reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

reklama
Vilox garatulacje, co do becikowego to musisz miec pesel czyli najpierw do USC a potem z peselem, aktem urodzenia i zaswiadczeniem od gina kiedy się zgłosiłaś na pierwsza wizytę do MOPSU. Co do zasiłku to pewnie w mopsie ci powiedzą ale to zalezy czy pracujesz i jakie masz dochody.

Ja się piekę, parzę i rozpływam. Upał odczuwam jakby było 50stopni. Kończymy przygotowania do powitania nowego członka rodziny. Chciałabym żeby czas biegł szybko bo cięzko już mi bardzo. Zaczełam pić herbatkę z liści malin i łykac wiesiołka moze coś da i będzie lżej rodzić.

Bede miała wpisane nieznane .. a w srode mam termin do USC
A ile trwa wyrobienie peselu ??

Własnie o to chodzi ;/ ze mój ginekolog .. ;/ nie dał mi zadnego zaswiadczenia ;(( i teraz nie wiem co mam juz calkiem zrobic ;/ nie to ze dowiedzialm sie w szpitalu ze nie prowadzil mojej ciązy tak jak powino być .. ;/// to teraz jeszcze to ..

Wisienko- wytrwalości i powodzenia, ale czy nie za szybko troszkę ten wiesiołek i te liście malin? Miałaś troszke problemów w ciązy, może jeszcze ze 3 tyg poczekaj
Viox3 - na pesel czeka się 2-3 tygodnie, zaświdczenie od ginekologa ma byc na specjalnym druku z MOPS-u, a na pieniążki - cóż ja czekam miesiąc, mam juz decyzje o przyznaniu becikowego ale pieniążków jeszcze nie widać na koncie

ja urodziłam 6,5 tyg temu i tez nie mam zaświadczenia,, wiec się nie martw. po 6 tyg. połogu powinnaś pójść na wizytę d swojego lekarza gin. i wtedy powinien wystawić ci papierek.

witam babeczki po dluzszej przerwie.u mnie szpital Maja zalapala wiatrowke w przedszkolu i z czwartku na piatek ja obsypalo naszczescie lekko. takze teraz czekam az na Kacpra przejdzie.

Wisienko widzialam przypadkiem zdjeica pokoiku dla corci sliczny jest i mam pytanko skad masz te sliczne ozdoby na scianie ten domek i zwierzaczki itp?

Lena pyszny tort mniam:-)

rozpakowanym mama gratuluje.

wczoraj w koncu Kacpra ochrzcilismy wszystko sie udalo a maly byl tak grzeczyn w kosciele ze az trudno w to uwiezyc... dzis skwar a jutro ma byc jeszcze cieplej a my musimy sie kisic w domu przez ta wiatrowke ehh..

Hej dziewczynki :)
Witam po dłuższej nieobecności ale piękna pogoda i różne wyjazdy wygoniły mnie z domu :) Młody rośnie jak na drożdżach a starszak daje zdrowo popalić. Dziś ponoć upały tak więc z młodym za szybko na dwór raczej nie wyjdziemy.

Ahoj
od 3 dni nad morzem a już popaleni, ja pupę misiek troszkę policzek i jedno udo :-)
Za to od dwóch dni schodzi mu ropa z zatok, nosa? uszu ? nie wiem czego, smarka jak najęty ale nie ma gorączki i nic innego mu nie dolega wiec mam nadzieje ze czyści sie z tego co zalegało :-)
Gratuluje Vilox3
:-) Wybierz sie do Mopsu, informacji najlepiej szukać u źródła. Myślę, też, że w dziale dla samotnych rodziców dziewczyny Ci mogą coś podpowiedzieć.

oki znikam sie czymś nasmarować bo mnie tyłowe boczki niemiłosiernie pieką :-(

P.S.gie-oska jak tam jadło ? gotowałaś sama czy znalazłaś coś godnego polecenia :-) ?

Ostatnia edycja:
reklama
Felidea wiesz jednak zrobilam rozdzililam po rodzicach zeby wszystkiego nie robic samemu..moja mama zrobila rosolek przepyszny i upiekla kurczaka(czesci) i surowke mi zrobila, tesciowa zrobila druga surowke a tesciu upiekl tort i sernik:p a ja zrobilam karkowke nadziewana i do tego zwykle ziemiaki oraz pieczone:-) takze nie narobialm sie a wszyscy zadowoleni i najedzeni i nawet zostalo miecha troche-)

Felidea ale Ci fajnie z tym morzem-) opalaj sie ile wlezie.

Lena u nas tez skwar ale narazie slonce mam nad soba wiec sympatycznie jest w mieszkanku bo balkon i wszystkie okna otwarte poza tym nie moge wychodzic ze wzgledu na ta ospe:-(

Do góry