tzn na granicy...i okaząło sie, ze przez 6 cykli jak mi monitorowali cykl stwierdzono, ze to jednak nie pcos a luf... miałaś monitoring całego cyklu??

Aleksandra co się odwlecze to nie uciecze. Ja już dawno uciekłam od lekarza z NFZ i chodzę prywatnie w dodatku do koleżanki mojej mamy, która jest bardzo dobrym ginekologiem-położnikiem. Więc mam nadzieję, że jestem w dobrych rekach. Koleżanka z PCO już drugie dziecko u niej urodziła;-). W tym cyklu zaczynamy badania.

ja chodze do mojej lekarki na NFZ :) traktuje mnie bardzo dobrze to chyba od lekarza zalezy...

Witam
Już po testach alergicznych jesteśmy i po wizycie u alergologa. I dupa blada. Kuba ma uczulenie na trawy i zboża z podejrzeniem astmy lekkiej. Nie wierze:no: Tak źle mi się ta choroba kojarzy. Teraz Kubuś śpi a ja mam ochotę ryczeć

oj współczuje :/

kakakarolina powiem Ci ze wlasnie D wracajac z pracy ma kupic tesciwko ale nie wiem kurde czy testowac od razu czy pierwszymi jutrzejszymi suśkami...

iza:) iza nie dołujemy sie nie dołujemyyy astma to choroba wyleczalna :) wiec nosek do góry i uśmiech prosze

a u mnie dzisiaj rewolucja ale w całkiem inna strone mam wielkie obrzydzenie do jedzenia jeszcze dzisiaj nic nie jadłam bo jak widze cokolwiek co mozna zjesc to mi niedobrze młodemu jak zupe dawałam to myslalam ze zwymuiotuje;//

hahahahaha kacper przyszedł do mnie w jednym kaloszu a nadrugiej miał kozaka i do mnie ale fane i wogole musze sie wam pochwalic ze juz sam liczy do 10 :) tylko swojego imienia nie potrafi jak narazie wymówic

Siwa jutro rano testuj i gratulecje dla smyka:-)

Siwa dziękuje. Tak musi być . Już się wypłakałam będe się pozytywnie nastrajać

i tak dalej:)

Witam się popołudniowo ;-)
Iza nie dołuj się będzie dobrze bo musi :) mój smyk ma dysplazę oskrzelowo-płucną może z tego wyrośnie a może nie, ale nie ma co się od razu nastawiać na to najgorsze. Bądź dobrej myśli ;-) Tulę mocno ;-)
Karolina też kiedyś myślałam o tych mikroskopach ale spotkałam się z negatywnymi opiniami na ich temat i całkiem zrezygnowałam z takiej inwestycji. Zaciskam żeby @ nie przyszła.
Siwa poczekaj do rana będzie pewniejsze chociaż patrząc na twoje objawy nie ma szans na jedną kreskę :-p
A ja byłam na monitoringu i mam ogromną torbiel na lewym jajniki aż 69mm. Doktorek powiedział, że mam nic z tym nie robić i w następnym cyklu wziąć 2 tab CLO. Przynajmniej endo miałam ładne bo 13 mm także ja się już nastawiam, że z sierpniowego układu odpadam pewnie jako pierwsza ale cóż jak mówiłam wrzesień też fajny :tak:

Lolciu Ty chyba żartujesz, ze lekarz kazal Ci clo brać w następnym cyklu???????????????????????????????? ja przy torbieli 3 cm miałam ZAKAZ brania clo w następnym cyklu... zastanów się jeszcze nad tym... ja bym najpierw przed @ poszła i sprawdzila, czy torbiel jest czy jej nie ma jeżeli by była nie bralabym clo...bo to powiększy torbiel na 100%

reklama
Tak Pajkaa tak mi powiedział i zbił mnie z tropu takim hasłem. Następny cykl mam w planie brać tego waszego magicznego cantangusa o ile można go w takiej sytuacji wziąć. Pójdę jeszcze raz do ginki bo ten lekarz tylko na usg przyjeżdża. Podejrzewam, że @ przyjdzie gdzieś za 5-10 dni więc może w pon się kopne do ginki i pogadam bo jakoś nie uśmiecha mi się ryzykować ;-) A najfajniejsze jest to, że dziś zbywał każdą pacjentkę bo się solidnie spóźnił i przy takiej "obsłudze" całkiem zapomniałam o czym chciałam jeszcze pogadać. No nic mam teraz obraz dokładny jak to na NFZ funkcjonuje :-D

Do góry