reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Zapomnialam napisac ze u starszaka po pulneo uczulenie wyszło Wiec cala seria lekow odpadla.
Aaa no i kolega wczoraj pralke mi naprawil. Oczywiscie zagubiona skarpeta grrrr... a ja sie tyle miesiecy męczyłam

reklama
Dzień dobry, witam z kawą.

Noc jakoś przeżyłam. Młoda walczyła z gorączką, ale nic nie dostała, bo spała w miarę spokojnie. Kaszel też jej ustąpił, więc syropu też nie dostała. Chwilę temu mierzyłam temp. I ma ponad 37, nie jest źle. Wykorzystam to i wejdziemy bez kolejki. Jest marudna i nie wiele zjadła.

Auliya mojego starszego pulneo uczulił jak był mały. Piszą, że to fatalny syrop, bo ma jakiś szkodliwy składnik. Później poszukam to napiszę.
Dziś rano też katar ściągałam i nawet nie pisnęła, a pomyśleć, że wahałam się ten wynalazek kupić i słuchałam tych wrzasków ;)

No właśnie DJMka też mnie zdziwiło to pulneo. Ostatni afera była, bo zawiera żółcień pomarańczową, bardzo szkodliwa, w wielu krajach zabroniona.
Ewcia pół nocy z kaszlem się męczyła, aż do wymiotów. Lecimy z inhalacjami i sinecodem, zobaczymy, może obejdzie się bez lekarza.
Zdrówka dla wszystkich, Oby do wiosny

Ale ta zolcien to chyba w syropie, a ja dawalam krople. Pocieszcie mnie i powiedzcie, ze mam racje bo starszy to juz nie wiem ile tuch kropli wypil:-/

My na kaszel mieliśmy Sol Baby Tussi 2x3ml (15kg) i Flegamina Baby tak po 1 kropli na kilogram masy. Czy działają, to nie wiem, bo u nas kaszel to w zasadzie odkasływanie spływających gluciorów, więc z płucami to tak średnio ma coś wspólnego ;) Drossetux konsekwentnie wyrzygiwany.
Katar niby wyleczony, bo w nosie sucho, ale jak leży to wtedy mu spływa i kaszel i odruch wymiotny po każdej drzemce

Muszę się pochwalić. Nie wiem czy mam czym, czy tylko tak się złożyło, ale wczoraj kupiliśmy mu homeopatyczny syrop na sen Sedalia, dostał przed snem 1ml i budził się rzadziej, co prawda z piskiem ale szybko się uspokajał i zasypiał w kilka minut. Dzisiaj też zupełnie inne dziecko jak wyspany. Chyba z piąty raz w życiu pospał do 7 a nie 5 rano :D

Witam :-)
Katjuszka u mnie też już było pytanie o buty :-p Miałam na tyle cierpliwości, że odpowiedziałam tylko że takie dziecko powinno tylko w skarpetkach chodzić ;-) Przy starszej byłam mniej reformowalna i zakładałam jej kapcie :zawstydzona/y:

Ja małą zazwyczaj karmię palcami, bo mi tak wygodniej. A jeszcze często odgryzam kawałeczki i wkładam jej do dziobka :tak:

Dzisiaj czeka mnie rewolucja w kuchni, Angela z koleżankami będzie robić rogaliki na jutro (chciały robić pączki ale im to wybiłam z głowy) i już się boję :baffled:

Ja po kawie. Wczorajszy ból głowy poszedł precz więc jestem jak w skowronkach. O dostał wczoraj pedicetamol wieczorem bo co 5 minut wybudzał się z płaczem i spał do 6!! dospał po cycu jeszcze do 7:30 i teraz hasa po ogródku od mikołaja.

u nas po pierwszym podaniu PULNEO uczuliło właśnie jak był starszak malutki (no rok miał skończony bo on później chorowanie zaczął)
Dużo leków jest na tej samej bazie (zamienniki według googla - Elofen, Fenspogal, Fosidal). Przy czym jedna pediatra zignorowała a druga powiedziała że to co widzi to ewidentne uczulenie na lek tylko teraz nie czy były obiawi skórne czy coś innego.
Dposzło nam ponad rok temu uczulenie na Augmentin po 7 dniach stosowania i pamiętam że proponowali zamiennik a mąż twardo jak 7 dni brał to to nie zmieniamy, dopiero byśmy się zastanawiali czy to nie zamiennik zaszkodził. tu była charakterystyczna plamista wysypka reagująca ciepło zimno.

Uciekam bo mały się zbiera do spania to niech pośpi na dworku dziś. Mam dosyć kiszenia się w trakcie choroby mi też się przyda dłuższy spacer :D

Kroczek dokładnie o to mi chodziło.
Truskawkowa kropli nigdy nie miałam to nie wiem.
Auliya nasz też miał coś ok. Roku jak go wysypało.

Lilka osluchowo niezbyt dobrze. Lekarka jakieś szmery usłyszała, ale co się dziwić jak ja pod ręką je czuję. Dostaliśmy znowu antybiotyk (ostatni w listopadzie był) augumentin, pulmicort i berodual do inhalacji. To ostatnie nieznane mi. W poniedziałek mam zadzwonić i powiedzieć, jak się Młoda ma.

reklama
Do góry