reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Cześć babeczki!

Wybaczcie moją nieobecność przez parę dni... :zawstydzona/y: Najpierw miałam jakiegoś mega doła - Mia nam zaczęła znów trochę płakać, a już tak było dobrze... :baffled::sorry::baffled: Już jej w zasadzie kolki minęły, a teraz nie wiem co... Ząbki? Skok rozwojowy?... :confused: No, a potem był stres związany z dzisiejszym egzaminem językowym i dlatego jakoś nie mogłam się ogarnąć na forum. W międzyczasie u nas zrobiło się wiosennie, 10 st. na plusie! :-) I tak oto cały tydzień spacerkowo nam z Mią minął. :-)

Mam nadzieję, ze u Was OK. Postaram się nadrobić produkcję. ;-) Tymczasem pozdrawiam!

reklama
witam sie

Iza jeżeli @ sie nie pojawi walnij testa...chociaż ja miałam takie wykresy, gedzie mialam skok a potem gwałtowny spadek na następny dzień i @

Tylko kurczę castagnus miał mi uregulować cykl a nie wydłużyć :no:Już mnie nawet piersi bolą. A najlepsze jest to że wieczorem Kuba wcina kaszę ( z butelki) leży koło mnie na wyciągnięcie ręki - a mi pachnie bananami, takimi świeżutkimi. Pytam małża co to a on na to że Kuba zajada kaszę bananowo kakaową.:laugh2:I to ta kasza mi tak pachniała. Znowu się nastawiam ...

Iza najlepiej betka :-) Będziesz wiedziała wszytsko;-)

No właśnie nie mam jak zrobić. Jak do poniedziałku nie przyjdzie @ to we wtorek rano zatestuję.
iza to przynajmniej nie jestem sama w ciąży urojonej ;-) trzymam za Ciebie kciuki
ale biję się z myślami czy testować jutro rano czy czekać dłużej, na betę wczoraj nie miałam czasu,

dzisiaj idzie 31 dc, więc @ jest spóźniona 2,5 doby :-) żałuję że tempki nie mierzyłam :baffled:

Może założymy jakiś klub hehe Ja tempkę mierzę i się tylko nastawiam. Nigdy nie miałam takiej wysokiej. Teraz 36,75. Niby nie jest to bardzo wysoko ale u mnie normalna to 35,90 a przed @ spadała do 36,20

Mary-beth u nas kolka była do 5 m-ca. A potem Kuba potrafił sie zrywać w nocy z wrzaskiem jak coś się działo innego w ciągu dnia. Jak wracaliśmy w niedziele od dziadków to było pewne że się w wrzaskiem przebudzi mimo że bardzo ich lubi. Taki sposób odreagowania chyba. Ale wyrósł.

Witam w poranek niedzielny i dla mnie leniwy 

:-) dziś ładnie zaczełam dzień bo temp poszła w góre a spodziewana @ nie przyszła :-) brak jakich kolwiek odczuć ani tych ciążowych ani @ hehe dziś już nie biore antybiotyku i ciekawa jestem jaka juto będę mieć temperaturę, myśle że antytbiotyk obniża ale to dowiem się jutro lub nie, jak przyjdzie @ to się nie dowiem.... ale jak jej nie bedzie to kupie test w poniedziałek i zrobie :-) wiem ze moj gin nie widzial jajeczek ale mam to w nosie bo i nawet usg nie daje 100% tak czytałam, więc się nakręcam dalej, trzymajcie kciuki ;-).

Iza masz podobny troche wykres do mojego mi tez ta temp skacze a @ nie widac moze nam sie udalo, trzymam kciuki za twoje testowanko :tak:

Hejka :)
U mnie dziwne rzeczy się dzieją, już nawet nie wnikam o co chodzi :eek:
Kariin - no to testuj kochana testuj, i nie trzymaj nas w niepewności :-D

Mou bardzo chetnie bym zatestowala ale mam 0 testow w domu i musze czekac do poniedzialku a co za tym idzie do wtorku by zrobic test z porannego moczu. Kurcze tak sie sama nakrecam ze az mi nie dobrze sie robi, nie wymiotuje tylko takie uczucie ze nie dobrze, tak bardzo chciala bym sie obudzic i do kibelka i wymiotowac ehhhh bo tak mialam w 2 poprzednich ciazach, czego to czlowiek nie pragnie hehehe to tylko znak ze oszalalam na punkcie fasolinki....

Mou a lukniesz na moj wykres moze twoje doswiadczenie cos podpowie czy jest jakis cien nadzieji, wiem ze nawet wykresy pieknych temp. gornych czesto przynosza @ ale moze cos tam wylukasz :tak: ladnie prosze ;-)

Kariin - no niestety masz rację z tymi wykresami, że nawet jak jest bardzo ładnie to @ może przyjść tak czy siak, bo dopiero 18 dni wyższych temperatur może świadczyć o ciąży, no i oczywiście brak @. Dlatego często mówi się, że jak masz podwyższoną tempkę przez 18 dni po owu, to nawet testu robić nie trzeba :-);-)No i popatrz na moje wykresy, u mnie często wysoka była nawet jeszcze po @. Bo tak niestety jest, że tempka może spaść przed @, a może spaść dopiero w trakcie albo po - kilka dni nawet. Tak więc z wykresu nie da się się jeszcze nic wyczytać.
A co do otwartej zamkniętej szyjki, to to właśnie jest problem już u rodzących wcześniej. Ta szyjka zawsze będzie się wydawać półotwarta, i tylko baaardzo długa obserwacja może pomóc w jej określeniu. Ja już przeszło pół roku, i dalej mam problem.
O - np. dzisiaj. Szyjkę mam identyczną jak w dniu spodziewanej @, co mi się nigdy nie zdarzało wcześniej. No i wydaje mi się że castagnus wydłuży mi cykl.
Ty musisz uzbroić się w cierpliwość i zatestować jak @ jutro nie przyjdzie. A skoro jutro będzie 14dpo to i z popołudniowego siusiania by coś wyszło. :tak:

Mou masz racje szyjka to kompletna magia dla mnie pewnie dwa porody zrobily swoje no coz nie bede jej sprawdzac bo po co mam sobie koplikowac zycie jak i tak nie jestem jej pewna dla mnie to ona caly czas taka sama jedyne co moge obserwowac to sluz i temp, no i wiem bo juz 4 cykl tak mialam ze jak spadnie mi temp do 36,4 to w tym dniu bedzie na milion procent @ to napewno ale i tak wysoka temperatura moze utrzymac sie do dnia przed... i tu jest ten bol dzis moze jest ladnie a jak jutro spadnie to juz po ptokach.... Jak jutro nie przyjdzie ta zlosliwa @to faktycznie zrobie po poludniu :tak: a co mi tam, a noż widelec wkoncu sie uda no bo wkoncu udac sie musi :-) i to mnie potrzymuje na duchu ;-)  ja ide szybko obiadek postawic bo potem plac zabaw i dwa domy  do odwiedzenia, lukne wieczorem co sie dzieje unas na forum 

Nenete co u ciebie bo milczysz dlugo a ja bardzo ciekawa potwiedzenia twoich 2 kresek no i chce oficialne gratulacje Ci złożyc ;-)

Kariin - na wykresie u Nenete plusik jak się patrzy :tak:

Pajkaa
- gdzie się chowasz??? hę? może mi ten "kaktus" cykl wydłużyć? bo spadek jak na piękną owu, a śluzu brak, szyjka zamknięta (tzn - odrobinkę otwarta) testy negatywne. Sama już nie wiem co się dzieje. Wiem tylko że jajniki bolą - jeden i drugi. może dopiero coś się zaczyna dziać tam...

Witam się i życzę miłej niedzieli!

U nas piękna wiosna. :happy: Zaraz zmykamy na obiadek do znajomych, a póki co byczymy się z moim M., a Mia sobie śpi. :-) Jak Wam mija niedziela?

Mary-beth u nas kolka była do 5 m-ca. A potem Kuba potrafił sie zrywać w nocy z wrzaskiem jak coś się działo innego w ciągu dnia. Jak wracaliśmy w niedziele od dziadków to było pewne że się w wrzaskiem przebudzi mimo że bardzo ich lubi. Taki sposób odreagowania chyba. Ale wyrósł.

Iza - do 5.? Jeeeju... :cool: U nas gdy tylko Mia skończyła 3. miesiąc, zauważyliśmy znaczną poprawę i w sumie nadal uważamy, ze jest lepiej niż było. Mia przesypia nocki i generalnie budzi się tylko dwa, trzy razy, gdy jej smoczek wypadnie lub gdy jest głodna. No, ale miała właśnie te kilka dni ostrego płaczu w ciągu dnia, więc czułam się skołowana... :eek: Nie wiem sama, będę obserwować i zobaczymy.

Karin - &&&&&&&&&&&&&&&&&&& dla Ciebie!

reklama
witam sie

cisza byla a teraz nadfrabiac musze:p

Iza , Mou
castagnus może zarówno skrócić jak i wydłużyć cykle...

Iza ja bym zrobila test bo jeżeli jesteś w ciąży to musisz odstawić castagnusa...

Nenete cholero czemu się nie chwalisz:-p

kumpela dzisiaj urodziła :)
3 lekarzy mówilo, ze syn bedzie a ma córe:eek:

Do góry