• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Widzę że temat przytulaków z pieluszek. Emma też uwielbia międlić pieluchę i zawsze śpi z jedną w rączkach, ale na głowę jej nie zarzucam, chyba że w ramach zabawy a kuku:-)

No i zachwyca mnie z kazdym dniem coraz bardziej. Od wczoraj przekreca sie z plecow na brzuch tylko jeszcze nie potrafi poradzic sobie z raczka ktora mu pod klata zostaje. No i smieje sie do mnie w glos. Dzisiaj mial wielka radoche jak mama kichnela :-d

Marcia - u nas Emma jak już się nauczyła przekręcać z pleców na brzuszek to problem zostającej rączki rozwiązała po jakimś tygodniu:-). I jak czytam o tym śmianiu się to się pochwalę, że Emma dziś rano po raz pierwszy zaczęła się śmiać:-D. I właśnie zaśmiała się po moim kichnięciu, więc matka udawała że kicha przez kolejne parę minut a dziecię się cieszyło na maksa:-D . Ten najpiękniejszy dźwięk na świecie wynagrodził mi ciężką noc:-). A mąż żałuje, że nie słyszał i ma pretensje, że nie nagrałam. A było przyjść jak chwilę wcześniej darła ryjka i pomóc:-p:cool2:

reklama
Fajne jest to, że Wy piszecie o postępach swoich dzieciaków a ja czytam i mniej wiecej mam zarys tego co się będzie działo w kolejnych tygodniach u mojego smyka bo my przecież majowi jesteśmy :D
Po co książki kupować albo wertować strony internetowe jak z mega przyjemnością mozna wiedzę czerpać od Was :*

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Dzień dobry :)

Koszmarny upał :(

Pytanko dla bardziej doświadczonych mam - czy wierzycie w "skoki rozwojowe"? O ile pierwszy i drugi jakoś się u mojego dziecka zamazały to teraz (12. tydzień) jest koszmar :( Młoda nie chce w ogóle jeść, wypycha butelkę (jest na mleku zastępczym bezlaktozowym od kilku tygodni), wypycha smoczek, jest koszmarnie marudna, a z drugiej strony ciągle przysypia na krótkie drzemki.. "obmacaliśmy" ją z mężem, mierzyliśmy temperaturę i wygląda na zdrową i nieząbkującą.. Trwa to już od czwartku rano (stąd pytanie - ile trwa najgorszy okres poprzedzający skok?) i pomału wymiękamy :( dobrze, że chociaż drzemie po troszku z tą "sławetną" pieluszką, bo chybabym uciekła do pracy...

Jak najbardziej wierze w skoki rozwojowe!! Przy starszym zgadzaly sie zawsze. Teraz przy mlodszym nie jest tak zle. On generalnie jest grzeczny wiec nawet jesli ma okres zlego spania to i tak jest cudowny. 12 tydzien juz za nami a wcale nie byl.jakis zly. Za to umiejetnosci pojawiaja sie rzeczywiscie z dnia na dzien i nagle.mi sie dziecko zmienia. I po tym rozpoznaje ze skok za nami :-) u starszego najgorszy skok trwal ok 2 tygodni ale to jakis jeden z pozniejszych ten z lekiem separacyjnym. Nie moglam wtedy do toalety nawet pojsc. I chyba mu ten skok zostal przetrwale bo nadal lata za mna do lazienki i nie moge spokojnie siusiu zrobic. Zreszta wszystko chce robic ze mna.

Właśnie u nas chyba zaczął sie takowy skok - 12 tydzień już tuż, tuż. MASAKRA !! Od południa
wszystko źle : zjadł - ryk, zmieniona pielucha - ryk, obudził się - ryk, na rekach - ryk, na macie - ryk , karuzela - ryk , nawet kąpiel była z delikatnym skomleniem, niestety ubieranie już był ryk, jedynie pieluszka na ryjku podczas zasypiania zdawała egzamin, spał dziś często ale krótko bo po 10-20 min.
Poprzedni skok przespał a ten pewnie bedzie skokiem wyjca!

Katjuszka - mój dla odmiany nienażarty dzisiaj :/
Z flachą w japie cieżko ryczeć wiec miałam pare minut ciszy.

Mam dość.
Dobranoc

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ostatnia edycja:
my u tesciow dzisiaj jestrsmy na noc. pierwsza noc Syna poza domem :-) ale jest ok

viltutti to sobie odpoczniedz troszke. Udanego wyjazdu.
m
Marcia my tez mamy taka przytulanke i tez Maly barfzo lubi.

Mika nic nie chce mowic ale u nas tak od kilku dni zabkowanie sie objawialo :-)

reklama
Witam,

I u nas pieluszka na buzi niekiedy pomaga. I tak jak Kajtuszka odkryliśmy tą metodą jak już Julek doprowadził nas do ostateczności. Pomaga jeszcze trochę smoczek avent super soothie sprowadzony specjalnie ze USA, ale oczywiście najpierw musi go zassać.

L-oka ząbkowanie? Wow!! To teraz czeka Cię parę ciężkich dni. Powodzenia.

Mika mój też spał wczoraj bardzo mało w ciągu dnia. W sumie było jakichś 5 drzemek po 20 min. Ale za to odpadł o 20 więc mieliśmy wolny wieczór :-)

Piszecie o becikowym, więc się napaliłam, że też mnie czekają jakieś dodatkowe pieniążki, a tu buch, zrobili barierę dochodową i nam się nie należy. Po co więc nazwali to becikowym, skoro bardziej jest to rodzaj "zapomogi" :wściekła/y:

Miłego dnia i miłego wczasowania, bo my na cały dzień wybywamy na działkę uskuteczniać basenowe harce i drażnić Julka, bo ten jak tylko skapnie mu kropla wody to drze ryjka jak opętany. A nas, wyrodnych rodziców, strasznie to bawi ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry