reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie z Łodzi

Dzień dobry :).Wiecie ja często w ciązy chodziłam na basen na Teofilowie do Wodnego Raju.Zabieralismy tez ze soba Kamila.I nigdy nie spotkałam sie zeby w brodziku była zimna woda.Naprawde. Natomiast na basenie dla dorosłych raz jak zanuzyłam stope, to mnie odrzuciło, bo była bardzo zimna woda. Ale później zawsze była ciepła. Zreszta częst tam chodzilismy, bo mój mąż dostał w pracy karnet na ten basen, wiecc praktycznie jeżdzilismy co tydzien.Była ciepła woda.
Tak jak mówie w brodziku dla dzieci, z zimna woda sie nie spotkalam :-X :-X :-X

reklama
ale tu przycichło, chyba wszystkie mamusie z Łodzi czasu nie mają :(

Gdzie chrzciłyście dzieci? My nie jesteśmy małżeństwem i chcę ochrzcić Oliś w Łagiewnikach, ale nie wiem gdzie później imprę zrobić. Niestety będzie ponad 30 osób bo mój połówek ma taką "małą" najbliższą rodzinę. Ja to bym zaprosiła naszych rodziców, dziadków i chrzestnych i już ale coś mi się wydaje, że tak się nie da.

Mam pytanie, czy zna któraś z was "normalnego" księdza? Potrzebuję nawiązac z kims takim kontakt bo chcę by pomógł mi unieważnić małżeństwo.

pozdrawiam

Phantas - ja ci nie pomogę - Filipa chrzciłam na Śląsku. Księży żadnych tu nie znam. kurcze, z tym unieważnieniem to jest cholernie trudno. Moi znajomi sie starali, chyba w końcu się udało (musze ich o to zapytać przy najbliższej okazji) ale oni w Wawie mieszkaja.

Pozdr
a

Właśnie ztym unieważnieniem może być problem.Możliwe, że bezie sie trzeba zgłosić do Kurii Biskupiej, przy Katedrze.Nie znam,żadnego normalnego księdza, niestety.My Kamilowi chrzciny zrobiliśmy w domu.Było około 20 osób.Jakoś się pomieściliśmy.Oskarowi tez zrobimy w domu.Mniej więcej będzie tyle samo osób.

Cześć Łodzianki :)
Rzeczywiście przycichło u nas... ja się usprawiedliwiam bo mam dużo pracy i choć śledzę forum to nie piszę z braku czasu :(
Jeśli chodzi o basen to my pływamy w Angelice na Rzgowskiej 112 (WSI) i kiedy podmarźniemy wskakujemy do ciepłego jaccuzi ;D
phantas,
My chrzciliśmy Juleczkę w Łagiewnikach u Braciszków :) Bardzo miło wspominam całą uroczystość, natomiast imprezka była u moich rodziców w domu... jeśli ksiądz robi ci trudności i nie chce ochrzcić dziecka to każ mu to dać na piśmie i podać powód dla którego nie chce dziecku sakramentu chrztu udzielić - potem zawieź to do Kurii...
Jeżeli chodzi o unieważnienie małżeństwa to jest to możliwe ale w dłuższej perspektywie (coś ok. 3 lat) - poczytaj w necie...
mamusiuagusiu,
Czy synek już wyzdrowiał?

No i gdzie ten snieg? Straszli już od poniedziałku i lipa ;D

AGAWA synek zdrów.:)
A śniegiem u Nas na Olechowie pożądnie sypneło. Kamil był w siódmym niebie:)
Poszedł spać i jak sie obudził po 2 godzinkach, to koniecznie chciał go oglądać, a tu niestety nic.Był śnieg i nie ma śniegu.

reklama
Do góry