reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

Bzibziok kaszka czy kleik to chyba max. 2 razy dziennie. Na opakowaniu jest nawet napisane, zę ta druga porcja to po konsultacji z lekarzem. Nie ma co przesadzać, bo małą kuleczkę będziesz miała :p
Madzia zazdroszczę spokojnej Marcysi :) Fifi jest taką ruchliwą wiercipiętą że szkoda mu czasu na jedzenie często :-D jest głodny bardzo, ale ma ciekawsze plany :-D chwili na pupie nieraz nie usiedzi

reklama
a mój Janek leniwy... z pleców jeszcze się nie przekręca ani na bok ani tym bardziej na brzuszek... tylko z brzucha przekręcanie opanował już pięknie... jakiś czas temu leżał ładnie na brzuszku dość często a teraz tylko moment i na plecach jest... co prawda jest jeden plus z brakiem przewrotów z pleców - spokój na przewijaku:)

To powiedzcie mi jeszcze czym się różni kleik od kaszki??Ja kupiłam kaszkę ryżową Bobovita, ale na razie nie daje Małemu aż tylu łyżek, tylko do 150ml wody z mm dodaję 1,5 łyżki stołowej kaszki. Więc to nie jest za bardzo gęste, ale daje przyjemny malinowy posmak. Na opakowaniu proponują na początek podawanie jednej porcji kaszki dziennie ale ze 150ml wody i 3 pełnych łyżek kaszki.
Myślicie, że moje dwa razy dziennie po 1,5 łyżki jest ok??
Od weekendu spróbuję mu podawać jeszcze słoiczki. Zaczynałyście od małych ilości ze słoiczka, czy jak będzie chciał jeść to powinnam mu dać np. od początku pół słoiczka, czy raczej 2-3 łyżeczki??
Strasznie zielona jestem w tym temacie.
A jeśli tylko kilka łyżeczek, to jeszcze po tych łyżeczkach dać mu mleko??

Ostatnia edycja:
Lilka Hania 3.03 skonczy 6 miesiecy.Dziewczyny ja bym z checia zrezygnowala z kp ale Hanka nie chce z butli jesc , karmilam lyzeczka ale co to za karmienie 30 ml.Dawalam kaszke to tez troche zjadla.kupilam bebilon,od 4 m w sumie je zupki, deserki itp

Madzia i Piotr: Twoja sytuacja jest bardzo podobna do mojej. Tez wstaje co chwila w nocy,tez cycek jest dla Niej powodem do ogromnej radosci,tez nie chce butli tyle ze Twoja Niunia chociaz sloiczki wsuwa, niestety moja ostatnio ma z tym problem. Wiem ze odstawić dziecko od piersi będzie cholernie trudne nie tylko dla Wiki ale tez dla mnie. Zakladalsm ze jak będzie miala 6 msx to odstawie, teraz ma 7 i dalej karmie.

Lilka mojej rozmawialam z siostra i jej mala wazyla w jej wieku niewiele wiecej, ale postaram sie odzwyczajac od piersi.Hania tez do chudych nie nalezy i dluga tez jest.Mini tak one po prostu chca poczuc i pociumkac cycusia, nie ukrywam ze ciezko mi sie bedzie rozstac z karmieniem piersia bo bardzo lubie ja karmic , na sama mysl o tym az mi sie plakac chce, a co dopiero Hani,, mamusia jej cycusia zabierze,, na zawsze

reklama
Lilka: Wiki na 7 msc wazyla 7500g i 70 cm, z tym ze u nas waga poczatkowa byla duza 4100g. W moim przypadku tez pediatra nie widzi zadnych nieprawidlowosci, tylko ja sie martwie tym ze tak slabo je. Kupilam dzisiaj jej pierwsze ulubione sloiczki z marchewka, mam nadzieje ze sie skusi :-)
Lilka: a jak z siadaniem u Hani? Bo u nas nic sie w tej kwesti nie zmienilo.

Madzia i Piotr: tak jak ema napisala trzeba probowac z ta butla i mm, w koncu moze zalapie. Ja ciagle probuje i mam nadzieje ze niebawem mnie Wiki zaskoczy ;)

Do góry