reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamusie październikowe u lekarza

reklama
Dorotko niestety wiem co to jest Zespół Turnera - sto lat temu miałam kolegę, z którym w scholi śpiewałam, jest w moim wieku, a nie dawno dowiedziałam się, że u dawnej koleżanki synka też to wykryto :( Jeżeli Cię to jakkolwiek pocieszy to ten mój kolega ze scholi zaczął odstawać wzrostem od rówieśników w wieku ok. 6 lat...
Anula oczywiście trzymamy kciuki, zwłaszcza, że przyszłość polskiej koszykówki w Michałka rękach ;)) A zupełnie poważnie, to Ty już całkiem solidnego mężczyznę masz w domu, gratulacje :) Zdrówka Wszystkim :**

Dzieki dziewczyny. Im blizej wizyty tym bardziej sie boje. Mam tylko nadzieję, że nie będziemy musieli długo czekac na operację i naprawde szybciutko wezmą Miśka na stół operacyjny. Chciałabym mieć to już za sobą.

Chłop jak dąb:-) Wzrostowo jest taki jak jego o rok starsza kuzynka a tylko pół głowy niższy od trzyletniego kuzyna. Problem tylko z ciuchami, bo ciągle nowe trzeba kupować;-)
A tak serio to nie wiem, czy to dobrze że tak szybko rośnie. Ktoś na zasugerował gigantyzm.

Ostatnia edycja:
ANULA TRZYMAM KCIUKI!!!!!

Dorotka moja Lenka jak się urodziła to miała 49cm, więc drobniutka była i cały czas tak rośnie, raczej nie będzie za wysoka jako dziewczyna jeśli się w mamę ze wzrostem wda:tak:

MAMA na MAKSA ale z tego co nam tu dorotka mówiła i z tego co sie zdażyłam zorientować na ZT choruja tylko dziewczynki.

to samo chciałam napisać:tak::tak: Zespół Turnera (ang. Turner's syndrome, łac. syndroma Turner) – uwarunkowany genetycznie zespół wad wrodzonych spowodowany całkowitym lub częściowym brakiem jednego z chromosomów X we wszystkich komórkach organizmu lub w pewnej ich części. Występuje u 1 na 2500 urodzonych dziewczynek[2]. Najważniejsze cechy występujące u osób z zespołem Turnera to: niski wzrost, słabo zaznaczone cechy żeńskie i wrodzona dysgenezja gonad powodująca w większości przypadków bezpłodność. hmmm

Anula KCIUKI ZACISNIĘTE!!!!!!! ale kurde masz kolosa w domku:-D:-D moja Laura mając 2 latka miała 92 cm i lekarka stwierdziła ze jest bardzo wysoka a twój to :szok::szok::szok:

Tak sie wczytujac to widze że wiekszość naszych dzieci ma podobny wzrost i wage:tak::tak:

reklama
Do góry