• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

DJMKA u nas ferie od 16lutego dopiero i dobrze bo z dwójką bym chyba oszalała całkiem.

EDYSIEK no u nas mleka idzie bardzo dużo,zaczynać się zastanawiać czy jest sens dawać co innego jak i tak mlekiem popija,ale zaraz roczek skonczy i dalej na mleku pojedzie?wczoraj zjadła klopsa z kasza gryczaną a 10minut pozniej jak jadłam serek wiejski to mi z reki wyrywała i oczywiście kilka łyżeczek zjadła a za godzinę była pora spania i już o flachę się darła.Wygląda jak wyglada i teraz nawet kontroli nie mam nad tym ile ona je bo ciągle coś ciumka.Ja też mam spory problem teraz żeby jesć regularnie bo czasem nie mam jak przygotować,zjem jabłko zamiast obiadu a na wieczór powinna być lekka kolacja ale długo na takim jedzeniu nie pociągne.Na pierwszym miejscu gotuje dla młodego a dla mnie często już czasu nie starcza,dziś mam akurat obiad z wczoraj.
Mam nadzieję że szybko jej przejdzie ten etap.

reklama
DJM-ka też tak myślałam, dlatego jej nie dałam za dużo.
Mieszkasz na drugim krańcu Polski a jakby w innym kraju :rofl2: U mnie dzisiaj świeci słońce i ptaszki ćwierkają, zupełna wiosna :-)

A i zapomniałam napisać, że moja nie tylko wrzeszczy czy piszczy a do tego jeszcze rzuca dupką, czasem mam wrażenie jakbym miała w domu zbuntowaną 2 latkę a nie niemowlę :baffled:

DJKMKA moja jak ją wezmę na ręce to papa robi co oznacza że trzeba chodzić po domu a nie siedzieć w pokoju czy kuchni,podejrzewam że te zachowania są na 100% z nudów,bo wczoraj mimo zmęczenia na karnawale siedziałą grzecznie bo coś się działo,ale w wózku jezdzic nie chce dłużej niż 20minut a innych atrakcji na wsi nie posiadamy;-).Przejdzie pewnie jak zacznie chodzić tylko u nas to bedzie za kilka miesiecy,chociaz zaczła by raczkować to może by lepiej było.Śpi dalej czyli ta akcja z głodu i nie wyspania była.

edysiek u nas biało i niech tak zostanie,żeby na ferie dzieci śnieg miały.Mąż ma w ferie tacierzyński to trochę z młodym by poszalał na sniegu a ja mu wypad do kina obiecałam:tak:,oczywiście m urlop z przerwami będzie miał bo do drugiej roboty co drugi dzień będzie jezdził.

U nas dzisiaj noc super, bez kaszlu i z dwiema pobudkami z czego jedna to przez zatkany nos. Oboje jeszcze kaszlac, ale jest zdecydowanie lepiej.

Dzisiaj u nas ksiadz popoludniu ma byc. Ale mnie nie bedzie bo do pracy ide! Obiecalam ze bede to musze isc, a potem bede myslec. Od przyszlego tygodnia maz bierze tacierzynski wiec dwa tygodnie w domu go bede miala. Oby sie dzieciaki wychorowaly do tego czasu to tez skorzystaja z obecnosci taty.

Truskawkowa, gratulacje dla Artiego :-) no a wytlumaczenie masz konkretne wiec jestes usprawiedliwiona :-)

Tymek usnal a Ignas tez chyba powoli odplywa. Jakos kompletnie nie czuje tego ze do roboty ide. Ale dzisiaj dzieci zdrowe i szczepienia wiec nie trzeba duzo myslec ;-) tylko wrzasku troche bedzie.

Witam

Wieki mnie nie było, napewno nie nadrobie bo czasu brak.

Edysiek u mnie tez wiosna, słoneczko swieciło cały dzień jedynie zimny wiatr. We Wroclawiu to raz w nocy popadał śnieg to rano była straszna chlapa bo oczywiście wszystko stopniało. Myslimy aby wybrac sie chociaz na wekend w góry aby dzieci wiedziały co to śnieg :-)

A tak pozatym to ok, chłopaki zdrowe, ostatnio lekkie katarki były na poczatku grudnia i odpukac juz nie choruja. Młody wprawdzie jeszcze nie raczkuje tylko juz długo kiwa sie w przód i w tył ale pełza, głównie do tyłu. Nauczył sie sam siadac i to nawet z pozycji leżącej wiec ubranie teraz jego to jest mordega. Ma 2 ząbki, wkońcu mówi mama a nie tylko tata.
Co do jedzenia to oczywiście głowny posiłek to cyc, a je tylko tyle co sam zje bo za nic nie da sie juz nakarmic.

Wieczorem postaram sie was nadrobic chociaz troche

Oliwia nic nie mów o ubieraniu:baffled:. Zwiewa, siada, obkręca się, co tylko mogę to na kolanach jej zakładam.

My śniegu nie uświadczyliśmy jeszcze w tym roku, przynajmniej nie na tyle, żeby opłacało się miski z piwnicy przynieść. może luty nadrobi. Szkoda, bo ferie nam się kończą, ale chociaż łyżwami dziewczyny w tym roku nadrobiły.

reklama
Milenka - wczoraj i dzisiaj vit C zdziałała cuda [emoji1], biały nalot troszku jeszcze jest ale w tych miejscach gdzie juz mi nie dał wysmarować (górną wargę ma tak podwiniętą jakby się bał, że mu te świeżo przebite jedynki wypadną ) , dzięki Milenka za radę :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry