reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Ok ... witam się... chyba zacznę walkę na maxa z tą moją pieprzoną przychodnią!!!!

W środę mam mieś badaną krew co do anemii... i podjętą decyzję co w związku z wykrwawianiem się...
Ok. To najpierw. Zalecenie - szpital, ale zanim szpital mnie przyjmie, musi mieć wyniki krwi. Nie wypowiem się na ten temat nijak.

Co do prolaktyny - nie wiedziała baba (a to nie moja lekarka była) co to jest badanie prolaktyny z obciążeniem. To jej tłumaczę, że jest to coś takiego co w moim rodzinnym kraju robią bez mrugnięcia okiem. A ona na to że ja mam prolaktynę w normie i że ten lek co ja wymieniam : metoklopramid - jest tu podawany na zbicie prolaktyny...
***** ( chyba same gwiazdki się pojawią jak kliknę "wyślij") - jak na zbicie jej się pytam!!!!??? a ta się sepleni!!!! pluje wariatka... powaga - opluła mi spodnie! zrobiła się czerwona, i powiedziała że metoklopramidu nie dostanę skoro to lek na obniżenie prolaktyny - a ja mam ją w normie!!!!!

Czujecie moje wk...wienie?????????????
Ja pier...lę ... same bluzgi mam na końcu języka!!!! A o dostinexie który jest w bazie danych poradni - nie słyszała!!! nawet nie wiedziała co to za specyfik. O nie!!!! tak dalej być nie może !!! Ja tą poradnię w proch obrócę!!!!

reklama
o kurczaczku mou - masakra
ale jak to mówią "make my day" ^^ w perzynę ich...

enya ja bym zrobiła tę prolaktynę, spytałam o to, bo hiperprolaktynemia czynnościowa może być odpowiedzialna za poronienia nawykowe, więc lepiej by było to chyba wiedzieć i leczyć...

fioletowa a jednak sie nie udało Ci.... ech
widzę że w tym cyklu razem idziemy 2d.c.
powodzenia!

mou
ściskam..nie denerwuj sie nie warto

witam sie kobitki

Fiolecik tulam z powodu @

Mou rozwal gada rozwal...nie daj sie konowalom...

Milusiu jak sie czujesz?? kiedy wizyta??

Enya
ja znam przypadek, ze kumpela całą ciąże na lekach itd donosila a jej szwagierka bezproblemowa ciąża i dziecko się udusilo w 38 tc...niestety jest tak jak piszesz...

Ok ... witam się... chyba zacznę walkę na maxa z tą moją pieprzoną przychodnią!!!!

W środę mam mieś badaną krew co do anemii... i podjętą decyzję co w związku z wykrwawianiem się...
Ok. To najpierw. Zalecenie - szpital, ale zanim szpital mnie przyjmie, musi mieć wyniki krwi. Nie wypowiem się na ten temat nijak.

Co do prolaktyny - nie wiedziała baba (a to nie moja lekarka była) co to jest badanie prolaktyny z obciążeniem. To jej tłumaczę, że jest to coś takiego co w moim rodzinnym kraju robią bez mrugnięcia okiem. A ona na to że ja mam prolaktynę w normie i że ten lek co ja wymieniam : metoklopramid - jest tu podawany na zbicie prolaktyny...
***** ( chyba same gwiazdki się pojawią jak kliknę "wyślij") - jak na zbicie jej się pytam!!!!??? a ta się sepleni!!!! pluje wariatka... powaga - opluła mi spodnie! zrobiła się czerwona, i powiedziała że metoklopramidu nie dostanę skoro to lek na obniżenie prolaktyny - a ja mam ją w normie!!!!!

Czujecie moje wk...wienie?????????????
Ja pier...lę ... same bluzgi mam na końcu języka!!!! A o dostinexie który jest w bazie danych poradni - nie słyszała!!! nawet nie wiedziała co to za specyfik. O nie!!!! tak dalej być nie może !!! Ja tą poradnię w proch obrócę!!!!
Mou nie dziwię się że się wkurwiasz, ale po****** to wszystko!!!! Mnie też podminował lekarz jak dzwoniłam o tą immunoglobulinę do innego szpitala - aż się poryczałam ze złości jak się rozłączyłam:crazy:
Chyba nie masz innego wyjścia jak przyjechać do Polski na badania - niektóre wyniki będziesz mieć od razu. Bo tam to się nie doprosisz...
Fioletowa
korci mnie to co powiedziałaś o tej prolaktynie z obciążeniem...Może faktycznie. Ale to zrobię po wypłacie bo teraz jestem spłukana jak tralala. Ale czy przy tej hipercośtam zachodziłabym w ciążę??? Czy to nie szkodzi a działa później??
No i myślę o tym badaniu kariotypu bo to przysługuje mi już na NFZ podobno. No ale niby ustaliliśmy z moim że jeszcze raz próbujemy bez tego...

Witam się na chwilunię, bo my dziś tapetowaliśmy chałupkę :tak: Jakoś dałam radę choć było mi strasznie ciężko. Więcej zrobił M oczywiście...
i wyszło tak (na jednej ścianie taki odjazd :-D ) : 20120501_125444.jpg

hej
hehe mou widzę że uczciliście 1. maja jak my - młody u dziadków a my garaż posprzątaliśmy :-)
fajne kolorki :-D

enya - nie wiem dokładnie, ale skoro może powodować poronienia nawykowe, to znaczy pewnie że da się z tym zajść w ciążę, ale donosić niekoniecznie...
pamiętaj że to się robi w odpowiednim dniu cyklu - ale tu szkoły są różne, moja kazała mi między 4 a 7 dniem cyklu robić i raczej bliżej 7.

hej
hehe mou widzę że uczciliście 1. maja jak my - młody u dziadków a my garaż posprzątaliśmy :-)
fajne kolorki :-D

enya - nie wiem dokładnie, ale skoro może powodować poronienia nawykowe, to znaczy pewnie że da się z tym zajść w ciążę, ale donosić niekoniecznie...
pamiętaj że to się robi w odpowiednim dniu cyklu - ale tu szkoły są różne, moja kazała mi między 4 a 7 dniem cyklu robić i raczej bliżej 7.

A no widzisz - dobrze że mówisz, bo mnie z kolei mówili że to nie ma znaczenia kiedy:szok: Po konsultacji z moim mężem i mamą stwierdziałam że przetelepię się jeszcze do jednego lekarza (podobno jest dobry w trudnych ciążach) na konsultację z wynikami moich badań. W piątek zadzwonię do niego.
Mou moje kolory - super!!!
Hehe z moim trochę lepiej - zapytał się czy jak przyjedzie to będę miała dni płodne i jestem w szoku że się w ogóle pyta:cool2: A ja nie wiem czy chcę czy nie chcę bo teoretycznie przyjeżdża znowu na owulację jak poprzednio ale boję się powtórki scenariusza. No nikt nie powiedział że owu będę miała....
I mam jeszcze jeden maluteńki problem:-) W sobotę idziemy z dziewczynami na "balety" i nie muszę chyba mówić że mam dylemat w co się ubrać??? I jak ukryć moje boczki bo niestety w ciągu ostatnich 3 mies. przybyło mi tak ze 3 kg:no: Już zaczęłam szykować kreację, ale nic mi nie pasuje....Ech kobiety....

Dotka a Ty mogłabyś się tak na chwilę oderwać od tego swojego i napisać cosik. Hę???:rofl2::-)

Ostatnia edycja:
reklama
uuuu... ale się przejadłam... ufffff :-)

dwie godziny temu miałam śluz beżowo krwisty. Na razie jednak nic się nie dzieje, nawet przy szyjce nic a nic nie ma. Ale jutro... jutro nowy cykl się zacznie. Wrrrrr

Pajkaa - ja jestem za skasowaniem...

Do góry