reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

Zdrowia Dla Filipka i Jego mamy
My wczoraj mieliśmy wielki atak kolki - Jagienka aż się fioletowa robiła od krzyku, nic nie pomagało - bobotic forte, masaż, cyc telepie, kąpiel, termofor. Musieliśmy podać paracetamol i dopiero malutka się uspokoiła. W nocy juz spokojna nie spała od 2.15 do 5.35
Bardzo mi jej żal, nie znoszę tej bezsilności w walce z kolką. Na razie nawet dieta bezmleczna hiperalergiczna nie pomogła. Szczęście, że ataki kolki są dość rzadko, nie codziennie :-(

reklama
Hej!
Ja dzisiaj pierwszy raz Młodemu zaserwowałam mleko z dodatkiem kaszki ryżowej o smaku malinowym. Dzięki Esiek za podpowiedź odnośnie smoczka wieloprzepływowego z tommego tippa spisał się idealnie. A zabezpieczyłam się też w smoczek aventa trójprzepływowy ale wypróbuję później bo kupiłam z dużą butelką 330ml więc bedzie na zaś. Skoro teraz zaskoczył tommego tippa, to nie będę póki co mieszać mu w główce. Mleko z kaszką wchłeptał z dużą ochotą.
Powiedz jeszcze Esiek, gdzie kupiłaś tą herbatkę z hippa?
Zakupiłam też już słoiczki i tylko czekam jak zareaguje na kaszkę i za parę dni ruszam też ze słoiczkami.
Co do debridadu, to nam lekarka przepisała go na refluks, to znaczy że on jest na wszystko?? oprócz debridadu na refluks jeszcze Miśkowi podaję gastrotuss baby.
Mam podobny problem z kupami o jakiś strasznych porach typu 5 rano. I w ogóle moje dziecko coś się popsuło pod względem spania, udawało mu się już przesypiać od 23 do 6-7 rano, a teraz znowu się budzi o 5 i podejrzewam, że to właśnie przez gazy i kupy. potem jeszcze zasypia, ale mam koło godziny przerwy w spaniu rano.
W dodatku zupełnie nie wiem jak to robicie, że Wasze dzieci śpią po 3 godziny w dzień, bo Michaś zazwyczaj robi pół godzinne drzemki ze 2-3 i jedną godzinną drzemkę na spacerze. Ech zazdroszczę takich 3 godzin spania w dzień i przespanych całych nocy.
Trochę mam nadzieję, że Mały tą kaszką na noc się bardziej nasyci i też pośpi dłużej.

W dodatku muszę Wam się pochwalić, że wytestowaliśmy dłuższą jazdę samochodem i Michaś to dzielnie zniósł. Pojechaliśmy na weekend do moich rodziców 400 km. W piątek jechaliśmy w ciągu dnia trochę pospał, trochę się bawił, a wczoraj wracaliśmy na wieczór więc przespał prawie cały czas.

No to się rozpisałam.

Bzibziok - Gosia dostawała kleik ryżowy a teraz kaszke ryżową i powiem Ci, że wcale nie śpi dłużej. Tak samo jak o mleku, tyle że mi i na samym mleku spała od 22-7 więc i tak jest OK.
Co do herbatki z Hippa wydaje mi się na 99%, że kupowałam ją w Realu ale już nie pamiętam ;/

Dzięki za info na temat podróży, my w sobotę ruszamy do Zakopanego a ze Szczecina kawałek mamy :)

Oktavi, niestety to trzeba przetrwać, szukajcie sposobu właściwego dla Was, ale w większości przypadków sprawdza się tylko noszenie i lulanie.. Ale uwierz, mi nawet się nie obejrzysz a to minie :)

Majka dziękuję, Fifi w ogóle nie zachowuje się jak dziecko chore, zadowolony, uśmiechnięte, wcina jedzonko, ale wciąż jeszcze jak przychodzi wieczór to zaczyna charakterystycznie "szczekać", także robimy inhalacje sterydami. Maluch grzecznie bardzo siedzi i wdycha ile trzeba :)
Zapomniałam o tej marchewce z ryżem! Filip ją bardzo lubił, teraz jemy już mięsko, ale muszę też do tamtego słoiczka wrócić

Bzibziok my też mamy tą herbatkę hippa i kupiliśmy ją w netto. Jest zupełnie ok, ale Fifi 1000 razy bardziej lubi soczki pół na pół z wodą

Bzibziok Filip je juz wszystkie owoce po 4 miesiącu, dlatego tak samo pije wszystkie soczki Gerbera i Hippa po 4 miesiącu. Na zmianę mamy jabłuszko, marchew, marchew+jabłko i najulubieńszy jabłko+winogron. Mamy też winogron+maliny+jabłka+dzika róża, ale jeszcze nie podawałam. Nie chcę przyzwyczajać do bardzo słodkiego, więc daje 1/2 wody. Tak też jest napisane na buteleczkach, że między posiłkami dobrze rozcieńczać 50%

marchewka z ryżem całkiem nie zła, Marcysia dzisiaj wtrząchnęła cały słoiczek, ja sobie naszykowałam połowę a ona potem wrzask że chce więcej i wciągnęła cały. Ale zupka jest naprawdę ok jutro bierzemy się za zupkę jarzynową. herbatek i soczków jeszcze nie pijemy jakośy tak przy tej wodzie stoimy chciałabym żeby Marcysia nauczyła się pić głównie wodę.

Lenka a Fifi przekręca się już z brzuszka na plecki i odwrotnie?

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry