reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

Liskka u mnie na szr tez mówili, że chusteczki w 3 pierwszych miesiącach najlepiej tylko na wyjścia :-). W domu myje pupke Piotrusiowi wodą. Jak gdzieś jesteśmy i musze myc dupsztala chusteczkami - nie lubię ;-).

reklama
Madzia u mnie ostatnio podobnie z jedzeniem obiadkow, buzia zacisnieta! Wlasnie sie zastanawiam, czy odstawienie sloiczkow na pare dni to dobry pomysl. Na poczatku jedzenie lyzeczka to byla bajka, a teraz to istna meczarnia, zabawianie, spiewanie, tanczenie a i tak buzia w cup.

Szczerbatka to tylko pozazdriscic tesciowej, ja niestety zaliczam sie do tych, ktore moga ksiazke napisac o swojej tesciowej. Moja przychodzi do nas tylko po to zeby popatrzec na wnuka, ale na pewno nie po to zeby w czyms pomoc i jeszcze trzeba w okol niej tanczyc bo inaczej pretensje, ze jej czegos nie zaproponowalismy... Maly ma juz 5 miesiecy a ona mu kupila dwie pary spioszkow, a za kazdym razem jak u nas jest pyta co mu potrzreba, a potrem przychodzi i mowi ze nie miala czasu wiec nastepnym razem kupi i tak w kolko. Z mimi rodzicami za to z gola inaczej, ja zdaze pomyslec o czyms co by sie przydalo, a oni to przynosza.

Ostatnia edycja:
Smerfeta ja wyprobowalam chusteczek kilku firm. Rosmana, johnsona, dwa rodzaje zielonych z pampersa i białe z pampersa, jeszcze jakies byly ale nie pamiętam. Jeżeli chodzi o reakcje małego mogłabym używać wszystkich. Najbardziej jednak podpasowaly mi biale pampersa bo sa najbardziej mokre co na początku przeszkadzalo małemu bo były zimne ale dawałam je na kaloryfer a teraz to juz się przyzwyczaił.
Pieluszki tez używam białe pampersa na zmianę z zielonymi. Miałam też kilka sztuk Dady i tez były ok.
A na odparzenie u mnie najlepiej działa Nivea przeciw odparzeniom z serii baby. Jeżeli by patrzeć na kolejność w składzie to tu cynk jest wcześniej niż w sudocremie to chyba jest go więcej. Prawie dupka zaleczona.
Pożyczylam dziś laktator elektryczny albo pokarm ruszy albo przechodzę na mm.
Pokarm niby mam ale wieczorem mu brakuje i przed snem robie mu 90 butli. Potem w nocy aż mi się z cyckow leje to mu wystarcza do rana i rano a od 12 siedzi non stop ma cycku i tak do 15 go trzymam az w końcu płacze i znowu butla 90. Już nie wiem czy malo czy malowartosciowy ten pokarm :/

Oj Genna to rodzina ze strony M w ogóle jakaś stroniąca od takich niespodzianek. Ja tez nie wyobrazam sobie jak do kogoś ide by nie kupić dziecku nawet drobiazgu.

Dziewczyny ja tez w domu używam do przemywania ciepłej wody, fakt chusteczki są super wygodne, ale jakoś mimo wszystko są nasączone perfumami, itp. Smerfeta na wyjscia używam chusteczke z biedronki Fitti, mają bardzo fajny sklad.

Moja tesciowa jak dowiedziala sie o tym ze bedziemy mieli dzidzie zareagowala co najmniej jak by dowiedziala sie o jakims pogrzebie :/ nie pogratulowala a na dodatek wynikla z tego niezla klotnia po ktorej trzasnelam drzwiami i wyszlam. Nie widzieli ani nie slyszeli mnie przez cala ciaze, dopiero tydzien po porodzie przyjechali by zobaczyc wnuczke... choc maja do nas 15 km przyjezdzaja co 6-8 tygodni. Najlepsze jest to ze Wiktoria poprostu ich nie poznaje i na dwoch ostatnich wizytach nie dala sie nawet wziac na chwilke na raczki, nie chce tez sie z nimi bawic. A jak dzwoni ktos z rodziny jaka sa u nas gra najwspanialsza i najszczesliwsza na swiecie babcie :/ o to moja tesciowa...

Mini no to boskich teściow masz :/
Czyli teście sa poprostu "be" a sa tylko wyjątki :)

Smerfeta pociesze cie ze
Mi ciagle cieknie z cycków :P zdejmuje stanik i jeszxze do wanny nie wejdę a cała podłoga w łazience od mleka :P a
Na twoj problem ze robią sie duze i twarde po godzinie to polecam abyś po godzinie (lub jak masz taką potrzebę ) odciagnij troszke laktatorem, tak mi poleciła moja położna :) w ten sposób mam ponad polowe zamrazalnika mleka :P bo ja miałam duuuuuzo dodatkowego mleczka :)

Genna boje się że tym odciaganiem wprowadze się jeszcze bardziej w nadprodukcje, ale dziś nad ranem tez musiałam to zrobić. Wkładki laktacyjne to idą jak świeże bułeczki ;-)

Montana to spróbuję tych fitty bo te zwykłe z biedronki nie przypadły nam do gustu, ani mi ani pupci Ali ;-)

Milena podobny zestaw mam wyprobowany :) te chusteczki pampersa dostałam, bo sama nie kupowalabym bo sklad mi się nie podoba. A na odparzenia tez nivea pomógł, baardzo grubą warstwe nakladalam

Genna: najwazniejsze ze moi rodzice sa super, Wiki na widok mojej mamy piszczy z radosci,wtula sie w jej buzie i daje po swojemu buziaki :-) moja mama od samego poczatku bardzo nas wspierala, finansowo tez bardzo pomogla, oplacila polowe calej procedury i polowe za leki. A rodzice m nawet nie wiedza o wszystkim. M woliby tak zostalo, ale ja zamierzam predzej czy pozniej im oopowiedziec nasza historie, albo to zaakceptuja albo nie. Siostra m tez nie lepsza, awanturka byla przy niej wiec tez cala ciaze cisza, Wiktorie zobaczyla pierwszy raz jak miala 3 miesiace i lezala bidulka moja w szpitalu, wpadla na 15 minut dala pieluchy i zyczyla Wiki szybkiego powrotu do zdrowia, kolejny raz zobaczyla ja ostatnio czyli 5 miesiecy pozniej :/ wiec widzisz wcale nie masz najgorzej ;). Dodam na koniec ze klotnia byla w Wigilie tuz po podzieleniu sie oplatkiem, m chcial im taki mily prezent zrobic a tu kicha niespodzianka sie nie udala...

Madzia, Bzibziok: Moja Niunia jak szly jej zeby to zaciskala buzie tak mocno jak chcialam ja nakarmic ze nie szlo jej lyzeczke wlozyc. Ząbki sie wybily i apetyt powrocil, wiec moze to u was tez ten powod bedzie :-) ja tez nie wiedzialam dlaczego taka zmiana nagle, a teraz juz wiem i znowu przechodzimy przez to samo bo gorne zabki lada moment sie pojawia, bidula ma tak napuchniete dziasla i na wieczor marudna jest bardzo.

reklama
dziewczyny ja tak z innej beczki - ile płaciłyście za sesje waszych maluchów? Moja znajoma zajęła się takimi sesjami, ma profesjonalny sprzęt, kupuje dodatki do fotografii i ćwiczyła już na swojej córeczce i dzieciach jej koleżanek . Także chyba zdecydujemy żeby u nas też robiła, bo mamy bardzo blisko do niej i nawet będzie nam wygodniej u znajomej. Tylko muszę się zorientować w cenach - tak mniej więcej bo wiem, że ceny zależą od tego co się chce, ale tak mniej więcej chciałabym wiedzieć ile to kosztuje. A konkretnie będę się umawiać dopiero po porodzie na sesję.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry