reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie w 2012

Ewelka jest z okolic naszego Lazurka :-D
mama co z tą betą?
truskawcia nie bój sie... ja chyba też do Ciebie niebawem dołączę :-) razem poopalamy się nad tym Morzem :-D
livastrid jak byłam w pierwszej ciąży i położna sprawdzała bicie serca w 16 tc to młody odstawiał takie harce że więcej było kopniaki słychać niż serce :-) ona mi wtedy powiedziała żebym sobie zapamiętała że będzie syn... bo ona już tyle czasu pracuje jako położna że potrafi po rytmie serca i zachowaniu malca w brzuchu matki wyczaić... i faktycznie ku mojemu zdziwieniu się sprawidzło :-D

a ja dalej wypatruje przypływu... a muli mnie tak że najchetniej bym paluchy wepchała do buźki i zwróciła wszystkie dzisiejsze posiłki ... bleeee...

ale czekam do soboty rano... jesli @ nie przyjdzie robie test... ale podejrzewam że zdąrzy się pojawić...

reklama
Witajcie,
zjadła wczoraj cos nieswiezego i goni mnie do toalety caly czas brrr i to nie bynajmniej efektowne , ciazowe , wymioty :p

Wika ile zostajesz jeszcze w łebie? miło mi , ze o mnie pomyśłałas :)
rozczochrana oby @ nie przyszła :)

Mama Sówka i jakie wiesci!!!!
Sówka co sie dzieje??? gdzie jestes? ja latam co chwila do laptopa zobaczyc czy juz cos napisalas a Ty sie ukrywasz!
MamaSowka Jak ta beta???
mama co z tą betą?

Dziewczyny sorki, że dziś dopiero piszę, ale wczoraj byłam po pracy z Bartixem na dworku, a potem padłam:szok: wyniki betki będą dopiero po 15, więc wieczorkiem napiszę co i jak:tak:

Po prostu wszystko musiało wrócić do normy 29 dniowego cyklu zegarowego :-/ Niepotrzebnie sama robiłam sobie nadzieję, mój błąd…. Ide se pobeczeć :-(

Truskawcia mocno trzymam kciuki, by następnym razem się udało:tak:

A wy kochane długo się staraliście o pierwsze dziecko?

Ewelka u nas za pierwszym razem udało się od razu, ale wtedy nie wyszło, a za drugim razem też bez problemu:-D

Wika Bartuś też nie je jakoś dużo...ale my go nie zmuszamy, bo jak nie chce to nie ma siły, żeby coś zjadł i mówi wtedy: "nie chce nie chce":-p czasem jak kilka godzin nie chce jeść to potem je więcej:tak: ale różnie to bywa:eek: za tydzień idziemy na szczepienie to wtedy zapytamy lekarki czy wszystko ok:-)

Ostatnia edycja:
Dobry :-)

Mamo sowko wracaj i szybko pisz.:-)

Rozczochrana wierzę ze ci sie udało , @ sie spóźnia i do tego te mdłości. Trzymam za Ciebie kciuki!!!

Mają a co z Tobą ! Będziesz dzis testowac? Trzymam kciuki!

A ja leżę w łóżeczku. Patryk tylko raz sie dzis obudził i to o 6 na mleko :-) . Mam nadzieję ze juz ta 1 pobudka w nocy zostanie. Dzis jeszcze raz pójdę na wiśnie i dosyć . Jak wczoraj latałam jak nawiedzona i ciągle coś robiłam tak dzis mam dzień leniwca.

martolinka Ty uwazaj co jesz:blink: jakis wegiel moze?

Truskawcia
, nos w gore!

Bunny no jakby powiedzial lekarz, ze dziewczynke masz to potem bys sie zdziwila :-D13 tydzien to ocena plci 50/50;-) Plec najwczesniej widac na usg kolo 16 tygodnia

rozczochrana wiesz moje dziecko mialo fhr ponizej 140, latalo jak szalone w brzuchu i to niby powinien byc chlopiec:-D mowisz @ nie przyszla:eek::-p:-p:-D

wika, jak czesto ma sie chlopa w domu tez klocic sie mozna:-p o nic:-p

Liv moje dziecko buzie na usg pokazało moze 2 razy ale to co ma najważniejsze to było zawsze widać:-) hmm 16 tydzień mówisz . Z kim nie rozmawiam to przeważnie mówią ze lekarze powiedzieli im wcześniej. Ale moze u mnie lepsi lekarze są :-):-):-)

od 16 tygodnia jest po prostu mniejsze ryzyko pomylki, tu nie chodzi o to czy lepszy lekarz. Nie kazdy lekarz lubi sie do pomylki przyznawac, chyba, ze ci "lepsi" lekarze lubia potem glupio zartowac:-D:-D:-D Napisalam ze okreslic plec dziecka mozna w 50 procentach:-p
Jak ktos na sile chce wiedziec jaka plec zawsze mozna zrobic inne badanie o wiele wczesniej.

mmona, mnie ciagle cos boli, jak sie martwisz jedz do szpitala i powiedz, ze okropnie Cie brzuch boli, to wezma Cie na usg

Cześć Dziewczyny:-) Tak jestem z okolic LAZURKA nawet się dobrze znamy to ona namówiła mnie żebym założyła sobie konto:-)
Jest teraz w Polsce i mnie odwiedziła:-)

reklama
Hej!
Miałam dziś chyba @ dostać, ale nie mam:-) Pewnie jutro przyjdzie:-)
Pogoda piękna, ale troche jak na mój gust zbyt parno.
Tak w temacie węgla:-D trochę inny węgiel, ale tak mi się skojarzyło. wczoraj nam na podwórko przywieźli i mój pies ma frajdę: gryzie, je, roznosi gdzie się da:-)
Truskawcia nosek do góry! Nic się nie martw, przyjdzie też kolej na Ciebie. Ja teoretycznie staram się od 10 miesięcy i zero efektów. Świadomie już cztery. Zaraz po ślubie myślałam, ze jak podejdę do tematu co będzie to będzie, to zafasolkuję raz dwa. I co? Nic. Widocznie jeszcze nie pora na mnie. Gdzies kiedyś słyszałam, że to dziecko samo wybiera termin swojego przyjścia na świat. Może jeszcze ma cos do załatwienia zanim zamieszka w Twoim brzuszku? A może jakiś urlop by Ci pomógł przestać tak myśleć o dzidzi? Jednak odstresowanie się i odrobina relaksu czasem może zdziałać cuda.:-)

A moja przyjaciółka urodziła dopiero co syneczka. Musze się do niej wybrać poznać małego. Ale to dopiero w sierpniu, po urlopie i weselu:-)

Bratanki moje już są u nas:-D Będę miała zajęcie przez cały tydzień.:-) Dwa małe słodziaki:-) Ale się cieszę, jak dziecko:-D

Aaaa i jeszcze nie miałam okazji: witaj Ewelka koleżanko naszej kochanej, szalonej zakupoholiczki:-) Bedzie Ci dobrze w naszym gronie:-)

Ostatnia edycja:
Do góry