reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie z Łodzi

Tossa,
Gratulacje:)
p.s. a nasza Uśka doczekała się w końcu pierwszego w życiu przeziębienia. Nawet nie wiecie jak się cieszę, że to tylko to :) Bo jak zobaczyłam na termometrze 37,7 to słabo mi się zrobiło.
My dzisiaj wizyta w ICZMP w poradni nefrologicznej...zobaczymy i damy znać.

reklama
no ja za dwa dni sie dowiem czy trailismy ..poza tym odstawiam macka od piersi narazie karmie go tylko noca i rano.
Tossa gratki.
zea a u kogo jestescie w poradni nerologicznej?

Tossa witaj i gratuluję podwójnego szczęścia. Życzę przede wszystkim spokojnej ciąży i oby do 36 tygodnia :)

Dziewczyny nawet nie mam kiedy do was zajrzeć. Ostatnio praca, dom, Nadia, chwila wolnego na sprzątanie i spać i od nowa...

Zea zdrówka dla Darii, moja Nadula też jakieś przeziębienie złapała, ciągle smarcze.

Marysia trafienia życzę :)

Mił
ej nocki :)

Marysia868 jesteśmy u prof. Tkaczyka. Mamy skierowanie na cystografię mikcyjną. Dzisiaj będę dzwonić i nas umawiać na przyszły tydzień. Dobrze, że nie trzeba się kłaść do szpitala, a cała procedura ma zająć max 4 godziny - badanie z 15 minut. Boje się badania jak diabli, ale prof. powiedział, że lepiej żeby w gabinecie był tatuś - lepiej potrzyma dziecko, bo ma większe ręce. Chciałabym żeby to już było za nami z pozytywnym wynikiem.
A dzisiaj zaczęłam urlop. Jeszcze tylko po południu kontrola u pediatry i możemy śmigać na działkę.
Dziewczyny napiszcie mi czy są jakieś mamy, które szczepiły maluch na grypę, bo ja się mocno zastanawiam.

Tossa - nie dziwięc Ci się, ze czasem jesteś zmęczona - nosisz dwukrotny cięzar przecietnej ciąży pojedynczej :)

Zea - Daria była chora? Moja Amelka też - nie wiem, jak to możliwe, ona nie choruje, a tu sierpień, kładzie się spać na drzemkę a budzi się z gorączką - 39 st. Na szczęście zbiliśmy panadolem i po 2 dniach było już ok.

Pozdrawiam, Ewa
FOTOGRAFIA DZIECIĘCA

Witaj Tossa! Ja bardzo chciałam mieć bliżniaki. Bardzo bałam się porodu... Teraz jednak mam trochę inne zdanie. Mam nadzieję, że jak najdłużej będą zdrowo rosły w twoim brzuszku. Dużo leż najlepiej z uniesionymi nogami. Pisz jak się czujesz i jakie masz obawy. Tutaj wszystkie chętnie podzielą się swoimi doświadczeniami. Ja dzięki temu formu to przetrzymałam te najtrudniesze chwilę, również nieuzasadnone obawy o dzidziusia w ciąży (ah te hormony).

A tak wogóle to mój Adaś już całkiem nieżle siada. Teraz chyba rosną mu ząbki, bo ciagle płacze....

Dymelek No to super, że Adasiowi już nieźle idzie siadanie. Jak jest bardzo marudny to pewnie zęby, ja to zazdroszczę tym mamom, których dzieciaczki bezboleśnie przechodzą ząbkowanie.

Ewafoto moja Nadia też zasmarkana jest, a właśnie niby sierpień, ale ja podejrzewam, że od tego jak w mieszkaniu duchota, spoci się, a zaraz jak zbliża się deszcz to przez okno zimne powietrze wpada i przewiało ją.

Elwirka niestety nie pomogę, ale szukasz dziecięcego czy normalnego?

zea żeby szybko minął ten czas, co byś już zapomniała o tym. Masz rację lepsze 4 godziny niż pobyt w szpitalu. Trzymam kciuki, żeby wyniki były jak najlepsze.

Ja szykuję się właśnie do pracy i popijam poranną kawkę przy komputerze-czyli jak co rano ;D Wczoraj się coś za mocno schyliłam i mi przeskoczyło chyba coś pod łopatką, bo do dzisiaj nie mogę za bardzo ręką ruszać i taka trochę połamana chodzę, a do pracy trzeba... Miałam mieć wolny wtorek i środę, już wszytko zaplanowałam sobie, a tu w poniedziałek wieczorem telefon, że muszę jednak być i plany wszystkie szlag trafił... Ehhh... Ja już się nie nadaję do takiej pracy, bo ja muszę mieć wszystko z góry ustalone, a nie ciągle jakieś zmiany. Dzisiaj wyjątkowo zły dzień mam.

poczułabym się lepiej jakbym przespała spokojnie calutką noc... na wznak nie daje mi leżeć , zgaga męczy i schiza - czemu młode jeszcze nie pukają do mnie bardziej zdecydowanie ;/
pogoda też do bani ...

reklama
Bo to dopiero albo az 18 tydzien, poczekaj jeszcze troche w pierwszej ciąży ruchy maluszków sa odczuwalne troche póżniej, potem zobaczysz jak faluje ci brzuch:)

A ja czekam..nie mysle o tym ze bedzie fasola bo boje sie ze przyjdzie @ i na fasolkowanie bede musiała poczekać rok. Znam diagnoze choroby i po odstawieniu macka bede musiala isc na ;eczenie, ale jesli jest asolka to leczenie poczeka a ja bede wkoncu mogla w pelni cieszyc sie fasolka, czekam do pt i testuje..dziewczyny oby oby ale tak sie boje ze nietrafilismy

Do góry