• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
Olo przesyła najlepsze życzenia dla swojego bliźnika F.! 100 lat!

Ok, muszę poruszyć jeszcze raz temat butów, a dokładnie sandałków - czy któraś z Was kupiła dziecku takie normalne, z odkrytymi palcami? Bo chciałabym kupić takie na jakieś wyjątkowo upalne dni, ale zastanawiam się czy u takich kurdupelków to się sprawdza, czy nie wysuwa im się stopa, albo nie dzieje się krzywda w paluszki i paznokcie? Bo może to tylko mój jakiś patałach, bo jak patrzę na wiecznie brudne i pozdzierane czuby w trampkach to nie mam ochoty wyobrażać sobie paluszków w odkrytych butach.
No ale jednak jak będzie +30 stopni to osobiście nie chciałabym chodzić w jakichś zabudowanych sandałach.

Viltutti właśnie dzisiaj mierzyliśmy sandały i zgłupiałam zupełnie czy wybrać z odkrytymi, czy zakrytymi palcami. I jeszcze dodam kolejne pytanie jak dobrać rozmiar, tzn kupić ten, który ma teraz czy większe?

Odnośnoe rozmiaru to ostatnio czytałam, że powinno się ok. 1-1,5cm większe ze względu właśnie na rosnącą stopę. Ja dla Młodego miałam sandały takie z zakrytymi paluszkami, ale takie bez też się sprawdzały i palcom nic się nie działo ;)
Młodej jeszcze nie szukałam.

Ja chyba kupię takie z zakrytymi paluszkami. Nie całkiem, tylko żeby taki paseczek był. Adidaski ma już całkiem zdarte. :szok:
Co do rozmiaru to mierzy się stopę
(dziecko stawiamy na kartce, odrysujemy i mierzymy) i dodaje się 8mm do tego.
Jak dla mnie 1,5 cm to strasznie dużo. Pomyślcie sobie jakby Wam było niewygodnie w takim bucie. A przy małej, uczącej się chodzić stópce :eek:

U nas cały dzień na dworze. Gorąco było i parno. Mała rozdarta i włażąca w każdą dziurę ;-)

U mnie dzień jak marzenie:eek: Starszak wiadomo dał popalić, młodszy po szczepieniu nawet nawet tylko spał niecałe 1,5 godz do tego M mnie wku..., więc poszłam na rower:tak: Teraz kąpiel dzieci i spać.

reklama
Mika STO LAT DLA SOLENIZANTA!!! :-)

Viltutti H ma teraz sandałki z odkrytymi paluszkami w rozm 22 i są o jakieś 12mm dłuższe jak stopa ale jak chodzi to są idealne bo nóżka idzie do przodu. Chodzi mu się dobrze nie potyka się ;-) ale zamówiłam już w rozm 23 tylko z zakrytymi paluszkami bo jak zacznie bardziej intensywnie śmigać a już ma niezłe tempo to takie zabudowane chyba będą bezpieczniejsze. Podsumowując i tak będą potrzebne dwie pary do biegania i do wyjścia więc jedne takie drugie takie ;-):-D

Ale się Wkurzyłam rozebrałam chłopaków do kąpieli a tu wody ciepłej nie ma :wściekła/y: teraz w garze grzeje bo jakoś umyć ivh muszę.
H dzisiaj wielkiego szczekającego psa atakował no niczego się to moje dziecko nie boi :baffled:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry