reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

witam

co do przechowywania mleka w zamrażarce to też na szkole rodzenia była mowa o pół roku w temp -19...

a ja chciałam nawiązać do drzemek maluchów... Janek ma dwa sposoby... jak uśnie sam w łóżeczku lub leżaczku to jest ok i śpi ładnie jakieś 40 minut jednorazowo... jak jest płaczliwy i marudny to jest gorzej... bo kończy się na chwili noszenia niestety, a wtedy drzemka jest możliwa tylko w pozycji przedstawionej na zdjęciu...
WP_20150226_08_58_01_Selfie[1].jpg
każda próba odłożenia malucha kończy się wybudzeniem... a na mamie nawet do godziny drzemki można się spodziewać... a ja wtedy kawa i odcinek ulubionego serialu:)
niby wiem że to nie jest rozsądne, ale co zrobić jak tak rozpaczliwie płacze?? niestety już rządzi mamą...

teraz też chyba w końcu zaczniemy systematyczne drzemki na spacerze... wczoraj po szczepieniu spacerek sobie zrobiliśmy bo grzecznie zaraz po wyjściu z przychodni usnął i spacerowaliśmy godzinkę...

na szczęście w nocy jest lepiej, bo odłożony do łóżeczka sam zasypia...teraz walczymy też z wieczornym usypianiem, bo czasami się buntuje... a nocne karmienia powoli nas opuszczają... odkąd skończył 3 miesiące tylko raz się obudził koło 4, a tak to ładnie śpi od około 20 - 21 do 6 - 7 rano:) i czasami po jedzeniu jeszcze da pospać... ale nawet jak nie to jest dobrze, bo ja też szybko chodzę spać więc nie narzekam na niewyspanie:)

słonecznego dnia wszystkim życzę - u nas zapowiada się pięknie:)

Załączniki

• WP_20150226_08_58_01_Selfie[1].jpg
    WP_20150226_08_58_01_Selfie[1].jpg
    20,3 KB · Wyświetleń: 67
reklama
ema MArcysia jak była mniejsza też tak zsypiała. Dzisiaj u nas wygląda to tak wstaje tak 7,00-8.00 po około 2 h już jest zmęczona , kładę ją do łóżeczka i zasypia czasem szybciej czasem wolniej (teraz właśnie trwa drzemka) jakieś 20 min potem wstaje i około 12.12.30 idziemy na spacer i śpi wtedy około 3 h potem jeszcze jedna drzemka bo jak jej nie ma to jest marudna masakrycznie ale ona nie jest już taka łatwa zanim zaśnie to nie źle potrafi sie namarudzić to tak około 18-19 i potem 21-21.30 lulu i budzi się około 3-4 na jedzonko i śpi tak do 7-7.30 i tak w kółko.

Ema my tez mielismy taki etap maly usypial na rekach i ni jak noe mogłam go odłożyć aż so chwili kiedy usnoł rano sam i do teraz raczej sam zasypia chodz czasem jest strasznie marudny i musze go uspic na rekach.
Dziewczyny ile ze słoiczka zjadają wasze maluchy? Maxzia ile naraz zje Marcelinka cały słoiczek ?

Filip co dzień zjada cały słoiczek obiadku i potem na deser cały słoiczek owoców. Ale jest bardzo ruchliwym dzieckiem, nie ukrywam, że nie raz jak się mu znudzi czynnosć jedzenia biegamy z nim po całym domu, pokazując różne światełka, urządzenia. Tak czy inaczej poza pierwszymi może ze 2 posiłkami zawsze zjada cały słoiczek, często dopija też mleczko

Mini mam ten sam problem z mlekiem, jest go malo a Hania co 1 godz sie w nocy nawet budzi glodna, a butli nie chce, a na cyca sie trzesie ale ona uwielbia sloiczki i kaszki itp.Zalamalam sie bo po dzisiejszej wizycie szczepień wazy 6400

Madzia i Piotr co prawda moja Sonia jeszce nie była ważona u lekarza ale na wadze domowej wychodzi jakos 5200-5400 a ma skończony dopiero miesiac. Cos nizutka ta waga u Was. A jak to wychodzi na siatkach centylowych??

Madzia i Piotr waga rzeczywiście malutka, ale nie ma co się załamywać! trzeba dziecko podtuczyć i już, kaszka 2 razy dziennie na "tuczenie" jest zalecana, bardziej kaloryczne obiadki no i coś z tym cycem musicie pomysleć, bo może rzeczywiście za wiele w nim nie ma mleczka... Najważniejsze, że dziecko dobrze się rozwija, nie dzieje się nic niepokojącego, musicie tylko podgonić wagę

reklama
Madzia a ile Twoja Hania ma ?? To sprawdze ile moja wtedy wazyla. Nie martw sie na zapas. A masz ja tylko na kp ? A jezeli nie to jakie mm dajesz ?

Bziumelka nie strasz Madzi bo Twoja Sonia urodzila sie z duza waga. Moja tyle wazyla co Twoja teraz jak miala 3 mc

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry