• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Noce naprawdę co jedna to gorsza, bo z co raz większym rykiem się budzi i trudno go uśpić ponownie. Ale Za to już trzeci dzień z kolei odnotowałam stałe nocne godziny karmień: 22.20, 1:30 i 3.30, chociaż nie wiem co mi po tym...
Wczoraj przywlekłam spacerówkę do domu i na południe uśpiłam go w niej, bo już fizycznie nie daję rady z nim śpiącym mi na rękach.

My mamy samochodzik który jest słabą atrakcją, jak większość zabawek.

PS. Wy szurnięte z tymi kolejnymi suwaczkami... Pożyczyłabym Wam mojego Olcia, to wszystkie zatrzymałybyście się na obecnym etapie rozmnażania ze strachu że może się trafić taki "zuch" jak Olo...

reklama
Dziewczyny u Was też taj wieje?masakra huczy potwornie a kilkunasto metrowe drzewa zaraz mi na chałpę spadną tak łamie gałęzie.Dziś zostajemy w domu bo nałykać sie tego nic fajnego.

KATJUSZKA kochana działaj szybko bo widzę jesteś pierwsza w kolejce:-D

MADZIKM życzę Ci żeby obeszło sie bez procedury,na bb jest laska co kilka lat sie starała uało się po in v a teraz wpadła z drugim;-).Postaw na spontana i kto wie

VILTUTTI ja dosząłm do wniosku że obie z młodą nie mozemy sie odchudzać jednocześnie,w nocy wstała 2razy na jedzenie i za nic nie da jej się uspić bez żarcia,a w tych krzykach i nerwach ja głodna myśle tylko zeby cos zjeść.No i jest plus,jak dostała dzis butlę przed 4 to spałysmy do 8:tak:.A masz autko do pchania?

Hehe widzę że zawody rozpoczęto :-) Żeby nie było tak że któraś nie planująca w nich udziału nie wybiła się na prowadzenie!
A tak poważnie to podziwiam za odważną decyzję!

Milenko - zachodzenie w ciążę to u mnie w zasadzie nie problem. Byłam już cztery razy i szczerze, piąte utrata dziecka mi się nie widzi :-(. Jesteśmy taką parą z mężem, która wg lekarzy prawdopodobnie nie może mieć dzieci razem natomiast może mieć z innymi partnerami. Zresztą nasze cudo, właśnie roznoszące salon w strzępy jest tego najlepszym przykładem :-D.
Ale wiesz co, cuda się zdarzają i wpadki też ;-). Więc kto wie :-)

Viltutti - przypomniało mi się, pisałaś że Olek ma podrażnioną buzię na spacerach. Nie wiem co używasz do smarowania ale polecam krem Lipobase. Nam w wietrznej Irlandii się sprawdza. Nie wiem jak na mrozie, ale gdzieś chyba czytałam opinie, że był używany w górach na nartach :-)

Witam po przerwie. Nie nadrobie kilku dni nieobecnosci. Moze pozniej. Wczoraj wrocilismy z wypadu poswiatecznego. Najpierw szwagierka w gorach a na Sylwestra do znajomych pojechalismy. Niestety u nich trojka dzieci z czego dwojka przedszkolnych wiec zarazkow mnostwo. Mlody od kilku dni ma katar, a wlasciwie to nie katar tylko zatkany nos. Mnie wczoraj cos scielo z nog. Jak wrocilismy to bylo mi tak niedobrze ze nie bylam wstanie nic przelknac. Potem mnie trzeslo z zimna a w koncu przeczyscilo. Cala noc czulam sie fatalnie, od rana tez ledwo sie na nogach trzymalam. A musialam ogarnac pranie, sprzatanie i dwojke dzieciakow, bo maz pojechal na dzialke. Teraz juz mi troche lepiej. Tylko Ignas rano mi zwymiotowal po mleku i teraz jakis taki marudny jest. Spal troche w lozeczku a potem taka awanture urzadzil ze nie wiedzialam co sie dzieje. Teraz spi mi na klacie a ja korzystam i odpoczywam.

Fajnie dziewczynki ze myslicie o kolejnych ciazach. Taka mala roznica wieki jest moze na poczatku uciazliwa ale ja tam nie zaluje. Takze trzymam kciuki.

madzikm znam Waszą sytuację ale po ciąży i porodzie wiele się zmienia w organizmie kobiety i myślę że warto by spróbować;-).Moja ciotka poroniła 4razy,wszyscy mówili że na pewno nie będą mieć dzieci i co,jak już raz donosiła to poszło,urodziła 7 prawie wszystkie rok po roku:tak:,to było 37lat temu wiec nie wiem jaka przyczyna tych poronień.A co do innego partnera,to może namierz jakieś konkretnego kolegę,butelka szampana i dawaj:-p.

RILA ty nie myslisz bo masz dwójkę za jednym zamachem:-D

Witam :-)
U mnie też wieje, ale spacer zaliczony.
Trzymam kciuki za wszystkie starające się. Ja już więcej nie planuję.

Moja ostatnio nie chce zasypiać na rękach, a chodzić i kołysać jej nie mam zamiaru, więc usypiam ją w wózku. Tylko wieczorem jak zje butlę to od razu zasypia.

reklama
U nas szans na spacer nie ma, wieje okropnie, a do tego śnieg z deszczem co chwilę. Dzieciaki szaleją. Młoda marudna, bo spała 2 x po 40 min. A młody znudzony siedzeniem w domu. Oszaleć można.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry