reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie w 2012

reklama
wika podobno starym domowym sposobem na zasuszanie pokarmu jest smarowanie piersi spirytusem salicylowym i owijanie bandażem (ten bandaż mnie troche przeraża) a jak nie to wtedy pozostaje wybrać się do ginekologa albo poprosić pediatre przy szczepieniu jak bedziesz z dzieckiem o tabletki na zatrzymanie laktacji... moja koleżanka je brała bo chciała się pozbyć pokarmu szybko i bez ceregieli . raz dwa i po pokarmie :)

Melduje sie, ze jeszcze zyje. Bylam w klinice. Powiedzialam, ze jest prawdopodobienstwo, ze moge byc w ciazy, ale nie moge tego sprawdzic testem, bo jest jeszcze za wczesnie. Zapytalam o bete. Lekarka stwierdzila, ze nie robia w klinice tego, tylko ze musze w poniedzialek isc do gina i to sprawdzic. Narazie dala mi Paracetamol na bol i kazala przyjsc po wizycie u gina (jakby sie nie poprawilo). Nic za ta wizyte nie zaplacilam. Wzielam ten Paracetamol, pije teraz ta miksture K&M. Nabylam sobie tez Salbei Bonbons, czyli cukierki szalwiowe. Ehh, ale mam teraz apteczke w domu :)
No nic, dalej sie kuruje...
wika na laktacje nic Ci nie poradze, nie mam pojecia. Moze w necie poszukaj.
rozczochrana jak tam u Ciebie po dniach plodnych?

hej, co tu tak pusto??!!!

Rozczochrana dzięki :) ten bandaż też mnie przeraża:szok: i raczej z tego sposobu nie skorzystam:no: a co do tabletek, to jak mi do środy nie zaniknie pokarm to się wybiorę do ginki:tak:

Lazurowe- szukałam w necie i właśnie każą pić szałwię i jeszcze kobietki robią sobie okłady ze stłuczonej kapusty. Czyli dostałaś niezawodny Paracetamol:-) A kiedy testujesz??? Za tydzień??

ehh,a ja zamierzam w lipcu zajść w ciąże!!! Grunt to pozytywne myślenie i działanie:tak: Jak to powiada moja koleżanka z pracy "Żeby zajść w ciążę, nie należy spać wełną do ściany:-D:-D". Wyjeżdżamy niedługo na urlop, akurat załapię się na dni płodne, M. będzie zrelaksowany i co najważnejsze BĘDZIE :) i pod koniec lipca pochwalę się Wam II kreseczkami:-D:-D:-D, haaa, a co!!!

Kwiatuszek, ja już od jakiegoś czasu zmiejszałam Igorowi ilośc karmień. Teraz od jakiegoś pół roku karmiony był tylko na noc i ewentualnie w nocy jak sie przebudził. Pomimo to mleka miałam baardzo dużo.

wika najlepiej jak do ginki sie wybierzesz :tak: A ja zamierzam zatestowac w srode w swoje urodziny :-)

A propos! Dzisiaj zamowilam juz tort. A waszym zadaniem teraz jest zapodac cos fajnego i niezbyt skomplikowanego na romantyczna kolacje :tak: Licze na was :tak:

baskaaa naprawde? No to gratki kochana! Bardzo sie ciesze :-) Wklejaj tu szybko testa :tak:

lazurowe zdrowiej kochana jak najszybciej,
boska gratuluje z calego serducha :)
kwiatuszek anjwazneijsze ze masz plan teraz go tylko wprowadzic w zycie i czekamy na II ;)

reklama
K&M juz mi ciut lepiej. To pewnie od tej szalwii. livastrid dobrze mowila. Ale Twoja mieszanke tez pije regularnie :tak: Mam nadzieje, ze to wszystko mi pomoze :tak: Zachcialo mi sie zupki, wiec sobie ugotowalam przepyszna jarzynowa, mniam. Troszke musze poczekac az przestygnie, zeby migdalow nie urazic :confused2:

Zapodam sobie teraz jakiegos filma. Dla lubiacych sie troche bac polecam "Carrie" i "Inni". To moje 2 nowe filmy, ktore ostatnio ogladalam :-)

Do góry