• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
Rila dziękuje za odpowiedź. Niestety mój mały ma to wewnątrz ust. Pediatra dzisiaj stwierdzil nadal że to stan zapalny a nie opryszczka. I mamy smarować i smarować aż będzie lepiej.
Edysiek dlatego napisalam " u nas". He he he. Nasza lokalna pediatra twierdzi, że "wsiowi" ludzie nie szczepia platnymi.

Ostatnia edycja:
MYszka ja pierwszy raz szczepiłam płatną. Stwierdziłam, że jest już za duża na 3 kłucia. Nie szczepiłam żadnymi dodatkowymi. Tylko obowiązkowe a i to po chwilowym wahaniu.

Myszka - bidulek ale musi cierpieć [emoji22]

Ja w UK mam wszystkie szczepienia za darmo. Do roku jest wszystko "wyszczepione", kolejne dopiero około 4 roku życia.

Kolejna fala upałów nadciąga. F cały czas na polu, nie wyobrażam sobie powrotu bo z tym pobytem na zewnątrz bedzie gorzej. Najwyżej nie będę gotować, prać, sprzątać a co mi tam [emoji12]

Truskawkowa - bo tylko nudne kobiety mają porządek [emoji106][emoji106][emoji106]

Edysiek u nas to tak bylo pogardliwie nawet powiedziane. A u nas cale osiedle to uciekinierzy z dużego miasta. Zresztą to nieistotne. Nie powinna była tak mówić i już.
Mały zasnął wiec i ja ide. Spokojnej nocy Wam i sobie życzę :)

Milenka - Ty trochę z wyjazdem "podżyłaś" ale za to frajda dla starszaka bezcenna [emoji6]

Ja tez "wsiowa" jestem i do miasta (czyt. bloku) przeprowadziłabym sie na okres zimowy. Inna pora roku za Chiny Ludowe [emoji6]

Pamietam jak syn koleżanki miał bostonkę to w szpitalu bidulek wyładował.

Madziolina - a Ty jak sie czujesz ?

Ostatnia edycja:
Myszko spokojnej nocki i strasznie mi szkoda Twojego Bąbla:no:

Mika no właśnie ja też nie wyobrażam sobie jak to będzie jak będzie chłodniej na dworze bo mój K od rana do wieczora na dworze:szok:

Milenko ważne że synowi się podobała wycieczka :tak: A zapewne i w Wawie są urokliwe miejsca jednak nie dane mi było je odkryć:tak: stąd mój osąd że jest przereklamowana. No i wiesz nie podoba mi się to pomieszanie stylów architektonicznych. Poznań, Wrocław są pod tym względem dużo ładniejsze:tak:

Hmmm z tymi płatnymi szczepieniami to i ja muszę się dowiedzieć bo u nas chyba we wrześniu wypada:eek:

Agunia jak tam znalazłaś jakiś ciekawy samochód do kupienia? My zastanawiamy się nad Fordem Galaxy albo V Sharanem. Tak z grubej rury ale za nic nie wsiądę do mniejszego samochodu:)

MYSZKA to pani doktor pojechała trochę z tymi wsiowymi co nie szczepią płatnymi.Moja koleżanka z miasta a szczepiła zwykłymi bo uważa że są sprawdzone od wielu lat a skojarzone są nowe i nie wiadomo czy po 20latach nie przyniosą szkodliwych skutków.Moja pediatra na 1szcze[ieniu też walnęłą tekstem że jestem dobrą mamą bo oszczędzam dziecku cierpienia,hmm ciekawe co by powiedziała jak bym bezpłatne wzięła?
W ogóle to temat szczepień powinien dołączyć do tematów nie dyskusyjnych jak polityka bo coraz więcej kontrowersji a każdy i tak ma swoje zdanie.Nawet na fb nasza dawna koleżanka z forum dodała post do jakiejś grupy szczepiennej że też uważa że dzieci nie szczepione są bardziej bystre i szybciej komunikują sie z otoczeniem[ona dzieci wcale nie szczepi],nie wiadomo czy sie śmiać czy płakać zwłaszcza ze pisze to laska wykształcona,oczytana i inteligentna.A myśle że większość z mam logicznie myślących majacych więcej niż jedno dziecko ,wie że każde jest inne i szczepienia mają g.... do tego.

KROCZEK jak szczepiłaś darmowymi do tej pory to ta też będzie darmowa z tym że 3wkłucia a nie 1 jak przy płatnym.

MIKA ja moją już przetrzymuję trochę że nie od rana samego w pole bo ciężko mi coś zrobić,zwłaszcza że syn zaraz do szkoły idzie.

reklama
Milenka30 szczepienia to temat rzeka. To co z rodzicami, którzy chcieliby 5w1 a ich nie stac? Lekarze czasami są jakby z innego świata.
Odkąd mam wśród znajomych przedstawiciela medycznego i widzę jak się odbywa jego praca to zmieniłam zdanie o medycynie i lekarzach. Z szacunkiem dla lekarzy z powołaniem ale duże grono to marketing. Zreszta po tym tygodniu mam w domu masci za ponad 150 zl a pomogl aphtin za 2,75 zl i calgel :)
Dzisiaj dużo lepiej. Noc bez krzyku i mały rano też zupelnie inny. Zjadł pierwsze śniadanie od 3 dni. To i ja mam chumor lepszy :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry