reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Witam Mikołajkowo :)
U nas też wieje strasznie i śnieg sypie na wszystkie strony. A skoro śnieg spadł więc Mikołaj chyba do wszystkich dojechał saniami?? U nas radości co nie miara było z rana :-D
josek - super wieści z wizyty ale nie szalej za mocno skoro wszystko Ci wolno ;-)
aneta - ja w sumie granat z brązem też lubię :)
agnis - zdaj później relację jak to widział Twój syn z drugiej strony ( poznał tatę?)
marcia - mi też ostatnio robi się słabo w sklepach tak jakby powietrza mi brakowało i muszę zaraz wychodzić bo bym padła
alesia - bidulko zdrówka Ci życzę , ale jaka dzielna jesteś - obowiązki swoje wypełniasz mimo choroby
secreto - śliczne to zestawienie kolorów - no i musi być Pola - u nas córka mimo, że lekarz stwierdził chłopca cały czas mówi " mamo póki się nie urodzi to przecież nie wiadomo":)
Miłego Mikołajkowego dnia :)

reklama
Witam Mikołajkowo :)
U nas też wieje strasznie i śnieg sypie na wszystkie strony. A skoro śnieg spadł więc Mikołaj chyba do wszystkich dojechał saniami?? U nas radości co nie miara było z rana :-D
josek - super wieści z wizyty ale nie szalej za mocno skoro wszystko Ci wolno ;-)
aneta - ja w sumie granat z brązem też lubię :)
agnis - zdaj później relację jak to widział Twój syn z drugiej strony ( poznał tatę?)
marcia - mi też ostatnio robi się słabo w sklepach tak jakby powietrza mi brakowało i muszę zaraz wychodzić bo bym padła
alesia - bidulko zdrówka Ci życzę , ale jaka dzielna jesteś - obowiązki swoje wypełniasz mimo choroby
secreto - śliczne to zestawienie kolorów - no i musi być Pola - u nas córka mimo, że lekarz stwierdził chłopca cały czas mówi " mamo póki się nie urodzi to przecież nie wiadomo":)
Miłego Mikołajkowego dnia :)

U mnie śniegu nie ma:szok:
Ok zdam relację, ale to nie tata ma być Mikołajem tylko jego dziadek czyli mój tata, ale się zakręciłam:szok:

A ja dziś planuję sobie walnąć foto z brzuchem w czapce Mikołaja, jak szaleć to szaleć:-D
Ps.przyszedł scyzoryk dla meza pod choinke:-D ale cos mu chyba dokupię, choćby jakies gacie bo jakiś malutki ten prezent:szok: ale mysle ze będzie zadowolony i mega zaskoczony, bo tylko ja umiem coś takiego wymyślić:-p

Wlasnie slyszalam rozmowe 3 letniej Gosi z babcia:

-Gosiu, ciocia Monika ma dzidziusia.
-Nie ma!
-Ma Gosiu, popatrz tam w brzuszku jest, tam jest dzidzius.
-Babciu, to nie dzidzius, to brzuszek!

Poleciala do okna, babcia za nia i Gosia przy oknie mowi :

-Snieg, babciu snieg!
-Tak Gosiu i dzisiaj tatus z Mikolajem przyjedzie!
-Babciu, nie ma mikolaja! Nie ma mikolaja, to tylko tatus przyjedzie! Bo mikolaja nie ma, babciu smieszna jestes :-D

Troche szkoda, ze jednak tego mikolaja nie ma, bo coz za dziecinstwo

No wy spać o 3 niemogłyście jak ja...ale ja poszłam porozgląać się przez okna czy czegoś nam nie wywiało! no i masz: przesło płotu było nieprzymocowane z jednej strony i sie ladnie bujalo..a ze ja sama z mama dzisiaj w nocy w domu...mama po postawieniu baniek..wiec sie ubralam i poszlam chociaz jakoś to przęsło przywiązać...:sorry2: bo jeszcze by szkod narobila..a dosyć zmartwień ostatnio... no ale mnie nie porwalo wiec oki :-D
Teraz chcialam do apteki sie przejsc, po jakieś gripeksy, bo i mojego m tez rozklada, a w domu pustki..raptem moze z 10 min...a tu zaczął śnieg na całego sypac :wściekła/y:
Nienawidze wiatru :-(
A jeszcze kaufland za proszkiem dzisiaj do zaliczenia ;-) i tesco za pieluszkami ;-) ale to jak m odwioze na wigilię.
Udanych mikołajek :-)

a ja według zalecen lekarki będę leżec tylko muszę odkurzyć.
wczoraj odebrałam rzeczy z apteki -zawsze myslalam ze DOZ jest tania ale jak sprawdzilam aptekę centrum to różnice są do 20 zl na jednym produkcie np bephanten 100g 23zł, moje witaminki matruelle w doz 78zł a w centrum 56 zł-także róznica gigant. zakupilam tez emolium żel, który nam się przy Hani sprawdził i aspirator do noska. http://aptekacentrum.lublin.pl/mama_i_dziecko/bepanthen_baby_masc_ochronna_100_g,i35928.html

Hania naszykowala wczoraj pierniczki dla mikolaja i dzisiaj zadowolona , ze mikołajowi smakowaly bo zjadł wszystkie- z prezentu zadowolona:)

Ewa- u mnie pokój Hani tylko sciany koorowe i naklejki, meble ma normalne, żadne tam dziecinne- dla mnie to na takie typowo dziecinne szkoda kasy , wszystko jest takie drogie- niestety nie na moją kieszeń no i mieszkanie- bo malutkie mamy także wszystko musi by,ć optymalnie wykorzystane.

Ostatnia edycja:
Witam was! :-)
Zycze wszystkim udanych Mikołajek!!! :-)

My wczoraj zaszaleliśmy z mezem z wyprawka! Kupilismy wszystkie rzeczy apteczno-kosmetyczne dla mnie i dla maleństwa, 2 zestawy poscieli i ochraniacz na szczebelki, 2 rozki i poduszke do karmienia i teraz jak sobie przejrzałam liste to w sumie już większość rzeczy mamy. :-D A z wiekszych i drogich rzeczy pozostalo nam tylko kupic wozek z fotelikem (ale to teściowie kupia), niania elektroniczna (może moi rodzice kupia), chuste i jakis lezaczek-bijaczek. Strasznie się ciesze, bo już zaczynalam się martwic! :tak:

Dzisiaj tez przyszedł do mnie mikolaj! Hehe :-D Dostalam do meza książkę „Moje wypieki” i ciesze się jak nie wiem co… Wreszcie udalo u się kupic cos co faktycznie mi się podoba, ale to chyba tylko dla tego bo jakis czas temu mówiłam, ze bardzo mi się podoba blog i chciałabym ja mieć.;-)

Jeśli chodzi o pampersy to my kupiliśmy jedna paczke 1 (42 szt. chyba) i ta wezme do szpitala i jedna 2 chyba cos kolo 80 szt.. Na razie nie będę kupowac wiecej. Dopiero jak się okaze jakie jest dziecko to będziemy na bieżąco kupowac.

I u nas dzisiaj juz 26 tyg. :-D

Josek Gratuluje dobrych wiadomości!!! :-D

masiosia kciuki zaciśnięte za wizyte!

Ozila nie martw się o wiatry! Już w sumie się tak naprawde uspokoily przynajmniej w Krakowie, a ty chyba z Krakowa jestes?

Agnis83 super ze tak przygotowaliście mikołajki dla dzieciakow! :-)
Ja chyba zrobie dzis taki sam obiad… Mysle tylko jeszcze nad jakims deserem…może wyprobuje cos z mojej nowej książki. ;-)

mamusia synka u nas tez wczoraj wieczoram był problem z satelita… :dry:
Fajnie, ze schowalas prezent dla Julka! Moja mama mi i mojej siostrze zawsze pod poduszka chowala i zawsze było duzo radochy jak się wracalo z przedszkola czy szkoly! :tak:

Koreczek kciuki za wizyte!

marcia30 wspolczuje takich zasłabnięć. Ja mam takie często jak jestem gdzies gdzie jest duszno. Ja teraz już zawsze w sklepie ściągam kurtke i wogole, bo inaczej nie daje rady. Ogolnie to staram się teraz już nigdzie nie ruszac za bardzo bez „obstawy”. :eek:

ewa86 Dzieki za info dot. Pampersow!

secreto fajne te dekoracje! U nas jak już pislam będzie Kubusiowy pokoik. Maja już ma firanki w Kubusia, 2 zestawy poscieli w Kubusia i jeden ochraniacz na szczebelki. Jeszcze chce kupic takie naklejki na sciane i to tyle.

alesia Duzo zdrowka zycze!!!

Aneta Ja bym kupila granatowa.

kainkas nasze maleństwo tez będzie mieć normalne meble, bo już takie mamy i nam tak naprawde szkoda dodatkowo jeszcze cos dokładać, jak one jeszcze dobre sa. Dlatego będę robic takie naklejki na scianie żeby jednak było ze to pokoj dziecinny.

reklama
Dobra i zla wiadomosc.

Dobra: glukoza po dwoch godzinach 68

Zla: rano cisnienie za poerwszym razem 132/104 za drugim razem rano 142/91 a teraz przed wizyta 140/100....

Teraz czekam na lekarza i na swoja kolej

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry