• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
My wstałyśmy i 7:30. Tylko, że coś ją w nocy męczyło i płakała.
Ja od jutra już będę wstawać przed 5 :baffled:

Właśnie robię leczo, już wszystko w rondlu, tylko się udusi. I zaraz zabieram się za placek ze śliwkami :-) :)

Zrobiłam sobie kilka dni przerwy od forum a tu ponad 80 wiadomości do przeczytania :szok:
U nas nocnik dalej używany sporadycznie i tylko przez O. Jakoś nie mam parcia na to żeby się za to zabrać. J nawet nie chce usiąść na nocnik bez pieluchy więc zmuszać go nie będę. O kilka razy sam zawołał jak chciał i tyle z naszych sukcesów.
Na razie większy problem stanowią dla mnie smoczki które są niezbędne jak chłopcy idą spać. Jakoś nie widzę tego żeby e najbliższym czasie je odstawili:frown:
Poza tym u nas bez większych zmian. Maluchy gadają non stop, buzie im się nie zamykają, wzajemnie się wołają jak coś nowego odkryją i namawiają do złego ;-)
Podczas naszej nieobecności M miał za zadanie wymalować chłopcom pokój bo wyglądał masakrycznie po dwóch latach. Przy okazji przekręcił łóżeczka chłopców i teraz mają małe tapczaniki. Fajnie to wygląda i cieszę się że kupiliśmy łóżeczka 2w1 bo bez żadnych dodatkowych kosztów mają "nowe" łóżeczka i od razu wizualnie więcej miejsca w ich maleńkim pokoiku się zrobiło bo są znacznie niższe.
U nas ze spaniem jest tak jak było czyli wchodzą do łóżek, dostają smoczki i pieluszki i śpią :-)
Byliśmy wczoraj na grillu u znajomych i jestem w ciężkiej depresji jak może zachowywać sie niespełna 3 letnie dziecko czyli stać spokojnie i się przyglądać, siedzieć na krześle bez śliniaczka jeść koktajl łyżeczką i się nie pobtudzić itp itd Niedoczekanie moje:crazy:

Rila o jak dobrze wiedzieć że jeszcze smoczkowe dzieci tu są ;-) moja też po prostu żyć nie może bez jeżeli chodzi o spanie. Mam nadzieję że sama odstawi tak jak pieluchy i mleko nocne.. choć to jest taka miłość że może być kiepsko.
A Ty o trzylatce mówisz :-) macie jeszcze pół roku to raz a dwa chlopcy raczej zazwyczaj są mniej siedzący niż dziewczynki ;-) moja jak gdzieś idzie lub ktoś do nas przyjdzie kogo słabo zna to anioł wcielony także luzik :-)

U nas odpieluchowanie pelna para. Sluchajcie z dnia na dzien zacza wolac. Przed chwila przybieg z podworka i wolal siusiu. Teraz siedzi na nocniku i chyba kupa sie szykuje(ta nadal w pampersa idzie,a dzis rano nie zrobil,wiec moze teraz..).
Rila-u nas nie ma czegos takiego jak sliniak[emoji38]Arti ladnie je sam i raczej czysty odchodzi od stolu. Za to starszy do teraz wyciera paszczaka w rekaw[emoji34]

Truskawkowa HAHA mój ma 9lat i sie w rękaw wyciera,porażka
Moja od roku nie da sobie śliniaka ubrać,raz sie po brudzi raz nie,generalnie każde pranie zaczynam od moczenia w vaniszu a i tak czasem nie puści.Mydełko odplamiające też nomstop w użytku.
U nas kupa tylko do nocnika,siku też,czasem popuści i trzeba majty zmieniać ale kałuży do sprzątania nie ma.

Jaki macie nocnik?
Moja ma duże dupsko i jak wstaje to z nocnikiem przyklejonym do dupska,jakbym nie stała przy niej i nie trzymała go to by zawartość na Siebie wywaliła.A chciałabym żeby sie nie długo sama uczyła załątwiać,chyba muszę kupić jakiś nowy

reklama
Milenka K tez się przykleja.. nic z tym nie zrobisz bo chyba zabetonowany by musiał być. Skoro taki temat to pytanie do mam dziewczynek..otóż K siura jak facet tak mocno i tak do przodu że nieraz na majty poleciało a na zewnątrz to w ogóle akrobacje trzeba robić.. któraś tak ma? Dlatego na razie w ogóle sama nie chodzi ;-) a dwa właśnie się przykleja.. mnie się wydaje że Milenka ma dobry nocnik :-)

U nas przy pani porzadnickiej nie ma opcji bez sliniaka ;-) a jak je zupe typu rosół czy pomidorowka to obowiązkowo sciera na stole i na kolanach..żeby coś nie kapnelo.. no mówię że toto jakaś nerwicę natręctw ma chyba..
A nos już dobrze z pół roku siaka sama w chusteczkę. I jak jej coś kapnie czy łza splynie to wrzask większy o to żeby chustke dac nic i to że coś się stało....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry