reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie w 2012

hejj :)

Byłam na badaniach okresowych do pracy i przy okazji zrobiłam sobie krew i mocz:tak::tak:

Ja idę do ginki w środę :tak::tak::tak::tak:

Maron, gratulacje dla siostry:tak: Kiedy ślub???

Syneczki, czyli zaraz pio skończeniu @ działacie, czy czekacie jeszcze jeden cykl??

Bunny to gdzie byłaś na imprezie??

Calogera && za testowanko :tak::tak:

Martolinka, jak było w Malborku??

A tak wogóle to kupiłam dzisiaj Igorowi ciastolinę i nie mam dziecka w domu:szok::szok: pochłonięty został na maksa:-D:-D:-D:szok:

reklama
Dzień dobry!
Wybalowane po halloweenowym weekendzie?
Mi od dwóch dni jest gorzej. W piątek i w sobotę mdłości były do wytrzymania i już miałam nadzieję, że powoli, powoli odchodzą. I dupa, wczoraj miałam taki dzień, że pierwsze pół dnia starałam się spać a drugie płakałam, miałam tak dość. Dzisiaj znów to samo, nie mogę sobie znaleźć miejsca. W tym samym czasie mam ochotę na sałatkę jarzynową...

Właściciel mieszkania nowego zmienił zdanie co do pomalowania ścian na biało. Nie wiem czy wam mówiłam, ale właściciele mają bardzo...hmm... specyficzny gust i kolory są trochę szalone. Wcześniej gdy agent rozmawiał z właścicielami, powiedzieli, że oczywiście nie ma problemu, żeby mieszkanie przemalować. A dzisiaj właściciel zadzwonił, że jego żona zmieniła zdanie.

Wczoraj poczułam coś dziwnego. Bardzo bym chciała, żeby to była dzidzia, ale raczej jest na to za wcześnie. Leżałam wczoraj w łóżku i poczułam tak jakby ktoś po moim brzuchu od środka delikatnie przejechał palcem od pępka w dół. Nie były to jelita, wiatry czy tym podobne, to wiem na 100%. Chciałabym, żeby to była dzidzia, ale tak jak pisałam wcześniej, wiem że jakiekolwiek ruchy czuje się później.

Jeśli chodzi o USG to zgłaszam Bunny, że mam we wtorek za tydzień! :)

Ostatnia edycja:
Qcz nie rozumiem :-p właściciele zmienili zdanie i nie sprzedadza mieszkania czy nie beda malowali i masz to zrobic sama ??? ja bym sie cieszyła z takich mdlosci bo to znak ze z fasolka wszystko dobrze .

Wika znajomi mieli 5 rocznice slubu i najpierw u nich jedzonko, prezenty itp. a potem poszlismy na prawdziwa wiejska imprezke (zabawe) .disco polo i te sprawy :-D:-D:-D

jade na zakupy. kombinezon wybrac malemu . zebym nie zapomniała kupic znicze no i kwiaty na Piotrka brata.
musze znowu oddać telefon do naprawy (po tygodniu od odbioru)

Wika w Malborku było smacznie i głośno ;-)odpoczełam bo młodym zajęto się tam jak paniczem:tak:Antek niestety ciastolina nie jest zainteresowany. Ewentualnie robi z niej wielką szarą kule;-)
Bunny wiesz , że nigdy nie byłam na takiej wiejskiej imprezie? zazdroszcze;-)

Qcz ja też mam wizytę za tydzień we wtorek:tak:
Calogera&&&& za testowanie:tak:

Maron gratki dla siostry;-)

Kobiety powiedzcie mi : jutro zaczynam 17 tydzień ciązy. Który to miesiac? 4 czy 5 ? Bo juz zglupiałam
Znowu lekko plamię , ale jak leze , biore nospe i się oszczedzam jest dobrze.

M zrobił placki ziemniaczane, ale się najadłam:tak:

Qcz nie rozumiem :-p właściciele zmienili zdanie i nie sprzedadza mieszkania czy nie beda malowali i masz to zrobic sama ??? ja bym sie cieszyła z takich mdlosci bo to znak ze z fasolka wszystko dobrze .
Nie, nie... to nie na sprzedaż mieszkanie. My je tylko wynajmujemy. Dlatego nie wolno nam go malować bez pozwolenia.

A co do mdłości, to nie jestem niewdzięczna czy coś - myśl, że to dobry znak jednak mi pomaga, tylko mam już trochę dość po dwóch miesiącach wymiotowania non stop po 20 razy dziennie i w nocy. Męczy mnie odwodnienie trochę po prostu...

Qcz ja też mam wizytę za tydzień we wtorek:tak:
pamiętam, pamiętam! Że mam parę do wizyty:):):)

Ostatnia edycja:
Kobiety powiedzcie mi : jutro zaczynam 17 tydzień ciązy. Który to miesiac? 4 czy 5 ? Bo juz zglupiałam
Znowu lekko plamię , ale jak leze , biore nospe i się oszczedzam jest dobrze.

17 to chyba 4ty, nie? Ja się gubię czasem, bo liczę 4 tygodnie na miesiąc, ale np według kalendarzyka, który mam u siebie na komputerze 14 tygodni to dopiero początek 4 miesiąca, więc znaczyło by wtedy, że 17 to końcówka 4tego (?).

Oszędzaj się, kobieto. Nie boli Cię nic mam nadzieję???

Bunny jeszcze nie wiedza, na pewno nie w 2012 :-D sa ze soba rok i 9 miesiecy, on jest mlodszy o 2 lata od niej :-p sadze, ze jeszcze troszke poczekaja :tak:
colagera no w sumie dobrze ze terminu nie znamy :-D
odebralam dzis wyniki badan :-)
w koncu pozbylam sie tego wstretnego zapalenia drog moczowych :-D chociaz zostaly liczne szczawiany wapnia :no: ale bakterii brak, leukocyty, nablonki plaskie kilka wpw reszta w normie :-)

Jesli chodzi o morfologie to kilka pozycji jest poza norma, ale tak nie duzo, nie wiem czy to wazne rzeczy czy nie.

No i test tolerancji glukozy:
Glukoza 4,61 mmol/l
Glukoza po godzinie 4,92 mmol/l
W porzadku??

Bunny jeszcze nie wiedza, na pewno nie w 2012 :-D sa ze soba rok i 9 miesiecy, on jest mlodszy o 2 lata od niej :-p sadze, ze jeszcze troszke poczekaja :tak:
colagera no w sumie dobrze ze terminu nie znamy :-D
odebralam dzis wyniki badan :-)
w koncu pozbylam sie tego wstretnego zapalenia drog moczowych :-D chociaz zostaly liczne szczawiany wapnia :no: ale bakterii brak, leukocyty, nablonki plaskie kilka wpw reszta w normie :-)

Jesli chodzi o morfologie to kilka pozycji jest poza norma, ale tak nie duzo, nie wiem czy to wazne rzeczy czy nie.

No i test tolerancji glukozy:
Glukoza 4,61 mmol/l
Glukoza po godzinie 4,92 mmol/l
W porzadku??

Dobrze, ze nareszcie wyleczyli Ci to swinstwo. Super:)

reklama
Qcz czuję się dobrze i nic mnie nie boli całe szczeście. Wczoraj maleństwo sobie pluskało , dziś wieczorem pewnie też bedzie.
W ciązy z Antkiem też nie mogłam sie tych miesięcy doliczyć;-)a jak ktoś pyta to tygodnie go nie interesuja tylko który to miesiac

Maron z wynikiem glukozy nie pomoge. Mam zawsze obok wyników parametry prawidłowe

Do góry