• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Ehhh biedne Wy i biedne te dzieciaki przez to ząbkowanie. Choćby człowiek na głowie stanął to i tak czasem nic nie da. Musicie to przetrwać, bo co innego zrobić :-( Ja też koszmarnie wspominam ząbkowanie.

Zaczynam wreszcie widzieć coraz więcej plusów posiadania bliźniaków jak tak Was czytam. U nas w ogóle nie ma problemu z tym że chłopcy się nudzą. Oczywiście ja widzę że mają dość siedzenia w domu ale to się objawia tym że wtedy im różne pomysły przychodzą do głowy i zazwyczaj kończy się to wszystko guzami i innymi kontuzjami. Oni się tak ładnie bawią że aż nie chcę zapeszać! Razem budują budowle i różne pojazdy z klocków, rysują, czytają książeczki, bawią się autkami, układają puzzle itd. Zawsze koło siebie i jeden przywołuje drugiego żeby mu towarzyszył. Bardzo rzadko się zdarza żeby jeden robił co innego niż drugi. Czasem potrafią w miejscu zająć się jedną czynnością nawet 15-20 min. Jak wstają i się zawsze nawzajem budzą to najpierw leżą i rozmawiają, potem wychodzą z łóżek i zaczynają się bawić. Zaglądają też do mnie do sypialni ale na hasło "mama śpi zamknij drzwi" posłusznie je zamykają i sobie razem siedzą w pokoju i czekają na mnie aż do nich przyjdę i przebiorę pieluchy i ubrania. Jak nie słyszą sprzeciwu to wchodzą do naszej sypialni i opowiadają różne rzeczy, przynoszą zabawki do łóżka a jak jest dzień głodomora to wołają "mama wstawaj bo jestesem głodny, ubierz i daj mleko". Naprawdę są fajni ostatnio :-)

Edit. Aaa i żeby nie było przez siedzenie w pokoju miałam na myśli demolkę tzn mam potem co sprzątać.

reklama
Współczuję ząbkowania, fatalny czas.
Moja koleżanka kiedyś sprzedała mi następujacy sposób na ząbkowanie: smarowała dziąsła lekiem przeciwbólowym najlepiej ibuprofen, bo on też przeciwzapalny jest.

Edysiek może coś z melisą przed spaniem?

Rila złote dzieci masz :)

Agunia kurcze to się chłopak nqcierpi :(

Rila nic tylko się cieszyć:) Na pewno to że są bliźniakami i to jeszcze jednej płci dużo daje bo mogą się razem bawić, rozumieją się, może jak to bliźnięta mają jakąś niewidzialną nić porozumienia.
Ja myślę że niebawem i u Katjuszki i u Aguni a potem u Myszki też będzie łatwiej bo jest rodzeństwo z dosyć małą różnicą wiekową.

Edysiek ja robię na oko bo jak dasz mniej pianki to jest bardziej krucha a jak więcej to bardziej zbita. Można dodawać barwniki ale ja nie kupiłam póki co więc bawimy się białą. Z dywanu ładnie się odkurza ale z ubranka to już tak nie bardzo... jak to mąka;)

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Wydaje mi się, że coś tak przeżywa, ale kompletnie nie wiem co. Na pewno nic złego się nie wydarzyło. No ale kto się co tam się dzieje w małej główce :confused:

Melisy nawet nie tknie. Dlatego myślałam nad jakimiś kroplami.

Djmka faktycznie u nas też czasami stosowałam smarowanie Ibuprofenem i pomagało. Szału nie było ale trochę pospal i pojadl po tym. Co do nocnego gadulstwa o wyspaniu to u nas też to było ostatnio, nie zapeszajac od kilku dni ustalo. A nocne przerwy trwały czasem 3-4 h.
Agusia oby maść pomogła.
Edysiek pewnie Konia coś przeżywa na co My mamy nie wpadniemy. Z tego co czytam, nasze kwietniowe dzieci robią tak duże postępy w krótkim czasie, że My nie nadążamy.
Mój synek ostatnio przeżywał przez sen bajkę o Maszy, Jak Masza szybko urosła i była olbrzymem. Ostatnio staramy się mniej bajek oglądać chociaż czasem się nie da
Z zabaw to u nas autka i samoloty króluja ostatnio i nagminnie płyta z piosenkami Pana Kleksa. Śpiewa je już praktycznie w całości biegając po domu i udając np. dzika.
Generalnie Slodziak z przeblyskami diabelka. Wczoraj grabilam liście na ogrodzie a on wspiął się na płot z tzw. siatki i mówi, " że idzie siersciucha ratować " czyli kota. Mało zawału nie dostałam.
A jak

Katjuszko Aguniu wspolczuje zabkowania. Znam ten bol. U nas wlasnie ostatnie dwie piatki ida i chyba sobie wodke strzele jak juz wyjda te zeby. Nam pomagal dentinox i nurofen. Ten ostatni wlasnie zapodalam bo po 3 pobudce z bolu M juz sam blagal o lekatstwo.
Agunia jejku to sie Julek nacierpi. Oby szybko przeszlo.
Madzikm zdrowka dla Was!
Edysiek moze to sny? U nas M jak zacza snic tak ze pamieta sny to bylo kilka slabych nocy.
Rila ale Ty masz fajnie [emoji4] u nas na haslo ze mama spi to slysze ze jest dzien i juz sie nie spi.
Ze smykiem nigdy nie mialam problemow wiec nie pomoge.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Edysiek a może jakiś lawendowy płyn do kąpieli dolewaj Kini i w wannie jakoś ją staraj się wyciszyć, może jakiś masaż. Kuba np bardzo się odpręża przy myciu głowy jak go trzymam pod karkiem na leżąco w wannie i polewam mu włoski wodą, mówię spokojnie wtedy do Niego. Raz to był tak zmęczony że usnął niemal przy tym zabiegu:)

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry