• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Rany jak sie Bable pochrowaly. Zdrowka dla chorowitkow.
U nas dziś pogoda do kitu: wieje i pada co chwile a Teściowa u nas siedzi wiec można KOTA dostać - bo to tez typ kobiety która miala idealne dziecko, a nasz to Łobuz bo nie usiedzi u niej na kolanach. No cóż taki typ, że biega i wszędzie jest go pełno a usadzenie go na siłę jest dla niego kara. He he he.
Dziewczyny a ja mam inny problem: nie mam kompletnie pojęcia jak odstawic mlodego od cyca, wiem ze grunt to konsekwencja ale co zrobic jak on wyje a mi konsekwencji brakuje. Mlody nie używa smoczka a tak traktuje cycuszki czasami. Wczoraj przechodzil sam siebie i co chwile chcial pociumkac. Chociaz strandardowo rano i wieczorem cmoka. Jakies pomysły i doświadczenia?

Ostatnia edycja:
reklama
Hej

Mika, Agunia - dużo zdrowia dla chłopców. Mam nadzieję, że szybko wrócą wasze rozrabiaki do formy!!

Edysiek - super zdjęcia!!! Myślałam, że Kinię będziesz z dala od piaskownicy trzymać z obawy przed pożeraniem piasku a widzę, że ładnie się bawi:tak:

Milenko - nie dziwię się że miałaś ochotę wysiąść z auta:no: Widać jak mała nie lubi być unieruchomiona, a że samej jej ciężko się poruszać to nic tylko ręce. Mam wielką nadzieję, że jak wreszcie ruszy z chodzeniem to ci ulży!

U nas nadgodzin dalszy ciąg, z tym że zaczynają chodzić pogłoski że się będą kończyć. Więc mąż szaleje, uczynił mnie słomianą wdową i od piątku w zasadzie w ogóle nie ma go w domu:baffled:. Za oknem ulewy i wichury więc przy braku samochodu, który mężowi na dojazdy jest potrzebny, staję na głowie żeby małą zabawić. Biedna pokazuje na okno w salonie i mówi tam tam:-(. Choć i tak nie mogę narzekać bo grzeczna jest tylko dom już tak opatrzony, że nagle mama potrzebna do zabawy jest.
Z nudów wchodzi do różnych rzeczy

IMG_20150506_101903990_HDR.jpgIMG_20150509_093930108.jpg

Załączniki

• IMG_20150506_101903990_HDR.jpg
    IMG_20150506_101903990_HDR.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 86
  • IMG_20150509_093930108.jpg
    IMG_20150509_093930108.jpg
    18,1 KB · Wyświetleń: 82
Witam :-)
My dzisiaj w większości w domu siedzimy, słońce od czasu do czasu świeci, ale wieje bardzo. Kinga bawi się z kotem :tak: Uwielbiają się nawzajem, jedno drugie zaczepia. Mała wie, że nie może go męczyć, bo drapie.

Agunia jesteście w domu?

Madzik Kinga raz chciała zjeść piasek, ale raczej jej nie posmakował :-p i więcej nie próbuje.
Mam nadzieję, że udało się trochę podrepetować budżet. No i nie powiem, brakuje tu Twoich wpisów. I liczę, że zaczniesz się odzywać częściej niż raz na tydzień ;-)
Emma zaradna dziewczynka :-D

.Madzilona_p i tak cwaniak pociumka, wypluje i dalej cycka :)
DJMka chce go odstawić wogole bo staramy sie o 2 Babla a ja nawet nie mam @ i zaczynam sie stresować, bo czas leci i nerwowo bedzie jak bede musiala podjac decyzje o pracy. A na dodatek od ortopedy usłyszałam kilka głupich słów: w stylu ze nie moze mi lekow przepisac bo karmie czyli wg niego zrobilam z ssiebie smoczek dla dziecka itp. a dziecko tylko 9 miesiecy sie karmi. Dłużna mu nie bylam ale jak będę w ciąży to się odczepi a ja poszukam innego lekarza w tym czasie.
Na dodatek M mnie wkurzyl na maxa a Tesciowej to chyba cos dosypie żeby sobie pojechala bo ... .

Myszka to jak chcesz całkowicie to przede wszystkim konsekwencja i odwracanie uwagi. Jeśli nie zasypia przy piersi to jedno masz z głowy. Ja bym najpierw wyeliminowała jedno karmienie, to które jest trudniejsze. Jeśli poszłoby sprawnie i szybko to później drugie. W dzień odwracać uwagę. Płacz będzie, ale jeśli jesteś w 100% pewna swojej decyzji to nie możesz robić mu zamieszania w głowie i raz dać, raz nie. Bardzo pomocny będzie mąż albo babcia.

DJMka wlasnie problem jest z tym ze on zasypia przy piersi. Kurcze sama mu krzywde zrobiłam takim przywiazaniem. Mąż nie ma cierpliwości a na babcie nie mam co liczyc. Liczyłam na to ze sam sie odstawi jak zacznie normalnie jesc a on mlekiem modyfikowanym plul. Od kaszek sie sam odstawil. Teraz na zwyklym mleku Łaciate Junior goruje mu oswianki, kluski lane, budynie a ten Łobuz jeszcze cycem popija.
Dziekuje za rade z tym sposobem odstawiania,będę próbować. A Ty jeszcze dokarmiasz?

Ostatnia edycja:
Myszka ja Młodą odstawiłam ok. 11 miesiąca. Też zasypiała przy piersi, ale któregoś dnia dałam jej kaszę na kolację, wykąpałam i była tak padnięta, że zasnęła bez wojny i dalej poszło samo. Z tym, że ona wtedy jeszcze w nocy podjadała. Później i to wyeliminowaliśmy. MM nie chciała i dostawała wodę.
Ja też sama na placu boju byłam, bo Młoda na widok taty darła się jak opętana. Moja co prawda smoczka ciąga, ale od zawsze, więc z odstawieniem nie miało to nic wspólnego.
Ciężki czas przed Tobą. Ja bym w takim razie chyba od rannego karmienia zaczęła. To powinno pójść łatwiej. Może synek wtedy łagodniej wieczorne jedzenie odstawi.

reklama
Zaczniemy od jutra. Ja nigdy nie mialam dobrego momentu na to - raz choroba a innego razu tesciowa u nas byla to sie wtracala i taki kołowrotek. Ale musze dla jego dobra zakończyć to bo cyc stał sie lekarstwem na wszelkie zło i im dłużej tym gorzej bedzie. W moim kręgu koleżankom dzieciaczki same odrzucaly pierś ale mój synek twardy zawodnik :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry