• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

ja na moment bo dziś to w domu gościem jestem... ale szarlotka Katiuszki w piekarniku :D co uważam za sukces z mojej strony bo nienawidzę wygniatać ciasta!! Ba nawet mini wersja bez jabłek dla starszaka jest (ciekawe czy będzie to nadal nazywał szarlotką :baffled:)
Mi się wydaje czy Joulatto dawno się nieodzywa? może coś przegapiłam...

Jedno słowo: malakser
ja nie pamiętam kiedy ostatnio ciasto ręcznie robiłam. Wszystko, nawet drożdżowke tak robię :) dobra wyszła?

Jestem, żyję ale taki mam humor, że nie mam siły gadać. Do tego głowa boli, chyba na zmianę pogody..

reklama
Jedno słowo: malakser
ja nie pamiętam kiedy ostatnio ciasto ręcznie robiłam. Wszystko, nawet drożdżowke tak robię :) dobra wyszła?

Jestem, żyję ale taki mam humor, że nie mam siły gadać. Do tego głowa boli, chyba na zmianę pogody..
Mąż zachwycony z prawdziwej a syn z oszukanej:happy: Ja wszamalam 2 kawalki i o kolacji nie mysle nawet. Nosz na malakser (mam taki 20 czy 25 letni z silnikiem nie do zdarcia) nie wpadłam i nawet nie wiem gdzie po przeprowadzce jest. Mam mikser ale nie wiem czy by uciagnal takie geste ciasto.

A ja wpadłam się zameldować. Ostatnio mam totalny debet jeśli idzie o czas. Bo i wróciłam do pracy, więc przez pół dnia muszę zrobić to co wcześniej przez cały, a praca to niestety 6 godz non stop wpatrywania się w komputer, i jeszcze jak wracam to akurat dzieci czekają do uśpienia ;-) Poza tym od ponad tygodnia chorujemy, na szczęście dzieci już w znacznie lepszej kondycji, ale ja jeszcze jestem mocno chrypiąco-pociagająca. No i z zazdrością czytam o waszych pomysłach kulinarnych, bo my z Misiem chwilowo ćwiczymy dietę eliminacyjną - bez nabiału, pomidorów, orzechów, cytrusów i chyba jeszcze czegoś ;-) Tzn ograniczenia nie są jakieś straszne, ale jakoś pomysłów mam mało. No i jeszcze nie chcę go odstawiać, więc sama też się dietuję. A mój jadłospis to na nabiału był oparty :-/

Witam :-)
Gdzie Wy? Od rana pączki robicie :-D
Ja wczoraj zrobiłam rogaliki. Jak pisałam miała robić moja córka z koleżankami, ale nie przyszły, więc musiałam zrobić ja. Pewnie bym nie zrobiła i olała sprawę, ale to na dzisiejszy kiermasz w szkole, będą sprzedawać słodkości i będą z tego pieniążki dla szkoły.
Wczoraj zjedliśmy połowę i resztę starsza wzięła do szkoły.
A dzisiaj chyba zrobię oponki, no bo to w końcu dzisiaj Tłusty Czwartek :-p

Ja od rana kupowałam pączki ;)
Robić raczej nic nie będę, bo Młoda marudna i nie da zapewne nic zrobić. Chyba, że zechce mi się późnym popołudniem coś sklepać.
Młoda dziś trochę kaszląca, ale bez gorączki. Wstała po 5 :-/ nie muszę pisać chyba o swojej radości. Teraz padła na drzemkę.

No właśnie miałam pisać ile pączków przewidujecie:-D
Ja jestem twarda nie ide do sklepu,wczoraj m kazałam kupić 2pączki dla młodego on kupi sobie dziś przed pracą a ja nie świętuje tłustego czwartku:-p.

Edysiek to cie załatwiły dziewczyny;-)

M zniósł wczoraj ze strychu zabawki po młodym i miałam zajęcie szorowanie tego po 5latach nie używania i zalałam za bardzo stolik edukacyjny i nie ma dzwieków:zawstydzona/y:.A z nowości znowu dzis zaspałam:szok:,czyli nadeszło przesilenie wiosenne mam tak co roku i do tego @przyszła co oznacza że będe mieć na roczek:wściekła/y:

Witajcie

Po powrocie próbuje sie jakoś ogarnąć, M bardzo pomaga ...chyba muszę cześciej wyjeżdżać [emoji3]
F trochę rozkojarzony ale na szczęście grzeczny. Kolejne ząbki w blokach startowych bo ślini sie okropnie, innych skutków ubocznych brak na tą chwile. Nowe/stare zabawki sprawiają mu tyle radości, że na jedzenie nie ma czasu :)

Pogoda hmmm nie pada to najważniejsze a reszta może być.

Ja w trakcie @ wiec ujmując to delikatnie trochę przytrzymana jestem :/

reklama
Zuzanko ja też żyję w niedoczasie...

u mnie dziś pączków brak bo nie ma kto kupić a ja zrobię racuchy szybciej będzie...

młody świętuje i tak się trzęsie na szarlotkę że aż mi z fotelika wychodzi po następne kawałki!! Katiuszka to chyba dowód że wyszła, jeszcze raz dziękuję za przepis :D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry