reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

Genna moja Sonia w dzien to nie bardzo chce spac, jedynie co to na spacerze i po. No czasami sa wyjatki :) Genna czym wiecej bedziesz odciagac tym wiecej bedziesz miec mleka, jak ja pare razy odciagne bo musze naszykowac porcje jedzenia jak wychodze to odrazu piersi sa wieksze. sprobuj nie odciagac tylko Franka przystawiac a laktacja Ci sie unormuje i bedzie tylko tyle ile Franio potrzebuje.

Ale najlepsze było wczoraj jak ja pojechałam na 6godzin do pracy a mąż został z nią sam no i oczywiscie tego dnia nie było wyjątku i Sonia nie spała a on był padniety po nocy bo w pracy malo spal. Dzwoni do mnie o 11tej ze on juz ma dosyc bo mała w ogole nie spi i nawet sniadania nie mial jak zjesc. Ja sie tylko usmialam bo ja mam tak prawie codziennie :-)

U nas niestety tez kolki albo inne gów.no sie przyplatało... Wczoraj prawie 3godziny zasypiala. Co zasnela to sie wybudzala, wszystko przez ten brzuszek i te baki ktore ida, wczoraj sie niestety zatrzymaly. musze troszke uspokoic moja diete bo ostatnio sobie za bardzo pofolgowałam:sorry: Jakies 3 tygodnie temu tez przez pare dni byly takie problemy i przeszlo, mam nadzieje ze teraz znowu tak bedzie.

reklama
Dzieki bziumelka

Hahaha bziumelka ci faceci :p oni myślą ze jak dziecko sie naje to śpi a my sie opierdzielamy :p

Wlasnie przystawiam młodego a mleko i tak potem leci jak oszalałe , juz duzo mniej odciągam ale sa dni ze musze przynajmniej raz odciągnąć z kazdej , wiec mroże jeden woreczk na 1 lub 2 dni juz , a mrozilam nawet 2 woreczki dziennie wiec jest lepiej :)

Genna to odciagaj tylko minimalnie aby poczuc ulge. A mrozic w zwyklej zamrazalce mozna podobno tylko 2tygodnie wiec nie szalej :) Albo oddaj gdzies to mleko do domu malego dziecka.

Bziumelka, to jednak nie mam co narzekać bo Zosia jednak śpi trochę w dzień. Najgorzej coś zaplanować bo wtedy zero szans na realizację planów ;)
Mój mąż został tylko raz z małą jak szłam do kina i był spanikowany a to było wieczorem jak spała na noc więc bez kłopotów ;)

Magda no to zazdroszcze. Sonia dzisiaj tez duzo spi ale nie zawsze tak ma. Kupilismy jej fajny bujaczek na prad i teraz sama sie w nim buja :)

Najgorsze są poranki bo jak obudzi się koło 4 na jedzenie to pośpi max 1,5h i wtedy do 8~9 buszuje. Przyśnie na 10~15 minut i się budzi. Koło 10 zasypia tak na 1,5~2h wtedy karmienie i spacer koło południa i tak do 15 śpi a potem to loteria już ;) koło 19 kąpiel. No i oczywiście nie ważne która godzina ale jak zrobię sobie herbatę i usiąde sobie żeby ją spokojnie wypić to słyszę "eeeeee" mała krzyczy od razu ;)

genna zakraplaj nosek solą fizjologiczną woda po skończeniu miesiąca.

Bziumelka mleko w -19 stopniach tyle powinno być w naszych zamrażarkach moze być przechowywane do pól roku.

Madzia: u nas było podobnie z tym przekręcaniem się. Wiki przekręciła się parę razy a potem ok. 1,5 miesiąca nic a nic. Trzeba dać jej czas, później jak się rozkręciła to przekręcała się co chwilę :)

A ja mam problem z wagą Wiki, byłyśmy ostatnio na szczepieniu i przy okazji było ważenie - Wiktoria przez ostatni miesiąc przybrała tylko 80g, miesiąc wcześniej 300g to też nie wiele.najgorsze jest to że ja nie mam pomysłu co robić by przybywała wiecej, od ok miesiąca nie smakują jej słoiczki, kaszki itp. zje dwie łyżeczki i zaciska tak mocno buzie, że nie da rady jej nakarmić, mm pluje, tylko na widok cycka cieszy się i otwiera szeroko buzie. Niestety mam już co raz mniej pokarmu, ostatnio w środku nocy wyssała mi z dwóch piersi po czym obudziła się 50 minut później głodna :(
Byłyśmy też u endokrynologa, ponieważ Wiki ma takie zielonkawe, podsiniałe sutki. Całe szczęście na dzień dzisiejszy jest wszystko w porządku. Może to być spowodowane tym że karmiąc piersią przekazuje jej duża dawkę hormonu, mam obserwować i zgłosić się na kontrole za ok. 3-4 miesiące.

Madzia dzięki za potwierdzenie informacje i mleku i zamrazalniku , bonus mnie bziumelka przestraszyła, tez czytałam ze pół roku a ja chce karmić 3 miesiace wiec potem bedzie jak znalazl albo jak cos sie stanie tfu tfu odpukać :)

Czyli zakrapiax po kropelce soli fizjologicznej i tyle? Nie odciągam niczym , a jakos nosek masuje czy cos?

reklama
Do góry