reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

Esiek nie mecz się fridą tylko kup katarek do odkurzacza na katar u maleństwa nie ma nic lepszego. Zakrop małej nosek solą połóż na brzuszku i oklep przez pare minut i odciąg katarkiem naprawde polecam. Ja zaczełam dawać małemu dwie łyżki stołowe kaszki bananowej bobovita do wieczornefo mleka i boli go nad ranem brzuszek jak wcześniej dawałam mniej to było ok i zastanawiam sìę czy zmiana na nestle coś pomoże czy musze zmniejszyć ilość kaszki? Bo zmiana smaku pewnie nic nie da.
My dzisiaj po słoiczku marchewka z zieemniaczkiem małemu smakowało ale więcej niż pól nie zje nie ma szans. A wy z czego karminie maluchy Esiek ma krzesełko dla dzoecka które jeszcze nie soedzi i zastanawiam się czy takiego nie kupić bo nie wgodnie karmi mi się na rękach ;/

reklama
majka - dzięki za rade. Chyba spróbuje bo ciągnie się to i ciągnie.

Co do karmienia - ja mam Chicco Polly Magic on się nadaje od pierwszego miesiąca bodajże do 18kg, zmienia się tylko wkładki w siedzisku. Polecam.

Ja tez mam chicco polly magic, ale jeszcze nie karmie w nim bo jest za mały na obiadki.

Lenka zdrowka dla Filipka!

Ja znow wczoraj zmieniłam mm, po tym bebilonie comfort zaparcia przeszły ale bardzo miał gazy ktore sprawiały bol. Wiec pomyslałam spróbuje jeszcze jedno popularne mleko (bebiko) i jak beda znow zaparcia to wróce do comfortu. Pierwsza butle dostał wczoraj o 18-tej i jak narazie ok, ale pewnie okaze sie za pare dni. No i wlasnie po comforcie ulewal a po tym nie, w sumie po hippie tez nie ulewal wiec moze to przez to ze comfort gęściejszy.

Zastanawiam sie nad zakupem tego urządzenia TT perfect prep do robienia mm w 2 min w odpowiedniej temp. Ułatwiło by zycie. Tylko troche drogie.

Emilia a nie za czesto zmieniasz mleko ? Po comforcie nie powinien ulewac bo jest gestsze. Na gazy moglas dawac espumisan to moze latwiej by odchodzily. Ja mleko zmienialam tylko raz bo.nie chcialam eksperymentowac z tak malutkim brzuszkiem i nie do konca rozwinietym ukladem pokarmowym. Moze moglas skonsultowac z pediatra ???

To prawda, Gosi po Comfort przeszly nie tylko kolki a tez i ulewanie. Mleko trzeba uzywac min 3 tyg by zaczelo dzialac.

Lilka- Katarek wyglada jak frida tylko koncowke zamiast do buzi wkladasz do rury od odkurzacza, wlaczasz i ciagnie super wszystkie gile. Zaplacilam w aptece 68zl.

reklama
Hej, ja byłam ponad tydzien bez neta. Tzn w telefonie cos tam uzywalam ale takiego normalnego w domu nie mialam, bo jakis "fachowiec" tak naprawial kable ze gdzies cos zle podłączył i nie mogli znaleźć przyczyny braku neta.

My przeszłysmy właśnie skok rozwojowy :) Sonia inna dziewczynka interesuje sie wszystkim, duzo widzi, duzo słyszy, można bawic sie z nia grzechotkami :) Duzo gada i zna nowe "słowa". Odrazu inny kontakt z dzieckiem.

Wazy juz 5kg wiec mam co dzwigac, niestety mecza nas gazy tzn one caly czas ida ale czesto ja wybudzaja. Musze chyba poprosic lekarza o ten lek na recepte debirat. Noce cały czas super przesypia spi po 5-7h pozniej szybka zmiana pieluszki, szybki cyc i spanie 3h, potem znowu cyc i jeszcze z godzinke dospi. Niestety najgorsze jest usypianie bo zajmuje nam 2godziny... ale mam wrazenie ze to przez te gazy bo juz ladnie zasnie i po 10minutach wybudzenie i znowu od poczatku.

No i bardzo zaluje ze musialam rodzic przez CC bo tak szczerze to juz chce zaczac starac sie o drugie malenstwo, strasznie mnie do tego ciagnie.

Lilka
u Ciebie jaki jest czas po CC a zajsciem w druga ciaze??

P1010637.jpgP1010632.jpgP1010634.jpg

Załączniki

• P1010632.jpg
    P1010632.jpg
    19,8 KB · Wyświetleń: 66
  • P1010634.jpg
    P1010634.jpg
    20,1 KB · Wyświetleń: 68
  • P1010637.jpg
    P1010637.jpg
    16,4 KB · Wyświetleń: 65
Ostatnia edycja: