• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Milenka wszystkiego po trochu ;-) chłopakom plecaki (K do szkoły + piórnik, a dla H mały), bluzy dla wszystkich trzech, czapki na jesień, sobie płaszczyk na jesień, marynarkę i sukienkę na chrzciny ;) Pokażę jak przyjdzie.

Truskawkowa u Was coś często młody puszcza pawika, oby teraz poczuł się lepiej jak już opróżnił żołądek.

H jeszcze śpiewa w łóżku :confused2:

reklama
My my zwykły nocnik, ale zamontowaliśmy deskę do wc 2w1 jest mała dla dzieci i duża. Młoda podsuwa sobie podest i włazi sama. Mamy też nakładkę, ale na niej gorzej jej siada.
Ogólnie w wc sama się obsługuje, tylko grubsze sprawy wymagają pomocy.

Ancona Tobie za ciężką pracę też się coś należy :)

Ancona - mało sobie kupiłaś, trzeba było więcej ;)
Ja młodej wczoraj znów coś u chińczyka upolowałam. Za miesiąc się okaże czy fajne.

Wiecie co, cieszyłam się że E się trochę ze spaniem przestawiła, przez cały pobyt w Polsce wstawała wcześniej o około godzinę. Ktoś by pomyślał, że mi odbiło ale za cztery tygodnie idzie do przedszkola i problem bo trzeba na siłę budzić.
Dziś pierwszy dzień " pracowniczego tygodnia", godzina 8:50 a ta jeszcze śpi :/
I ani myśli wstać.

Madzikm może tak jak Djmka napisała powoli budzić ją coraz wcześniej?
U mnie K starszy to siedzi długo, mowy nie ma żeby się wcześniej położył - przecież ma jeszcze wakacje a od września na 8.00 do szkoły - będzie płacz i zgrzytanie zębów.

Moi zbyt wcześnie wstają ale rzeczywiście jak mały śpioch ma nagle wstawać wcześnie to może stanowić problem. Tak źle i tak niedobrze. Chociaż ostatnio moi znowu się ogarnęli i wstają koło 6:30 i od razu przychodzą do mnie ale wygodna i wyrodna matka odsyła ich do łóżeczek , włącza kołysanki(sama fonia) i każe jeszcze leżeć. Od kilku dni dają radę jeszcze do 7 poleżeć więc nir jest tragicznie.

Chłopcy od 2h bezustannie razem się bawią bez ani jednej awantury. Gadają przy tym jak najęci. Chwilo trwaj!!!

Ale mam niemoc :-( to chyba od tego że mi uszy puchna.. obie tak jecza od rana, że nawet niania ma dość. Teraz obie padly a ja też się na chwilę położyłam. Pewnie na jakieś 20 min bo Z ostatnio tyle śpi.. Ale zawsze to coś :-)

Katjuszka - tak na małe pocieszenie ....F też jęczący od rana [emoji15], obudził się na delikatnym wnerwieniu, każda godzina tylko pogłębiała ten stan [emoji47]. Teraz śpi, zobaczymy jak sie obudzi.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Mąż ma bojowe zadanie skrócić jej drzemki bo potrafi nawet 2,5 godziny spać i kłaść wcześniefj. Najlepiej koło 21 ej.
Mam przedszkole trzy domy dalej więc nawet jak wyjdę 5 minut wcześniej to zdążę dojść, rozebrać i przekazać dziecia.
Problem to żeby coś zjadła przed wyjściem bo owsianki w przedszkolu ani tosta to się nie tknie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry