reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

majka - daj spokój, w Szczecinie wszystko jest 100% droższe. Ja nie wiem czemu, bezrobocie szaleje, wielkiego dobrobytu to tu raczej nie ma a taka drożyzna! Niedawno pisałyśmy o żłobkach i też u nas najdroższe ;/

Bziumelka - skoki rozwojowe :) Gosia jak je przechodzi to jest nieznośna, ale faktycznie jak mijają to widać różnicę :) Debridat jest na zaparcia na gazy raczej Ci nie pomoże - próbuj Sab Simplex raczej albo coś na bazie symetikonu.

reklama
Esiek no właśnie debridat tez pomaga na gazy, podobno na jeszcze kilka innych rzeczy tez... Czyli taki dosc uniwersalny. Polozna juz mi go proponowala ale narazie nie bralam. Dawalam espumisan ale male dawki teraz kupie espumisan 100 i bede podawac tyle aby wyszly dawki jak sab simplex, jesli to nie pomoze do decyduje sie na ten debridat, moze dzieki temu bedzie lepiej spac i zasypiac :)

infinity co u Was?? Jak Lenka??

A co do KP to ja juz przezywalam nawal a teraz ostatnio kryzys laktacyjny, sama nie wiem co gorsze. Ale powiem wam ze bardzo mi sie podoba KP i mam nadzieje ze wytrwam do tego 6mc.

dziewczyny my po ważeniu Marcysia waży 6400 :szok::szok::szok: przez dwa tygodnie przybrała 430 gram i raczej juz nie ma za niskiej wagi.

majka ja też karmie juz w foteliku nie mam takiego jak Esiek ale z baby disagne i ma trzy poziomy prawie lezący , pół siedzący i siedzący ja karmie na pół siedząco i jakoś nam idzie zalezy co jemy. Dziś znow było mleczko z kleikiem i banankiem i widzę ze to Marcysi bardzo pasuje. MAjka pół słoiczka jak mały zjada to dobrze na początek.

Lilka wlasnie nie wiem czemu ulewal ale po hippie nie ulewal i teraz tez nie. Moze przez to ze gęstsze i wiecej powietrza połykał bo mocniej ssał. Bo zauwazylam ze tez czasem tak ssal ze az smoczek sie zasysal do środka jakby. Dawałam espumisan ale pomógł przez dwa dni i potem nie, a moze mi sie wydawało ze pomógł. Polozna powiedziała ze moge zmienic bo te wszytskie mm sa do siebie podobne i nic sie nie stanie. Wiele moich znajomych tez zmieniało jeszcze wiecej rodzai mm i to w jeszcze wcześniejszym wieku. Narazie jest ok po tym mleku ale i tak trzeba poczekac dluzej. Probiotyk przyjdzie z Pl za jakis tydzien to tez bede dodawać.

Z innej beczki to dzis byliśmy sie zważyć i mamy 3880 g!

Esiek mojej znajomej lekarz powiedział ze na nowe mm trzeba dać 3-4 dni zeby zaczęło dzialac. Pierwsze słyszę ze az 3 tyg. Zazwyczaj poprawa jest od razu, np u nas po comforcie juz na drugi dzien kupki były ok. U znajomej ktorej dziecko miało refluks tez poprawa od razu ale dopiero po 4tym mm.

Nie prawda Emilia. Poprawa jednorazowa to jest nie jest poprawa a zeby byl efekt trzeba poczekac az organizm sie przystosuje. Nie mozesz wiedziec czy mleka nie pomagaja skoro zmieniasz je co drugi dzien. To blednr kolo tym sposobem dojdziesz do teho ze mleka sie skoncza a dziecku nie pomozesz.

Madzia - a to grubasek :D Jednak co kasza to kasza ;)

reklama
U nas agent zadziałał właśnie marcysia wytrombila butle mleka z kleikiem kukurydzianym nie wiem czy na 1,2 czy 3 Ale poszło majka dzięki.my sobie na razie poranna kaszke dopuszczamy będzie samo mleczko obiadki i owoce albo owoce jako pposiłek z mlekiem. Dzisiaj położną powiedziała mi że można by zacząć małą przyzwyczajać do glutenu tylko kupić taki w sklepie ze zdrową żywnością.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry