• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Ja na szybko bo w domu tylko godzinkę - pogoda rozpieszcza więc całymi dniami na dworze siedzę z przerwami na karmienia tylko :happy:

EMMA 100 lat w szczęściu i zdrowiu życzę. Żebyś szła przez świat jeszcze bardziej przebojowo niż w pierwszym roku.

reklama
Edysiek nie dodałam, że mojego oglądała rehabilitantka bo nadal jesteśmy pod opieką w przychodni i dopóki nie chodzi tak stale to jest ok

Trochę mnie uspokoiłaś. Moja też czasem chodzi z nogą do przodu, a czasem normalnie na czterech. No i to zawsze jakieś pocieszenia, że nie tylko moja tak ma ;-)

Mam pytanie do innych mam dziewczynek. Czy jak małym zdarzy się rzadsza kupka to też wchodzi im w okolice intymne? Jak sobie z tym radzicie? Ja delikatnie wybieram chusteczką nawilżającą. Zastanawiam się jakie jest ryzyko infekcji, bo zdarza się że mała ma rzadką kupkę i jest tam ubrudzona nawet dwa, trzy razy dziennie, mimo że staram się ją od razu przebierać i boję się kurczę, żeby nie dostała jakiejś infekcji,która nie koniecznie może być widoczna na zewnątrz.

Ja robię dokładnie to samo, wycieram chusteczką, czasem lekko w środku ale nie zagłębiam się ;-)
Myślę, że fizjologia tak działa, że wszystko naturalnie się oczyszcza.

haha muszę Was rozczarować ;-) niestety ona uwielbia ten chodzik i w nim goni, ale po krótkim czasie i tak przyłazi i wyciąga ręce i jest maaama.. Także niecny plan Viltutti się nie uda :-)..

To ją wyciągnij i za jakiś czas znowu wsadź do chodzika i tak cały dzień, aż się zmęczy :-p

Emmcia sto lat i niech Świat leży u Twoich małych, ślicznych stópek:-)

Dziewczyny nie mam weny do pisania. Podczytuję. W przyszłym tygodniu będę u rodziców cały tydzień więc odezwę się za jakiś czas.

Katjuszka jak dzień?

Standardowo niestety. Czyli maaama maaama... dwa razy pogonila w chodziku. Ale u nas bardzo się pogada zepsuła, bo cały dzień lało. I Ona źle reaguje na takie zmiany. Dwie drzemki po bite 1,5 godz. Teraz juz niby śpi, ale był duży problem z zasypianiem. I w dodatku jeść nie chciała. Przez cały dzień zjadła w sumie 190 kaszki, 120 mleka i pół deserku 190 gr.. ehh

Z wymeczeniem to spróbuję juz w domu, tylko musze coś przemeblowac bo tu biegała a u nas się nie rozpedzi porządnie nawet ;-)

Natchniona Edyskowymi zakupami poszalalam dziś na allegro w uzywkach :-) zamiast basenu z piłkami bo po przemysleniu zarzuciłam chwilowo pomysł. Ona trzech min nie pobawi się w jednym miejscu, wiec nie ma się co łudzić..

KATJUSZKA witaj w klubie moja też cały czas mama,ale jej sie nic nie chce,dzisiaj to nawet raczkowac jej się nie chciało,siedziała na panelach i rzucała dupką żeby się przesuwać:eek:.Pogoda ma być taka do soboty,paskudnie jest,leje i szaro.Pochwal się jak tylko przyjdzie przesyłka:tak: a kupiłaś czapkę?Ja byłam w pepco ale czapek wiosennych nie mieli jeszcze,myślę nad kompletem od Emilki ale nie bardzo te tkaniny,zobaczę jak wyjdzie jak uszyje.

Edysiek mam ten komplet co Kinga w paseczki:-p,nakupiłam jej getrów na wiosnę bo się okazało że 3pary nowych spodni są ciasne w brzuchu a na długość jeszcze mogą poczekać.Jakby schudła to za 2-3miesiace może w nie wejdzie,nadziej matką głupich;-)

A ja właśnie zaliczyłam kolejną kłótnie z mama :-( mam dosyć.... jutro pakuje dzieciaki i jedziemy do teściowej, chociaż maż w delegacji... ehh szkoda gadać. Wszystkiego mi się odechciewa. Także nie smęcę wam już i idę spać, bo u mnie też chyba dla równowagi po dobrej nocy dzisiejsza szykuje się kiepska. Młody nie mógł usnąć a do tej pory już ze trzy razy miałczał przez sen. Na szczęście bez pobudki, ale coś mu dolega.

Marcia trzymaj sie i smęć ile chcesz.
U nas tez wieczny ryk, brak apetytu i tylko raczki. Do tego katar- ale chyba znam przyczyne-lewa, gorna jedynka....jak dzis w nocy nie bedzie spal to umre z niewyspania.
A moj m pojechal na pilke. Faceci maja dobrze....a my matki polki pranie, sprzatanie itd

Witam wieczorowa pora :) syn dzis po randce w kinie ja za to zaliczylam urodzinowe ciasto i kawke w tchibo. Milo tak zalapac sie na bezplatny bonus :)
Uciekam bo pozno i udanych nocek zycze wszystkim naszym maluszkom.

reklama
Marcia - widzę, że z mamą to już poważna sprawa. Szkoda, że tak źle wam się układa, bo na pewno była dla Ciebie dużą pomocą. A jak teściowie się zapatrują na waszą do nich przeprowadzkę?

Truskawkowa - też odnoszę wrażenie, że mężczyźni to jakoś lżej mają. Choć ja narzekać ogólnie nie mogę to i tak dużo więcej w domu robię. Matki - Polki ;-)

Auliya - to twój syn już na randki chodzi? Wcześnie zaczyna :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry