reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie z Łodzi

reklama
hej,
Wczoraj był u nas hiper - super specjalista z ICZMP na wizycie domowej i stwierdził, że to albo ZUM albo jakaś egzotyczna choroba, która nie jest możliwa. Na szczęście uspokoił mnie, że to nie białaczka. Mała dostała antybiotyk i gorączka minęła. Potem ma 2 miesiące brać Furaginum. Oglądał też zdjęcie USG brzuszka i stwierdził, że albo jakieś bakterie w niej siedzą albo jest jakaś minimalna wada rozwojowa, która powinna się sama zlikwidować. Jednak po leczeniu musimy zrobić badanie CUM. Najważniejsze, że w końcu wiemy i że nie jest to choroba zagrażająca życiu. Muszę trochę poczytać tylko czekam na posiew.
A i pan specjalista - bardzo sympatyczna facet - zasugerował robić badania moczu co 2 tygodnie. W sumie ma rację- dziecka to nie boli i koszt nie wielki (8zł) a w porę można wtedy zadziałać.

hej,
Od podani pierwszej dawki antybiotyku w czwartek Daria nie ma temperatury:))))))))))))))))
Zaczyna nam też raczkować:))))))))))))))))))))))))))
Okazało się, że pierwszy posiew w czerwcu wyszedł fałszywie pozytywny. Teraz bakterie E.coli, ale antybiotyk najlepszy z możliwych.
Mimo, że dziecko chore to humory mamy lepsze - -wiemy jak postępować, czego unikać i wierzymy, że będzie dobrze. Ale było kiepsko szczególnie z moim nastrojem. Lekarza śmiało mogę polecać - zaraz mu tez dopiszę opinię na jakimś forum typu Dobry Lekarz.
Pozdrawiam

hej, dziewczyny ma ktoras ochote na spotkanie, zapraszam do siebie bo pogoda nie sprzyja spacerom. a mi sie juz przykrzy tak w domu, a maciek lubi z ludzmi przebywac.
Wczoraj byli,smy na imieninach mojej mamy, cale moje rodzenstwo dwa psy maciek był wniebowziety, a że to było pod łodzią to jak wracaliśmy maluch swoje niezadowolenie prezentował płaczem i płakał całą droge czyli ok 30min, podkoniec układał się już do snu marudząc pod nosem. Wiec stwierdzilismy z mezem ze napewno nie moze byc jedynakiem bo zle sie czuje, i musi miec towarzystwo

Zea - cieszę się, że sie wszystko dobrze skończyło :)

Marysia - z jakiej części Łodzi jesteś?

A ja wam powiem, ze jeszcze 3 dni chodze do pracy. Złożyłam miesiąc temu wypowiedzenie i miałam szukać nowej, ale postanowiłam sobie, ze robię wakacje, sierpień i może część września w domu siedzę :) Z jednej strony szkoda mi odchodzić a z drugiej już się ciesze - będę miała więcej czasu dla dziecka, poobijam się trochę, pojadę nad morze, do rodzinki.. a później szukanie pracy :)
Jak w sierpniu będę w Łodzi siedzieć przez jakiś czas na pewno to też może zainicjuję jakieś spotkanko :)
Brakuje mi trochę koleżanek z dziećmi - większość moich dobrych koleżanek, takich z którymi się często spotykam nie ma dzieci, a fajnie by się tak z dzieciakami umówić :)

FOTOGRAFIA DZIECIĘCA - KOLOROWE SESJE

reklama
Do góry