• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

DJMka dużo zdrówka i szczęścia dla córeczki

Jestem tylko na chwilkę żeby podziękować Kajtuszka za zmotywowanie mnie:-) zaczęłam znowu próbować z kubkiem ze slomka i młody zaczął się też sam juz nią obsługiwać, trochę jeszcze rozlewa ale sam bierze kubek ze stolika i popija

reklama
DJMka najlepsze życzenia dla solenizantki

Szalejecie w ogródkach, aż wiosną zapachniało:tak:. Po świętach musimy na działkę pojechać i trochę wiosennych porządków zrobić, ale ja to mam ludzi od tego;-). Ja mogę ewentualnie podlewać i oko cieszyć efektami

Wczoraj spędziłam uroczy wieczór z Olą na sor. Ręka w nadgarstku od paru dni ją bolała, wieczorem z basenu cała nieszczęśliwa i obolała przejechała. Trzeba było jechać na prześwietlenie, bo za długo to już trwało. W rejestracji na dzień dobry info, że 3-4h czekania:szok:. A tu P na noc do pracy, rodziców ściągnąć nie mogłam. Na szczęście przyjaciele nie zawiedli, znalazła się i opiekunka i chętni kierowcy. Do północy nam się zeszło, ale łapka na szczęście cała, temblak plus okłady z altacetu powinny dać radę.

Dobrze, że wczoraj jeszcze pospacerowałam z małą, bo dzisiaj zimno strasznie, ledwo co 4 stopnie :no: Rano była na krótkim spacerku z tatą, a potem spała w ganku. Może po południu wyskoczymy jeszcze na chwilkę.

Milenko ja za dużo nie sieję, wzdłuż płotu nasturcje, groszek pachnący, aksamitki. Może jeszcze coś mi w oko wpadnie. Ja na gotowca sieję i nie bawię się w rozsady, nie chce mi się. Później kupię jeszcze jakieś gotowce i posadzę. No i jeszcze mam mieczyki do posadzenia, ale to za miesiąc.
Ja łubin też kiedyś kupiłam i wsadziłam i nic nie urosło.
Stokrotki wsadzam bezpośrednio do gruntu i nic im nie jest. Z tym, że one rozrastają się jak chwasty i trzeba uważać, gdzie się sadzi. Ja wsadziłam może ze 3 a teraz mam około 20. Ja je lubię to niech sobie rosną :tak:
Z kwiatków z dzieciństwa uwielbiam lwie paszcze. Z tym, że one są ciężkie w uprawie, trzeba by już wsiać w domu, potem przesadzić do gruntu. Najwyżej jak już będzie ciepło to posieję i przykryję, może coś tam urośnie ;-)

Obecnie robię coś jak mała śpi, w wózku to tylko chwilę posiedzi. Ale jak będzie ciepło to chcę jej kojec na dwór wystawić, nawrzucać zabawek i niech sobie siedzi :-p
Magda dobrze, że to nic poważnego, ale bidulka musiała się nacierpieć.

Truskawkowa chciałam poinformować, że dziec mój juz się szykuje do podlizywania teściowej bo od kilku dni ciągle słyszę "mamba" :-)

Milenka lubinu w biedronce niet :(

Edysiek odpowiedziałaś mi na wątpliwość bo jako substytut lubinu kupiłam mieczyki ;) i nie wiedziałam czy mogę już wsadzić :-) a stokrotki juz miałam i się rozmnozyly dwa lata a po trzech została jedna. Coś im zaszkodziło.. Wiec kupilam nowe :)

Jak Was tak czytam to szkoda mi trochę ze mam ten giga ogródek zwany przez Madzika znaczkiem pocztowym ;) właśnie Madzik gdzie jesteś? Choć lepszy taki niż żaden..

Moviennie to z piciem zaczęło się od Aguni :-) mogę Ci polecić bo kupiłam K taki bidon z rurką z canpol. Coś za 15 zł w rossmanie i z tego się tak nie wylewa i sama się obsługuje. Co prawda trochę go zmodernizowałam bo jest dla większych dzieci które scisna rurkę zębami żeby poleciało, ale wepchnelam tam kawałek slomki żeby był przepływ i jest super :-)

Katjuszka ja dużego ogrodu nie mam, kawałek wzdłuż płotu sobie zagospodarowałam na kwiatki. U mnie miejsca dużo, ale w większości trawnik. No i dużo krzewów, ale tym to teściowa się zajmuje. Do dużego ogrodu trzeba mieć dużo pieniędzy, czasu i chęci. U mnie pierwszego i drugiego brak ;-) Ja uważam, że lepszy mały ogródek, ale ładny niż duży ale byle jaki.

Poszłam na krótki spacer, żeby tylko mała zasnęła. Zadzwonił mój brat, że przyjeżdża to czekam na nich

reklama
U nas dzisiaj strasznie zimno. Młody właśnie zalicza druga drzemke, a ja też już po drugiej kawie jestem.

My mamy spora działkę więc mam gdzie sadzić ale na razie nie ma sensu jak budowa trawa. Mamy tylko świerki i tuje wokół ogrodzenia wsadzone. No i sąsiadka mi w zeszłym roku dała juke ozdobna i jeszcze jakieś dwie inne roślinki ale nawet nie wiem jakie :-) muszę się wyedukowac ogrodniczo bo jestem zielona jak te roślinki. Aaa i rododendrona jednego mam.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry