reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamusie październikowe u lekarza

CARRI tak bardzo mi przykro :-( To nie powinno sie stac :-( Jestes bardzo dzielna

MAGDZIUNIU gratuluje udanej wizyty i wydaje mi sie ze u Ciebie bedzie chlopczyk ;-)
MINISIA super ze u Weronisi wsio w porzadku.Co do szyjki to musisz sie oszczedzac :-)

Ja dzis mialam wizyte niezaplanowana Pisalam na glownym watku o tym :-)
Nastepna wizyta 4 sieronia a USG 6 sierpnia :-)
Dzis polozna nie umiala znalesc serduszka Oliwi ale szukala i znalazla :-) Juz wiele razy sluchalam jej serduszka i dzis wydawalo mi sie dziwnie brzmi ale polozna nic nie zauwazyla
Jak sie tak wczulam to bilo miarowo a to najwazneijsze a dzwiek moze zalerzy od aparatury :-)
Wiem niepotrzebnie sie martwieAle ostatnio mialam tyle stresow teraz juz przezeklam soebie ze cokolwiek sie bedzie dzialo to nie bede sie denerwowala chco to nie takie latwe :-(
Moja dziewczynka rusza sie praktycznie co chwile ale wiecej to jest przesuwan niz kopniaczkow i jak zawsze dawal mi w kosc tak teraz czuje ja dosc wiele razy w ciagu dnia ale jakos wydaje mi sie ze jest tego mniej :-(

Dziewczyny ja czytalam ze w coraz wyzszej ciazy jak nasze dzieci nie maja tak duzo miejsca w brzuszku to mniej sie poruszaja Czyli co za kilka tygodni bedziemy odczuwaly mniej ruchow ??????????????

reklama
Dorotko nie wiem czy mniej ale beda to bardziej wypychania niz kopniaczki.Jednak jeszce nie teraz bo narazie maja miejsca jeszcze troszke.Ale jak cie cos nie pokoi moze zglos sie do szpitala na USG.Ja z Matim tez tak mialam ale juz pod koniec i gdyby nie moja czujnosc roznie by bylo a tak po usg go wywolali.

Carri tak mi przykro że musisz przez to wszystko przechodzić.Tulę Twojego aniołka i zapalam światełko.
[*]

dorota123456789 cieszę się ze wizyta udana. A dźwięk bijącego serduszka maleństwa to najpiękniejszy jaki tylko można sobie wyobrazić na tym świecie:tak:.
A do mnie dziś rano zadzwonił gin, że ma dyżur i żeby przyjść to sprawdzi stan mojej szyjki. :szok: A my tylko mu wspomnieliśmy na wizycie w poniedziałek że się na wypoczynek wybieramy. Ale wydał pozwolenie na wyjazd bo szyjka stoi, tak więc dalej magnez i odpoczywać.A jakby się coś działo dzwonić w nocy o północy na kom.

Carii, Kochana - tak mi przykro z powodu Twojego Aniołka ... najgorsze, ze lekarze wykazali totalny brak zainteresowania ... jak tak mozna !! nie powinien lekarz Cie tak potraktowac w tym szpitalu... Trzymaj sie dzielnie!

Dzieczyny ... mam maly problem, oczywiscie przez wlasna glupote i kapuste zamiast glowy !!Poszlam dzisiaj na badanie na krzywa cukrowa, niestety na miejscu zorientowalam sie ze nie mam karteczki od swojej lekarki... wiec zamiast wrocic do domu (niestety dosc daleko) to zdalam sie na Pania ktora pobiera krew. I tak: dala mi do wypicia glukoze o stezeniu 50, a po odczekaniu pobrala krew na ta Krzywa Cukrowa i morfologie (jutro bda wyniki). Niestety jak wrocilam do domu, zerknela do karteczki to tam byla informacja od lekarki ze glukoza miala miec stezenie 75 !! nie jestem w stanie zadzwonic do lekarki gdyz jest na urlopie, a wizyte mam dopiero 5 sierpnia... nie wiecie czy to jest duza roznica?? czy na wszelki wypadek lepiej powtorzyc to badanie ?? zla jestem na siebie strasznie!! bo jak tam mozna podchodzic do sprawy, ale coz..stalo sie...

reklama
Aniu, 75g glukozy robi się chyba w pierwszej ciąży jako test przesiewowy, bo bada się stężenie po godzinie i po dwóch. Ja w drugiej ciąży miałam do wypicia 50g i oznaczenie po godzinie. Akurat okazało się, że wynik był podwyższony i po kilku dniach musiałam powtórzyć test już z 75g i oznaczyć dwa razy. Myślę, że dla spokojności powtórz test jak zlecił lekarz.

Do góry