• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

oj widzę że dzieciaki rosna i stają się bardziej absorbujące.

AGUNIA no jak lizanie czoła nie pomogło;-),to musi wyrosnąć z tego.

MADZIKM dobrze że trafiliście na lepszą położną,oby wyniki były ok.

MADZIOLINA ja mojej dawno powiesilam karuzelę i bardzo ją lubi,niestety zżera okropnie baterie a wchodzą 4 r20 bodajże,na baterie nie wyrobię:baffled:.

Moja córcia różnie z krzykami ale głos ma donośny i słychać ja na pół wsi,przy ubieraniu drze sie jak opętana,no i przed jedzeniem dopóki mleka nie poczuje to nie idzie uspokoić.Popsuła sie z zasypianiem,bo przyzwyczajałam ją do zasypiania samej w łóżeczku,no i zasypia ale długo i co minutę muszę smoka wkładać do buzi i uspokajać.

reklama
czesc
podczytuję was na telefonie ale jakoś odpisać nie mam czasu :baffled: szczególnie ze praktycznie całe dnie siedzimy na dworze

byłam dzisiaj u ginekologa i przepisała mi zastrzyk antykoncepcyjny na 3 miesiace DEPO PROVERA i mam takie pytanie czy któraś stosowała? czy macie jakieś opinie?

Dziewczyny powiedzcie mi ile mniej więcej Wasze dzieciaki jedzą ?
Bo moze ja mu za mało daje :/ i dlatego tak ryczy.
Sutki mam poranione wiec ściągam i daje butelkę. On ma 3 tygodnie i dostaje średnio co dwie godziny po około 60ml. To jest ok czy moze mało ? Może to moje mleko nie jest na tyle treściwe? Kurde juz sama nie wiem. Poradzcie coś?

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

MIKA ja miałam dużo mleka i właśnie mało treściwe,nawet po barwie można sprawdzic przy synu leciało żółte,gęste a taraz lekko białe.Moja na cycu wyła,jak zaczęłam dawać mm spała spokojnie.daj mu 90ml i zobacz czy się bardziej zaspokoi a jak nie to spróbuj na próbę podać mm i zobaczysz czy jest różnica.moja teraz nawet mm nie może dojeść,ale daje jej już częściej co 2,5h po 100ml i jest niebo lepiej.

99Milenka30 - ad urządzeń na baterie - nam szwagier przerobił huśtawkę - w miejscu na baterie są doczepione kabelki i ładowana jest przez zasilacz. Może masz wśród znajomych kogoś ze smykałką do elektryki? Karuzelę dzisiaj zamontowałam. Ale jeszcze nie testowaliśmy.
Lizzy - ja tez podczytuję na telefonie, na raty. I jak w koncu biorę się za odpisywanie to zupełnienie wiem czemu co komu ...
Mika - dziecko zwykle wypija samo więcej niż da się ściągnąć laktatorem, więc możliwe że jeśli wczesniej jadł sam to byl przyzwyczajony do większych porcji..
No. Mały wlasnie zasnął więc ja też ide luli

A moj dopiero przysnal, ciekawe na jak dlugo? Ale ile sie go w bujaczku nabujalam!
Dziewczyny, a Wy waszym dzieciom przywiesilyscie karuzele? Ja to zrobilam, ale maly na poczatku sie zainteresowal i nawet pare razy zasmial, a potem poplakiwac zaczal i narazie nie wlaczam. Niby na opak jest napisane, ze od 3 m-cy...

Powiesilam, wlaczylam zobaczyl poryczal sie , Wylaczylam pzestal . Właczylam znowu ryk. Zdjelam.

Jezeli mlody planuje spac tak jak sypia w nocy to ja zestarzeje sie szybciej niz mysle. Juz przypominam z oczu sowe.

Mlody je smiesznie, moje cycki tego chyba w zyciu nie ogarna. Teraz od 4 do 7 bedzie spal, potem sie obudzi zje jedna piers i znowu uderzy w kime. Ja zalicze cieply prysznic zeby mi piersi nie rozsadzilo. Po godzinie 13ej sytuacja wyglda tak, że karmie non stop bo hrabia lubi bufet miec caly czas przy sobie . A po kapieli zje i spi od 21ej do 1 czasem 3 nocy. a ja okladam sie pielucha i staram sie lekcewazyc te chwilowe zawirowania. Czasm Gniewosz ma takie dni ze spi duzo i je malo a czasem tylko cyca i cyca. Marze wtedy o skoku z samolotu ze spadachronem albo jezdzie na motocyklu ............bo ten marazm jest czasem strasznie meczacy.

Ostatnia edycja:
Witam :-)
Nic się nie wyspałam, nie śpię od 4, bo musiałam męża zawieźć na pociąg. Pojechał do szpitala do Wrocławia i kilka dni go nie będzie.
Młoda w nocy tak sobie spała, a od 5 już całkiem się wierciła. Za to teraz sobie śpi.

Ja mam trochę starą karuzelę, bo jeszcze po starszej (i przeszła dodatkowo przez 2 innych dzieci) i baterie długo wytrzymują. Ale ona mało skomplikowana, kręci się i gra.

Lizzy ja brałam zastrzyk jak urodziłam starszą, brałam może ze 2 lata. Ogólnie źle nie było, tylko libido zerowe i zamiast schudnąć to tyłam. Potem przerzuciłam się na pigułki.

----
już się wyspała
akurat zdążyłam zjeść śniadanie

Ostatnia edycja:
Witam z rana. Ja znowu Ignasia w nocy budzilam tym razem nie po 7 godzinach tylko po 5. Ale moje dziecko przestalo sypiac na plecach!!!! Jak go odloze na plecki lub na boczek to sie kreci, wierci, marudzi. A jak go przekrece na brzuszek to usypia w moment i spi pieknie kilka godzin. W nocy go polozylam na plecach i przez to niespalam ponad godzine. W koncu sie nad nim zlitowalam dalam cyca, polozylam na brzuszek i przespal 4 godziny.

My karuzelki nie montowalismy bo w domu nie mam jak. Przez brak miejsca w pokoju lozeczko mam maksymalnie do sciany dosuniete, wszystko jest na styk. A karuzelka ma taka dluga srobe i lozeczko musi byc troche odsuniete. Mialam wziac ta karuzelke tutaj na dzialke, bo tu mamy wiecej miejsca ale zapomnialam w koncu. Zabiore ja nastepnym razem jak bede w domu.

Kurcze musze pomyslec w koncu o jakiejs antykoncepcji bo pora sie wybrac do gina. Chociaz moje libido jest zerowe wiec na razie nie mam problemu. A czy te zastrzyki mozna brac karmiac? Na pigulki sie raczej nie zdecyduje bo pewnie nie pamietalabym o ich braniu. Wkladka tez jakos do.mnie nie przemawia. Nie chcialabym miec w sobie czegokolwiek. Musze z mezem pogadac ale poniewaz nie ma checi to glupio mi gadac o czyms czego nie ma...

reklama
Marcia ten zastrzyk jest dla karmiacych chociaż na ulotce tak dziwnie napisali najpierw że nie stosować w czasie karmienia a troche niżej że można stosować od 6 tygodnia
A najbardziej przeraża mnie ta dluuuuuga lista skutków ubocznych no i że to będzie działać 3 miesiące i nie będzie możliwości odstawienia
Jak czytałam opinię to w większości opinię były takie jak Edysiek pisze
Mam zgryz tym :(

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry