• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
U nas jednak noc super. Kilka razy mruczal cos pod nosem ale.usypial zaraz bez mojej interwencji. Obudzil sie tylko raz o 2 na cyca. No i teraz zaczal sie krecic to go szybko wzielam zanim sie rozbudzil zeby jeszcze pospal i brata nie budzil.

Madzikm do tesciow jedziemy tylko na max do soboty, zeby mi tesciowa dzisiaj i jutro z chlopakami zostala. Jestem ciekawa miny mamy jak sie zaczne z nimi pakowac rano.

Marcia współczuję sytuacji z mamą. Jeszcze gorzej masz, bo mieszkacie pod jednym dachem.

Truskawkowa ja chyba umrę nie długo z niewyspania, a właściwie z niespania. Dziś w sumie może ze 4 godziny pospałam.

Młoda czadu daje, nie mam pojęcia o co jej chodzi. Padam na ryj. Wątpie, by to z głodu było. Może górne dwójki idą?

Witam :-)
U mnie noc nawet dobra, ze 2 pobudki w nocy, tyle że o 6 królewna już była wyspana nie zważając na to, że miałam w planach pospać chociaż do 7, bo starsza ma na 9 :baffled:

Marcia
dobrze, że możesz liczyć na teściową. Może to tylko 2 dni, ale odpoczniecie z mamą od siebie. Jakaś dłuższa rozłąka na pewno by się przydała. Pewnie jak już się całkiem ociepli to idziecie mieszkać na budowę?

Milenka super, że macie ten komplet bo bardzo mi się podoba :tak: Już nie mogę doczekać się wiosny :-p
Moja w zasadzie też ma same getry i spodnie dresowe. Chyba takie najwygodniejsze dla dziecka. Chyba ma tylko ze 2 pary zwykłych spodni. Chociaż w chwili obecnej śmiga po domu w ogrodniczkach :tak:

Teraz mamy czapkę zimową, ale taką lekką i też muszę rozejrzeć się za jakąś z dzianiny. Chyba w Szachownicy mieli fajne, a że u mnie jest akurat obok Pepco to zobaczę ;-)

U nas też nocka w miarę ok. Obudził sie w dobrym humorze, zobaczymy co przyniesie dzień bo ma padać. Najwyżej będziemy siedzieć przy otwartym oknie.

Aulyia - u nas wczoraj było 14 stopni, słoneczko, cudownie. Urzędowalismy w większości na spacerach.

Marcia - kurczę współczuje tej sytuacji. Już niedługo.

DJMka - jak odstawianie ?

Auliya STO LAT! Z tym randkującym synem, żebyś babcią nie została za wcześnie ;-)

U nas nocka nawet nawet... nie sądziłam, że jeszcze to powiem ;-) jedna pobudka ok godziny więc dla mnie to prawie luksus. Nie wiem, może to Sedalia zaczyna działać?;-)

DJMka teraz na Ciebie kolej z Sedalią :-) a nóż a widelec na L zadziała

Milenka u nas drugi dzień paskudnie, przynajmniej K dłużej może pośpi w aucie popołudniu, bo jak jest ładnie to się tnie ze 160 autostradką, a przy deszczu z dzieckiem to staram się trochę ograniczać ;-) Ciuszkami bym się chętnie pochwaliła, ale może w przyszłym tyg się uda, bo część jeszcze się licytuje, a używanie przy K komputera to mission impossible :( Czapkę kupiłam już w poniedziałek, bo byłam w takim zabawkowo- ciuchowym sklepie niedaleko rodziców i jestem z niej bardzo zadowolona.. Jak tylko mi się uda wyjść na przyzwoity spacer to strzelę fotkę.

My niestety kaszlałyśmy w nocy :( ale tylko po jedzeniu, więc jak dla mnie to jakieś "odmaczanie". zapodam jej inhalację jak wrócę do Krk, syrop, witaminę, bo katar jest lejący i niewiele i zobaczymy. Jak dalej będzie kaszleć to podjadę z nią jutro na 18 bo tylko taką wizytę prywatnie dorwałam. Następne wizyty w Luxmed są dostępne na środę.. masakra

Edysiek i inne wczesno pobudkowe mamy. Ja widzę, że jednak roleta zaciemniająca jest genialna. Bo w domu K wstaje zazwyczaj zaraz po 7, a tu jest jasno wcześniej to wstaje o 6. Ja mam taka zwykłą z allegro za jakies 50 zł. Podgumowaną.. na całe okno

Witam z kolejną kawką u Mnie dalej deszczowo i brzydko:no:.
Nocka w wózku bo lepiej jej oddychać przez ten katar,do 3 było w miarę ale potem dałam rozcieńczone mleko i szybko sie obudziła bo pewnie zgłodniała.Ja za to wstałam z mega bólem gardła:baffled:

TRUSKAWKOWA mojej lewa dwójka wyszła niezauważona prawie a od paru dni próbuje się prawa dwójka górna przebic i jest masakra,całe łapki pcha do buzi i na wieczór ibum daje bo jest kulminacja.

MARCIA daj znać jak reakcja mamy

KATJUSZKA Ja chyba zamówię na allegro bo nie mam gdzie jezdzić a na zadupiu jak byłam to wybór zerowy a ceny z kosmosu.Kusisz z tą sedalią,pomyślę chyba o niej.

Jeszcze w temacie randek,są też minusy posiadania synów a więcej niż jednego to już wogóle,bo przecież na kino,pizze czy lody trzeba im dawać podwójnie żeby za dziewczynę zapłacili.

Ostatnia edycja:
Mika trzymam się dzielnie.

Katjuszka ja mam sedalię jeszcze po synu ;) termin ma chyba do 2016 ;)
Moja zasypia i ładnie śpi do 22-24, a później zaczyna się młyn.

Edysiek ja bym chciała, żeby ta zołza do 6 spokojnie pospała.

Auliya sto lat i spełnienia marzeń :)

reklama
I znowu zaniedbałam forum...

EMMA kochana najlepszego na 1 roczek :-):-):-):-):-):-)

Ja ciągle też w biegu. Młody nie ułatwia, nie wiem co w niego wstąpiło, bo ciągle tylko rączki, co próbuje go odłożyć to tak płacze aż sie zanosi, wczoraj dosłownie zostawiłam go na pododze obok ja bo musiałam starszemu wyprasowac ciuchy na dziś do przedszkola a ten tak zaczął płakać aż zwymiotował:szok:
W domu syf, obiadu nie mam jak ugotowac... ahhh

Byłam także wczoraj z nim na pobraniu krwi, bo nadal cały czas poci mu sie główka więc chciałam zbadac poziom wit D, bo pomimo ze daję mu dawkę 1000 to także jeszcze ma duże ciemiączko no i to pocenie, dodatkowo ostatnio nic nie chce jeść oprócz cyca, wisi na mnie non stop, jak kiedyś jadł ładnie zupki to teraz max 1 łyżeczke zje. Sprawdze czy nie ma jakiś niedoborów juz, żeby anemii nie miał.

Edysiek mój jak raczkuje to też nieraz ciągnie nóżkę jedynie jak goni brata to ładnie na czworakach szybko go goni.

tez myślę o takim basenie z piłeczkami do ogrodu na wosnę

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry