• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witam :-)
A to takie złe jak dziecko nie je jajek :eek: Moja właściwie zjada 1-2 w tygodniu albo i nie. Tyle, że ona mięsożerna jest więc chyba na brak żelaza nie narzeka.

To ja naprawdę jestem luksusową panią domu :-D W tym roku zdarzyło mi się 2 !!! razy poleżeć na leżaku z książką jak moja spała.

Mojej też się w domu nudzi, na podwórku wcale. Tyle, że wtedy nie mam nic zrobione.

reklama
Moja jajecznicę zjada z 2jajek i jak dno widac to ryczy jak bóbr;-)

AGUNIA tylko że ta mała gadzina dalej nie mobilna i leniwa,miała kilka dni ze fajnie się przemieszczała,bawiła a teraz od nowa ręce i ręce.Na placu to atrakcja wysadzanie jej na zjeżdżalnię i zjechanie w dół ale po 10rundkach mnie ręce bolą,Chodzenie przy kratkach itp jest na 2minuty,bujak na 1minute;-).Ona sie nie nadaje do życia na wsi,lubi tłum,a ja do marketu mam 30km a plac zabaw świeci pustkami i nie ma na kim oka zawiesić;-)

EDYSIEK moja też ciagnie na podwórko i na tym koniec,wyciaga rece i każe sie nosić.

Moja w domu cały czas czymś zajęta na szczęście. Najbardziej lubi w kuchni ze mną urzędować, ma ulubioną szafkę z różnymi plastikowymi miseczkami, lejkami pojemniczkami i innymi gadżetami, sobie to wywala i spokój na dość długo.
Na placu też wszystko na minutę, czasem na dłużej w piaskownicy zasiądzie. Najlepiej jest łazić dokoła placu i pety i kapsle zbierać.
A na działce mam stałą miejscówkę na ławeczce przy wejściu do domku - są 3 schodki i włazi, robi rundkę po domku i schodzi - wejdzie sama, ale przy schodzeniu jeszcze potrzebuje asekuracji, pół dnia tak spędzamy

Witam z kawką drugą dziś ... ciepłą:tak:

Byłam dziś w Urzędzie Gminy odebrać decyzję o przyznaniu zasiłku wychowawczego. Niewiele tego ale zawsze coś:) Odwiedziliśmy i nakarmiliśmy też kaczki w parku i zrobiliśmy zakupy. Teraz Młody śpi a ja mam chwilkę dla siebie.

Agunia, Edysiek K też jak tylko oczy otworzy to buty w rękę, staje przy drzwiach i on wychodzi już;) Podobnie jak u Magdy lubi też po schodach chodzić tylko że u nas jest ich dużo i są wysokie więc trzeba stać za nim i go asekurować. Najlepiej to chodzić po dziurach i krzakach;) Trochè zaczyna się chłopak nudzić na podwórku więc szukam inspiracji na zabawki podwórkowe z drewna konkretnie palet i opon;)

Truskawkowa kolejny dowód na to jak "fajnie" funkcjonuje nasz kraj:/ Współczuję.

Agunia ja sobie tak myślę że wprawdzie bardzo sporadycznie zaglądam do Częstochowy ale może miałabyś ochotę na spotkanie?

hej Foremki
Przepraszam że zniknęłam, ale o dziwo wypogodziło się więc całe dnie spędzamy z małą na polu, bo znając ten kraj to długo tym stanem rzeczy nie będziemy się cieszyć;-)
W poniedziałek i wtorek praca i teraz ...trzynaście dni wolnego bo wzięłam część zaległego urlopu po macierzyńskim:-D. Jeszcze mi trochę zostało ale to do wykorzystania na wrzesień na wyjazd do Polski.

Milenko - mała nie odpuszcza z noszeniem:no: Plecy pewnie będą zrąbane, ale żeby zobaczyć jakąś jaśniejszą stronę pomyśl jaką będziesz miała kondycję;-)

Truskawkowa - to jest naprawdę przykre, że państwo nie potrafi człowiekowi zapewnić dobrej, bezpłatnej opieki zdrowotnej. Dobrze jeszcze jak się ma kasę i stać człowieka na prywatną opiekę. A co ma zrobić ktoś kto ledwie wiąże koniec z końcem...nie leczyć siebie albo dziecka.
Dla pocieszenia powiem, ze w Irlandii też jest bardzo kiepsko, nie ma w ogóle prywatnych gabinetów, kolejki na zabiegi po kilka lat. MY za każdym razem będąc w Polsce połowę czasu spędzamy na "przeglądach" od dentysty począwszy a na ginekologu kończąc:tak:

Wybrałam się w niedzielę do miasta, szwagierka pracuje w wielkim domu towarowym (ciuchy, kosmetyki, akcesoria do domu) wprawdzie na dziale z perfumami ale ma zniżkę na cały asortyment, pomogła mi wybrać sukienkę i zajęła się Emmą.
Powiedzcie jak wam się widzi taka kiecka (za połowę ceny wyhaczona)?

Debut Rose mesh corsage dress- at Debenhams.ie

Madzik sukienka śliczna.
My po lekarzu. Oczywiście godzina czekania bo na 12 mialam byc a weszlam po 13!!!!!Niby pediatra, niby bilanse i szczepienia ale dorośli wpychali się w kolejke. Ja jak to ja zrobiłam zadyme:-D No bo cho.... jasna ja poczekać mogłam ale była np 2 miesięczna dziewczynka po zapaleniu płuc i nie chciała jej baba wpuścić. Dzieci po szpitalu wchodzą poza kolejnością ale baba pewnie po recepty szła to jak miała czekac-ja na rogu pewnie koleżanki czekały.....

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry