reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamusie październikowe u lekarza

My juz po dermatologu. No i niestety mały dostał maść na sterydach bo powiedziała ze bez tego sie nie obejdzie. A ze ma po tym zejsc w ciagu 3-5 dni. Podobno ta masc jest delikatna. Wiem ze wiele osób przesyrzega przed sterydami ale nie wiem dlaczego. Moze mi któras powie o co chodzi.
No i powiedziała mi ze powinnam odstawic banany i cytrusy. A moje dziecko uwielbia banany.Podawac gruszki, morele śliwki. Ale skąd ja jej teraz sliwki wezme. Powiedziała tez zeby go nie kąpac codziennie. Że w zupełności wystarczy 3 razy w tygodniu. Oczywiście pupa rączki buzia tak ale nie co dzien do wanny bo sie zmywa jakas warstwa ochronna. Kapac mam w oilatum lub cos w tym stylu. Więc kupiłam emolium bo tansze i mam jakis krem do natłuszczania ciała z seri exomega. no i to tyle. teraz czekamy na efekty. Dajcie znac jak coś wiecie na temat tych sterydów.

reklama
Mama Maksa jak nic nie pomaga, to lepiej już wziąć sterydy. A chodzi o to, że one uzależniają i po jakimś czasie już nic innego nie pomoże. Przynajmniej jeśli chodzi o maści. Leki też, a one dodatkowo mogą spowodować tycie, kłopoty z hormonami itp. Ale nie martw się na zapas. Jak przejdzie, to zrobisz przerwę i potem doraźnie posmarujesz. Nie wiem jak Ci lekarka doradzała. Co Wam dała? Elocom? Ja na tym jadę już 13 lat:happy: Podobno "ścienia" skórę i staje się po tym jeszcze wrażliwsza, ale może po 20 latach, bo u mnie są miesiące, że nie używam i jest ok. To teraz niech szybko pomaga!

Nie wiem co mamy bo dostaliśmy maść do zrobienia w aptece. A juz zaniosłam. A jesli chodzi o zastosowanie to mam mu smarowac ok 5 dni bo ma po tym czasie przejsc. Ale jak bedzie to nie wiem. :sorry: Troche poczytałam o tych sterydach i oczywiscie 99% opini jest negatywnych. Ale jak sie je stosuje b. długo. Ale chyba nie ma co sie martwic na zapas i mam nadzieje ze przejdzie po tych kilku dniach stosowania i juz wiecej nie bedzie potrzeby zeby jej uzywac. Pewnie jestem naiwna ale co tam:cool:

Mama Maksa pewnie że nie ma co się na zapas martwić.
Miejmy nadzieję że szybko pomogą i będzie brał krótko.W końcu to leki, które mają pomóc:sorry:

Elwirka nadzieję mieć warto. I też mam, że pomoże. To już jest nas dwie "naiwne";-) Też pobuszowałam po necie, ale wydaje mi się, że najbardziej psy wieszają na sterydach tabletkowych. Będzie dobrze i basta! Buziaki dla Maksia:*

Mama Maksa jak nic nie pomaga, to lepiej już wziąć sterydy. A chodzi o to, że one uzależniają i po jakimś czasie już nic innego nie pomoże. Przynajmniej jeśli chodzi o maści. Leki też, a one dodatkowo mogą spowodować tycie, kłopoty z hormonami itp. Ale nie martw się na zapas. Jak przejdzie, to zrobisz przerwę i potem doraźnie posmarujesz. Nie wiem jak Ci lekarka doradzała. Co Wam dała? Elocom? Ja na tym jadę już 13 lat:happy: Podobno "ścienia" skórę i staje się po tym jeszcze wrażliwsza, ale może po 20 latach, bo u mnie są miesiące, że nie używam i jest ok. To teraz niech szybko pomaga!
U nas właśnie był Elocom i ekobaza (maść natłuszczająca). Trzy dni smarowania i wszystko pięknie zniknęło :tak::tak::tak: Polecam, mimo tego, co jest prawdą, co napisała Evelajna:tak:

maksiowa stosuj wg zaleceń lekarza, tym bardziej ze to tylko miejscowe, chodzi oto by na własną ręke po nie nie sięgać, ale niestety na alergie ciężko znaleść,

reklama
M Maksa popieram dziewczyny nie wyszukuj w necie juz info tylko rób jak lekarz radzi:tak::tak: ja tez kiedys stosowałam mssc na sterydach i mam sie dobrze:-p:-p

Patrycja hmmm skad ja to znam:sorry::sorry::sorry:

Do góry